Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΑΕΚ με Λύμπε 2-0 τον ΠΑΟ και τον τελείωσε από το κύπελλο!

- Advertisement -



Με τον Ολυμπιακό στο +5 και τον ανεβασμένο Πανιώνιο να περιμένει την Κυριακή στην Νέα Σμύρνη ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προτίμησε να δώσει «ανάσες» σε παίκτες που έχουν τραβήξει το περισσότερο κουπί. Στον πάγκο έμεινε ο Τζόρβας όπως και οι Κατσουράνης, Βύντρα.
Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Σεϊταρίδης και ο Καντέ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμάο μοναδικός «κόφτης» στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά του Νίνη και Καραγκούνη. Ο Λέτο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, δεξιά ο Μαρίνος και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σισέ.
Έκπληξη με Μπλάνκο
Από την άλλη πλευρά ο Μανόλο Χιμένεθ ετοίμαζε μια έκπληξη στην αποψινή του ενδεκάδα, αφήνοντας εκτός το «κανόνι» της ΑΕΚ, Ισμάελ Μπλάνκο! Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την «Ένωση» με τον Σάχα στην εστία, δεξί μπακ τον Γιάχιτς, αριστερό τον Καράμπελα και τους Νασούτι, Δέλλα κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Ντιόπ και Μάκος τα δύο αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Λαγός, δεξί ο Σκόκο, σε ρόλο ελεύθερου ο Γκερέιρο και στη κορυφή του 4-2-3-1 ο Λυμπερόπουλος.
«Πράσινη» υπεροχή
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό εικοσάλεπτο,  όπου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έψαχναν τα πατήματα τους, οι «πράσινοι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και με έναν ασταμάτητο Λέτο δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Συμπαραστάτης του Αργεντινού ο Νίνης. Ο μικρός είχε και τα δύο πρώτα καλά σουτ, έφτιαξε την ευκαιρία του Μαρίνου ενώ ο Σιμάο στην μεσαία γραμμή «έκοβε» και «έραβε», με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να έχει την υπεροχή μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Η ΑΕΚ περιορίστηκε σε έναν παθητικό ρόλο, ψάχνοντας να βγάλει κάτι από τις κόντρα επιθέσεις. Δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα ενώ ο Χιμένεθ στο 20′ άλλαξε πτέρυγες τον Σκόκο με τον Λαγό, ώστε ο Έλληνας χαφ να βοηθήσει και τον Γιάχιτς στο μαρκάριμα του Λέτο.  Οι «Ενωσίτες» με τον Λυμπερόπουλο και τον Γκερέιρο να πιέζουν τα στόπερ των «πρασίνων» έβαλαν έξτρα πίεση στην κυκλοφορία των γηπεδούχων και είχαν μία-δυο μικροευκαιρίες στην εστία του Καρνέζη.
Βέβαια, η κλασσική ευκαιρία ανήκε στους παίκτες του Φερέιρα στο φινάλε. Μαρίνος, Λέτο, Σισέ… έκρυψαν την μπάλα στα δεξιά της μεγάλης περιοχής αλλά ο Σάχα είπε «όχι» στο σουτ του Μαρίνου και στην συνέχεια η προβολή του Λέτο πέρασε άουτ.
Στην… ούγια γράφει «Λύμπε»!
Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν… copy paste του πρώτου. Οι δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό, η μπάλα να… ταλαιπωρείται πότε δεξιά και πότε αριστερά και τον Παναθηναϊκό να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας.
Οι «πράσινοι»… φώναζε ότι ήθελαν αλλαγές και φρεσκάδα στο κέντρο, μιας και ο Καραγκούνης ήταν εκτός παιχνιδιού ενώ ο Μαρίνος έριξε αισθητά την απόδοση του. Ο Φερέιρα δεν ενήργησε γρήγορα και από μία λάθος εκτίμηση του Σαριέγκι η ΑΕΚ… πάγωσε το ΟΑΚΑ.
Από το γύρισμα του Αργεντινού, ο Γιάχιτς έκανε νέο… τυφλό γύρισμα, το «φονικό ένστικτο» του Λυμπερόπουλου λειτουργεί ακόμη και στα 35 του και με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Καρνέζη. Για ακόμη μια φορά ο Καλαματιανός επιθετικός σκοράρε κατά της παλιάς του ομάδας, ακόμη μια φορά δεν το πανηγύρισε. Ένας… ιππότης που «χτύπησε» ξανά σε αθηναϊκό ντέρμπι!
Κατευθείαν ο Ζεσουάλδο αντικατέστησε τον Καραγκούνη και τον Μαρίνο, με τους Λάζαρο και Κατσουράνη ενώ ο Χιμένεθ «απάντησε» με Ντατόμο αντί Σκόκο και Μπλάνκο αντί Γκερέιρο.
Η ΑΕΚ, όμως, είχε την ψυχολογία, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε ποτέ να επιστρέψει στο παιχνίδι και στο 80′ ο Νίκος Λυμπερόπουλος με την βοήθεια του… Λέτο(απευθείας εκτέλεση φάουλ και κόντρα) έγραψε το 2-0 και έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή.
Οι «πράσινοι» στα… καπάκια έκαναν δύο καλές ευκαιρίες, ο Σάχα ήταν εκεί που έπρεπε και η ΑΕΚ δίκαια πάει στην ρεβάνς ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

MAN OF THE MATCH:  Όταν διαθέτεις τόσο μεγάλη ποιότητα δεν έχει μεγάλη σημασία η ηλικία. Τα 35 έχει «πατήσει» ο Νίκος Λυμπερόπουλος αλλά η εκτελεστική του δεινότητα παραμένει σε επίπεδα 25άρη! Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού και νυν της «Ένωσης» είναι εκείνος που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Σκοράρει το 1-0 ενώ και από τα δικά του πόδια έρχεται το δεύτερο γκολ έστω και με την βοήθεια του Λέτο. Κράτησε μπάλα, έπαιξε εξαιρετική ως φορ μέχρι να μπει ο Μπλάνκο. Δικαίως ένα μεγάλο κομμάτι της κερκίδες τον χειροκρότησε στο φινάλε όταν έγινερ αλλαγή.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ίσως το πιο «γεμάτο» παιχνίδι του Ντιόπ με την φανέλα της ΑΕΚ. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος ήταν πραγματικά… παντού. Ειδικά στο δεύτερο μέρος όταν και όλη η ομάδα του ανέβασε την απόδοση της ήταν ηγετικός. Έκοβε στη μεσαία γραμμή, μοίραζε την μπάλα σωστά και βοήθησε στην καλύ αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων.
Παράλληλα εξαιρετικό ματς από τον Τραϊανό Δέλλα στο κέντρο της άμυνας. Αρχοντικός ο διεθνής στόπερ, με σωστές τοποθετήσεις. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Σιμάο και ο Λέτο του πρώτου μέρους.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:   Το… μπλάκ άουτ του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο. Η υπεροχή του πρώτου πήρε… περίπατο και μετά το 1-0 της ΑΕΚ ήρθε και η ολοκληρωτική κατάρρευση των παικτών του Ζεσουάλδο Φερέιρα που δεν κατάφεραν να παλέψουν μέχρι το τέλος.
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Γιόσου Σαριέγκι. Από δικό του λάθος στα δεξιά ξεκινά το γκολ της ΑΕΚ ποτ αλλάζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού. Γενικά ο Βάσκος ήταν σε κακή βραδιά και αυτό το πλήρωσε ο Παναθηναϊκός.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σε γενικές γραμμές καλό ματς από τον Καλόπουλο, ο οποίος χρειάστηκε να «κιτρινίσει» πολύ κόσμο, ώστε να κρατήσει στα μέτρα του το παιχνίδι. Χωρίς λάθη και οι επόπτες αν και δεν είχαν πολύ δουλειά.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:
Η ΑΕΚ είχε την ουσία, πήρε το 2-0 μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού και είναι με το… ενάμιση πόδι στους «4» του Κυπέλλου. Οι παίκτες του Χιμένεθ έπαιξαν παθητικά αλλά κατάφεραν την πρώτη καλή στιγμή που παρουσιάστηκε να την κάνουν γκολ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και στην συνέχεια να εκμεταλλευθούν την αδυναμία των «πρασίνων» να προσπαθήσουν για την ανατροπή.
Καταδίκασε την ομάδα του ο Φερέιρα που βρέθηκε σε κακό βράδυ,  άργησε πολύ να κάνει τις πρώτες αλλαγές ενώ κανείς δεν κατάλαβε γιατί μπήκε ο Πετρόπουλος στο 90′ με το σκορ να είναι στο 2-0 από το 80′. Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι… έκοψε την φόρα της ομάδας με τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Σωστά διαβασμένος ο Χιμένεθ πήρε κυνικά αυτό που ήθελε η ΑΕΚ. Σκορ πρόκρισης!
 *GAZZETTA

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog