Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Chinese city of Tianjin: ή αλλιώς το φαραωνικό σχέδιο των Κινέζων για μια ‘πράσινη’ πόλη…

- Advertisement -

Το όλο concept της πόλης του Tianjin είναι μια οικοφιλική πόλη που θα είναι το μέλλον των πόλεων. Αν μια πόλη είναι σωστά χωροθετημένη θα μπορεί να λειτουργήσει και να μεγαλώσει.
Αυτό σκέφτηκαν οι Κινέζοι και έχουν αρχίσει την κατασκευή αυτής της πόλης που όταν τελειώσει θα είναι η πρώτη πλήρης eco-city…
Κατασκευάζεται από μια εταιρία που ονομάζεται Surbana Urban Planning Group που στοχεύει να πετύχει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην αστική ανάπτυξη και την φύση. Το γκρούπ ουσιαστικά έχει την ‘παραγγελία από την Κινεζική κυβέρνηση για να φτιάξει την πόλη που θα χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια και ενέργεια από τον άνεμο.
Φυσικά – όπως σε κάθε οικολογικό σχέδιο που σέβεται τον εαυτό του, πλήρης είναι η διαχείριση του νερού, των λυμάτων κ.ο.κ ενώ η Κινεζική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πως θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Στο Urbanscape που θα είναι το ‘κέντρο’ της πόλης και η καρδιά της υπάρχουν ψηλοί ουρανοξύστες για επιχειρήσεις και κατοικίες ενώ κάθετα επίπεδα οικιστικών τμημάτων της πόλης συνδέονται με τις “γέφυρες του ουρανού”…
*gadgetfreak

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog