Στις έρευνες συμμετέχουν πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο “Σούπερ Πούμα”και ένα αεροσκάφος C-130. Μεγάλες καθυστερήσεις από τις ελληνικές αρχές.

Νέο τραγικό περιστατικό με το εμπόριο ανθρώπων γύρω από τα ελληνικά σύνορα. Δουλέμποροι είχαν επιβιβάσει πάνω από 250 Αφγανούς – δεν είναι γνωστό αν μεταξύ τους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά – σε ξύλινο σκάφος 30 μέτρων. Δεν είναι γνωστό από που ξεκίνησαν ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος κατευθυνόταν προς την Ιταλία.

Το επικίνδυνο και κοστοβόρο ταξίδι προς τη Γη της Επαγγελίας, έγινε ωστόσο εφιάλτης στα 30 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κέρκυρας καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα το σκάφος να ανατραπεί και να αρχίσει να βουλιάζει.

Το λιμενικό της Κέρκυρας δέχτηκε τηλεφώνημα στις 19.50 από την αστυνομία της Κέρκυρας για το συμβάν. Εκεί είχε καλέσει αλλοδαπός που ζητούσε βοήθεια καθώς όλοι κινδύνευαν να πνιγούν. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έπνεαν άνεμοι ως 7 μποφόρ) δεν μπόρεσε να αποπλεύσει σκάφος του λιμενικού για να βοηθήσει. Δόθηκε ωστόσο σήμα σε παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας έδωσε σήμα για να αποπλεύσουν σκάφη του στις 11 το βράδυ. Στις 12 απέπλευσε σκάφος με δύο λιμενικούς προς το σημείο.

Τους ανθρώπους τους μάζεψε τελικά το εμπορικό “Momentum Scan” με σημαία Ολλανδίας στις 02.40. Σύμφωνα με τον πλοίαρχο περισυνέλλεξαν 241 άτομα από το σκάφος το οποίο τελικά βυθίστηκε. Το πλοίο κατευθύνεται προς το λιμάνι της Κέρκυρας. Επιβάτες του σκάφους λένε ότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών ήταν 263.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι στιγμής γίνονται έρευνες από το λιμενικό και δύο σούπερ πούμα. Δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος των 22 αγνοουμένων.  

Ανακοίνωση ΛΑΟΣ

Για “στημένη κυβερνητική εισαγωγή λαθρομεταναστών στην Κέρκυρα” μιλά το ΛΑΟΣ. “Είναι πράγματι εντυπωσιακό, πόσο γρήγορα αποδείχθηκαν κούφιες οι μεγαλοστομίες Παπουτσή στη Βουλή, για την δήθεν βούληση της κυβέρνησης να πατάξει τη λαθρομετανάστευση” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

*newsit.gr