Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά ενος πιστού σκύλου ο οποίος αρνείται να αφήσει τον τάφο της ιδιοκτήτριάς του, Cristina Maria Cesario Santana, από την Τερεσόπολις που έχασε τη ζωή της από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες σε λόφους κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Ο σκύλος παραμένει εδώ και αρκετές μέρες στο ίδιο σημείο πλάι στο τάφο της γυναίκας  ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένος να την εγκαταλείψει ούτε λεπτό.
Η εικόνα πραγματικά είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική με το τετράποδο να δίνει ένα μάθημα ζωής σε όλους μας τη στιγμή που όλα καταρρέουν για τους κατοίκους της Βραζιλίας.Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 640 ενώ η αναζήτηση  πτωμάτων στις πληγείσες περιοχές, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίο, συνεχίζονται, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε κάποιους επιζώντες που βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές.
Ωστόσο σήμερα η ανάσυρση ενος 42χρονου, ο οποίος βρέθηκε ζωντανός μετά από 60 ώρες κάτω από τις λάσπες σε βάθος τριών μέτρων γέννησε ελπίδες για επιζώντες.
Η έντονη βροχόπτωση δυσχεραίνει το έργο των διασωστών ενώ σκηνές έχουν στηθεί ως προσωρινή λύση για τους πληγέντες.Η πόλη Νόβα Φριμπούργκο έχει πληγεί περισσότερο με 294 νεκρούς, στο γειτονικό τουριστικό θέρετρο Τερεσόπολις ο απολογισμός ανέρχεται σε 271 νεκρούς, ενώ 56 είναι οι νεκροί στην ιστορική πόλη Πετρόπολις και 19 στην πόλη Σουμιντούρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo οι αγνοούμενοι φτάνουν τους 130. Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους είτε επειδή αυτές καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις λάσπης, είτε επειδή βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές.

πηγή : pierialife.gr