Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κρύβουν μετανάστες ακόμη και σε νεκροφόρες!

- Advertisement -

Μέσα σε φορτηγά- ψυγεία, σε απορριμματοφόρα, ακόμη και σε νεκροφόρες κρύβουν ευφάνταστοι λαθροδιακινητές τους μετανάστες, στους οποίους υπόσχονται να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, έναντι μεγάλων χρηματικών αμοιβών.
Οι δουλέμποροι στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη, μηχανεύονται τις πλέον απίθανες μεθόδους μεταφοράς των μεταναστών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τελευταίοι στοιβάζονται κατά δεκάδες σε καρότσες φορτηγών και καλύπτονται από διάφορα εμπορεύματα για να μη γίνουν αντιληπτοί σε ελέγχους.

Οι λαθροδιακινητές, στην προσπάθειά τους να μην γίνουν αντιληπτοί, θέτουν τη ζωή των «πελατών» τους σε κίνδυνο, κρύβοντάς τους στα πιο ασυνήθιστα μέρη. Επιπλέον, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις, στις οποίες οι διακινητές τους υποχρεώνουν να φορούν πάνες, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να βγουν για τις προσωπικές τους ανάγκες.

Κατά το παρελθόν, διακινητής έπεσε στα χέρια των αστυνομικών, μεταφέροντας, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος, αλλοδαπούς με ασθενοφόρο που είχε κλέψει.

«Μακάβριο» ήταν το θέαμα που πριν από τρία χρόνια αντίκρισαν αστυνομικοί στο Τελωνείο των Κήπων. Διακινητής είχε διαμορφώσει ειδική κρύπτη σε νεκροφόρα, κάτω από το χώρο που τοποθετούνται τα φέρετρα, όπου είχε στοιβάξει σαν τα ποντίκια δύο λαθρομετανάστες.

Σήμερα, τέλος, εντοπίσθηκε ένας δουλέμπορος, ο οποίος είχε στοιβάξει μέσα σε ένα μικρό Ι.Χ., 13 μετανάστες χωρίς έγγραφα! Ο διακινητής εντοπίσθηκε και συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη.
*zoogla.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog