Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ποιος δολοφόνησε τον Ούλοφ Πάλμε;

- Advertisement -

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού, Ούλοφ Πάλμε, βγαίνουν στο φως, καθώς προκύπτει ότι ο δολοφόνος ”στρατολογήθηκε” από τις …
…γιουγκοσλαβικές μυστικές υπηρεσίες (UDBA), ώστε να δυσφημιστούν οι Κροάτες της διασποράς.Τα στοιχεία αυτά, δημοσιοποιήθηκαν από το γερμανικό πολιτικό περιοδικό Focus, το οποίο επικαλείται κατάθεση του Βίνκο Σίντιτσιτς, συνεργάτη των γιουγκοσλαβικών μυστικών υπηρεσιών, στη γερμανική γενική εισαγγελία και στη διεύθυνση εγκληματικών ερευνών της Βαυαρίας.
Ο Βίνκο Σίντιτσιτς, σήμερα είναι 65 ετών, ζει στο Ζάγκρεμπ και εργάζεται σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσίας ασφάλειας, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Focus, το οποίο ερεύνησε την υπόθεση.
Έκτισε δε, ποινή 10 ετών σε φυλακή της Σκοτίας, για απόπειρα δολοφονίας.
Επιπλέον, αποκάλυψε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε.
Ο Σίντιτσιτς, σύμφωνα με το Focus, δήλωσε κατά την ανάκριση ότι τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού σχεδίασε η σερβική μυστική υπηρεσία, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά δεξιών Κροατών με αποσχιστικές διαθέσεις, στους οποίους σκόπευε να επιρρίψει την ευθύνη για τη δολοφονία και να τους δυσφημίσει στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης!
Ο συνεργάτης των γιουγκοσλαβικών υπηρεσιών, δίνει πληροφορίες ακόμα και για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, περιγράφοντάς το σαν ένα revolver τύπου Smith & Wesson, διαμετρήματος 357 Magnum, το οποίο είχε εισαχθεί με πλοίο λαθραία στη Σουηδία από τις ΗΠΑ.
Η Γερμανία ήδη από το 2008 έστειλε όλη την κατάθεση του Σίντιτσιτς στη Σουηδία, αλλά δεν έλαβε απάντηση από τη Στοκχόλμη, αναφέρεται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.
Να υπενθυμιστεί ότι ο Σουηδός ηγέτης, δολοφονήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1986 σε κεντρικό δρόμο της Στοκχόλμης, καθώς επέστρεφε σπίτι με τη γυναίκα του.
Η δολοφονία του, παρά τα νέα στοιχεία, δεν έχει εξιχνιαστεί τελείως μέχρι σήμερα.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog