Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πάμε με Χολέμπας κόντρα στον Σνάουτσνερ, που είναι για τον μπόγια;

- Advertisement -

«‘Εγιναν μαλ…ίες σε αυτό το ματς. Εγώ λέω και τα καλά, λέω και τα κακά. Στο προηγούμενο ματς με τις Σέρρες είπα ότι μου άρεσαν οι αλλαγές του Βαλβέρδε, μου άρεσε που πέταξε αμέσως μετά το 1-2 έξω τον Ποτουρίδη και έβαλε τον Αβραάμ, όπως και το ότι πέταξε έξω τον Γκαλίτσιο και έβαλε τον Ρόμενταλ να παίρνει όλη την πλευρά. Τα είπα και είπα μπράβο.
• Όμως τώρα με τον ΠΑΟΚ τι έκανε; Κερδίζεις 1-0, έχεις ρεβάνς μετά στην Τούμπα και βάζεις στη θέση του Ριέρα τον Χολέμπας; Δηλαδή από τον έναν ανύπαρκτο, πας στον άλλο!
Τι είσαι και βάζεις έξω αριστερά τον Χολέμπας, η… Κωλοπετινίτσα είσαι; Ολυμπιακός είσαι και παίζεις στο Καραϊσκάκη με πτέρυγα Ραούλ Μπράβο-Χολέμπας; Έχοντας έξω τον Ζαϊρί;
• Μόλις μπήκε ο Ζαϊρί στα τελευταία λεπτά, έκανε προσωπικές ενέργειες και παραλίγο να μας ξελασπώσει. Γιατί τον αδικείς μόνιμα τον Ζαϊρί; Όχι Χολέμπας ρε! Άσ’ τον… Χολέμπα… γαμώ την πανακόλα μου! Με τον… Χολέμπα θα πλευροκοπήσεις; Και από ποιον θα είχες πρόβλημα, από τον Σνάουτσνερ; Αφού είναι το πιο αμυντικογενές μπακ στο πρωτάθλημα ο Σνάουτσνερ! Αν βγει ποτέ πάνω από τη σέντρα, θα τον πιάσει ο… μπόγιας! Θα του πει «έλα εδώ εσύ, έχεις περάσει ποτέ τη σέντρα; Όχι. Και πας να το κάνεις μέσα στο Καραϊσκάκη; Πάμε στο… τμήμα»!  
Πού είναι αυτοί οι δύο με τα ψευδώνυμα, οι κολλητοί του Ριέρα, που με έβρισαν εδώ τις προάλλες. Στημένοι πρέπει να ήταν. Εγώ ό,τι βλέπω λέω. Ποιος Ριέρα λέμε! Μακάρι να παίξει μπάλα. Όχι μόνο λόγια. Δεν παίζει μπάλα.   
• Για τον Μιραλάς πόσες φορές έχω πει, μην τον αλλάζεις από τη θέση που έχει κάνει πάταγο, του κόβεις τα πόδια, δεν το βλέπεις; Άσε τον μπροστά φουνταριστό, βάλε και τον Πάντελιτς μαζί άμα θες, αλλά παίξε 4-4-2. Μη χαραμίζεις τον Μιραλάς για το σύστημά σου επειδή δεν ξεκολλάς από αυτό. Με τον Πάντελιτς μόνο του μπροστά και με τον Μιραλάς τόσο πίσω, δεν είχες την κόντρα. Αιφνιδιασμό δεν είχες.
• Για πλάκα ο Τσιρίλο με τον Κοντρέρας έπαιζαν μόνο του τον Πάντελιτς. Για πλάκα. Ενώ με τον Μιραλάς θα είχαν πρόβλημα διότι δεν τον φτάνουν στην ταχύτητα. Και αφού έχεις ανύπαρκτους τους ακραίους σου, γύρνα τους τουλάχιστον πιο πίσω να βοηθάνε, να δυναμώσεις ανασταλτικά τα χαφ σου, αφού θα έχεις δύο κυνηγούς.
Στη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ έγινε σοβαρή γκέλα διάταξης. Πόσο ψηλά ήταν στημένη η άμυνα και τι χώρο αφήσανε πίσω. Ο δε Νικοπολίδης άργησε πολύ, άφησε τον Βιεϊρίνια να κάνει το κοντρόλ με άνεση, πού είναι τα χρόνια που έβγαινε σίφουνας ο Νικοπολίδης και καθάριζε…  Κομπίνα τούς έκανε ο πονηρός ο Τσιρίλο.
• Δεν ήταν ο Ολυμπιακός που μας έχει συνηθίσει να παίζει γρήγορα. Στο κέντρο του γηπέδου ο Ιμπαγάσα υπερέβαλε εαυτόν, έκανε τον οργανωτή, έκανε και τον κόφτη, τη βγάζει με υπερένταση. Ο Μοντέστο καλός ήταν, είχα πει από νωρίς ότι δεν είναι κακός παίκτης όταν τον έβριζαν, αλλά επιμένω ότι έχεις πρόβλημα στα χαφ με αυτούς, είναι μπαλώματα.
• Λένε για τρομερή εμφάνιση Μοντέστο, αλλά εγώ άλλον είδα στο κέντρο να κάνει τη μεγάλη εμφάνιση. Να σας πω ποιον; Τον Γκαρσία! Τους έπαιζε μόνος του. Ποιος Τσουκαλάς, μεγάλη η απώλεια του Βιτόλο. Μόνος του έπαιζε ο Γκαρσία κι έκανε τα πάντα. Κάτι τράκους, κάτι πρεσαρίσματα, προσπαθούσε να κάνει και παιχνίδι.   
• Κάναμε ήρωα τον ΠΑΟΚ που ήταν προβληματικός. Ο Φωτάκης ούτε να πλευροκοπήσει ούτε να κόψει μπορούσε. Ο Ίβιτς δεν έχει ταχύτητα. Πήγε να παίξει ο ΠΑΟΚ τον Σαλπιγγίδη με μακρινές μπαλιές, αλλά ο Αβραάμ τον προλάβαινε.
Εγκλημάτησε ο Χάβος που έβαλε τον καλύτερό του παίκτη να αναλώνεται, να βγάζει τα συκώτια του να μαρκάρει τον Τοροσίδη! Ρε π… χαραμίζεις έτσι τον Βιεϊρίνια; Βάλε τον Φωτάκη να μαρκάρει τον Τοροσίδη και άλλαξέ τον πλευρά με τον Βιεϊρίνια. Βάλε τον Βιεϊρίνια από τη δεξιά πλευρά να κλίνει προς τα μέσα να αναστατώνει τον Ολυμπιακό μαζί με τον Σαλπιγγίδη. Ή βάλε τον Σακελλαρίου να φυλάει τον Τοροσίδη και βάλε τον Βιεϊρίνια από τη δεξιά πλευρά, φέρε τον Φωτάκη δίπλα στον Γκαρσία αντί του Τσουκαλά. 
• Στη ρεβάνς θα είναι ζόρικα τα πράγματα αν έχει ο ΠΑΟΚ κόσμο. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, μπορεί να πάει εκεί και να κερδίσει.
Υ.Γ. Όταν ο Αλέφαντος λέει από νωρίς αυτόν τον προπονητή του Παναθηναϊκού «νέο Ζίκο», ενώ για τον Χιμένεθ της ΑΕΚ λέει καλά λόγια, να τον ακούτε…
Αυτό ήταν ένα μικρό δείγμα του Βαρδινογιάννη
Ο Νίκος Αλέφαντος είναι πάλι εδώ για… τα πάντα όλα. Απαντάει στις ερωτήσεις σας για Βαλβέρδε, Μήτρογλου, χαφ, μεταγραφές και θυμάται Μπούκοβι, Μπόμπεκ και… Γιώργο Βαρδινογιάννη.
• Είστε φανταστικοί, από τις εκατό ερωτήσεις και σχόλια της προηγούμενης φοράς, τι να πρωταπαντήσω! Ό,τι προλάβω, συγνώμη σε όσους δεν απαντήσω. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, μου λένε και εκτός σάιτ ότι με τον Θέμη φτιάξαμε εδώ την πιο ενδιαφέρουσα στήλη.
• Πριν πιάσω τις ερωτήσεις σας, να πω τούτο: Είχα μιλήσει για τα χρόνια Βαρδινογιαννισμού πριν από λίγες μέρες, για την κατηγορία κάποιου ότι δεν είχα πάρει πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Πώς να πάρω μωρέ; Αφού με φώναζε ο Ολυμπιακός όταν ήταν πολύ πίσω στη βαθμολογία και σε χρόνια Βαρδινογιαννισμού… Τα είδατε τώρα τι έγινε με το μπουθ στο ΟΑΚΑ και τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, αυτό ήταν ένα μικρό δείγμα του τι γινόταν… Εγώ όμως επειδή φοράω παντελόνια, όταν με είχε πάρει ο ΟΦΗ στις αρχές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και πήγα εκεί και κατάλαβα τι παιζόταν, βγήκα και τα είπα όλα!
• Κάτι ακόμα να πω: Ο Μήτρογλου θα βάλει πολλά γκολ στον Πανιώνιο. Εκεί θα παίζει όλη η ομάδα για εκείνον, δεν θα του ζητάνε να μαρκάρει να τρέχει και να ξεθυμαίνει. Περιμένω να καρφώσει γκολ και στον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη. Αν δεν του βάλουν πάνω του ένα στόπερ να γίνει σκιά του, θα είναι λάθος του Παναθηναϊκού.
Themis volos, όχι, ο Ζιντάν δεν πρέπει να συγκρίνεται με τον Πελέ και τον Μαραντόνα.
ΒΑΙΤΣ 7 ΚΑΤΕΡΙΝΗ, δεν είναι για να παίζει αριστερό χαφ ο Τοροσίδης. Την κριτική μου στον Ριέρα την ασκώ στα ίσα, αλλά όχι και να βάλουμε αριστερό εξτρέμ τον Τοροσίδη.
Zorz, διαφωνώ και με εσένα για τον Τοροσίδη. Όχι αμυντικό χαφ, μην τον κόβεις, αυτός είναι για να έχει μπροστά του όλη την πλευρά, να φεύγει και να αλωνίζει. Και να έχει εξτρεμάρα να συνεργάζεται ωραία. Δεν θέλω να έχουμε τον Μανιάτη πίσω και να κονταίνει η άμυνα, μια χαρά είμαστε με τον Τοροσίδη, μη χαλάμε τη δεμένη άμυνα. Βρείτε χαφ και αγοράστε, κύριοι! Βρείτε χαφάρα.
Kostas 7, τους δανεικούς του Ολυμπιακού που αναφέρεις, με εξαίρεση τον Μήτρογλου, δεν τους πιστεύω. Όσο για αυτό που λες, να παίξει ο Ριέρα στη θέση του Μπάλακ, δεν έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη τον Μπάλακ. Φούσκα τον θεωρώ πολυδιαφημισμένη. Ο Ριέρα να πάει εκεί να κάνει τι; Μόλις χάσει την μπάλα ο Ολυμπιακός, δεν θα αντέχει να τρέξει και να καλύψει, δεν έχει επιστροφές. Ο Ριέρα δεν έκανε καριέρα σε καμία μεγάλη ομάδα, ούτε στην Μπαρτσελόνα ούτε στην Λίβερπουλ εξαφανίστηκε. Μόνο στην Εσπανιόλ έκανε τα καλά του ματς. Τον περίμενα βέβαια στην Ελλάδα να αποδώσει, αφού μιλάμε για πρωτάθλημα της πλάκας, και γι’ αυτό τσατίζομαι. Απ’ την αρχή της σεζόν όμως το είπα ξεκάθαρα, ότι τα λεφτά που δόθηκαν είναι τρελά και ότι ποτέ δεν τον θεωρούσα μεγάλο παίκτη. Μακάρι να ανέβει και να παίξει μπάλα, πρώτος εγώ θα του αποδώσω τα εύσημα.
giannis halkida, ρωτάς τι θα κάναμε αν παίζαμε φέτος Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είχες δυσκολία μεγάλη. Με αυτά τα χαφ; Θα είχες σοβαρό πρόβλημα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 7, δεν τον ξέρω αυτόν τον παίκτη της Σπάρτακ Μόσχας, δεν δείχνει ρώσικο πρωτάθλημα η τηλεόραση.
b7a7k7, είναι πολύ νέο παιδί, ξέρει μπάλα, αλλά θέλει δουλειά, και ο Τάτος μου αρέσει και ο Γεωργιάδης. Τους έχω αναλύσει αυτούς από καιρό. Πάντως να ξέρετε ότι σε κανένα από αυτά τα παιδιά δεν βλέπω νέο Τζόρτζεβιτς όπως ήταν στον Πανηλειακό τότε.
• Και για τον gavros mexri kokalo το προηγούμενο.
Leo7, αυτοί οι παίκτες που ανέφερες είναι καλοί, όμως ο Μαχαμαντού Ντιαρά είναι στα πεσίματά του. Πάντως βλέπω τον Βαλβέρδε να αποφεύγει να ζητάει παικταράδες και δεν μου αρέσει αυτό. Μπορεί να βοηθάει το ταμείο και να κάνει τον καλό στη διοίκηση, αλλά όλες οι μεγάλες ομάδες στο εξωτερικό θέλουν παικταράδες! Είσαι μεγάλη ομάδα, είσαι Ολυμπιακός, έχεις τόσο λαό, παίζεις κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπορεί όλοι οι μεταγραφικοί σου στόχοι όπως τους διαβάζω να είναι παικτάκια. Ο Ολυμπιακός έγινε αυτοκρατορία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια επειδή έπαιρνε παικταράδες.
Scarface, αφού με ρωτάς, δεν το λέω εγωιστικά, είναι αλήθεια: Στην τακτική δεν παιζόμουν. Ανέβαζα ομάδες για πλάκα, έσωνα ομάδες για πλάκα, έκανα μεγάλα αποτελέσματα με ανύπαρκτα υλικά. Ο χαρακτήρας μου τα χάλαγε. Δεν είναι τυχαίο ότι τρεις φορές πήγα στον Ολυμπιακό και ότι δεν υπάρχει άλλος προπονητής που να τον πήρε τρεις φορές ο Ολυμπιακός. Δεν είναι τυχαίο ότι με πήραν όλες οι ομάδες της Αθήνας, του Πειραιά και της επαρχίας, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Δεν είναι τυχαίο ότι παρότι ήμουν φανατικός Ολυμπιακός με πήρε η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο σπουδαίος τότε Ηρακλής κ.λπ. Θα σου πω μια ιστορία για να καταλάβεις. Απ’ το 1970 που ανέλαβα την πρώτη μου ομάδα, τον Αστέρα Εξαρχείων ως προπονητής, από τότε ακτινογραφούσα τον Μπόμπεκ στον Ολυμπιακό πώς δίδασκε το 4-3-3. Το μπάνιζα. Αλλά το τροποποίησα γιατί δεν μου έβγαινε καλά στο δικό μου υλικό και το μετέτρεψα σε 5-3-2, κάτι που ήταν πρωτοφανές για την Ελλάδα!
Το πρωτοπαίξαμε εμείς σε χαμηλές κατηγορίες και κάναμε ένα τρομερό σερί επιτυχιών, ήταν ένα σύστημα που τότε δεν είχε παιχτεί ακόμα ούτε στην Ευρώπη! Μέχρι και ο μεγάλος Βαγγέλης Χέλμης που είχε κάνει Θρύλο τον Ολυμπιακό, μου είχε δώσει συγχαρητήρια. Έπειτα άρχισα να ανεβαίνω τις κατηγορίες και να αναλαμβάνω ομάδες, κι ό,τι χρήματα έβγαζα τα έδινα για να πηγαίνω στο εξωτερικό να βλέπω μεγάλους προπονητές να επιμορφώνομαι. Είχα μεράκι με το αντικείμενο.
Thiva 7, συγχαρητήρια, ο Σαμαράς, το επαναλαμβάνω, χαραμιζόταν που δεν έπαιζε σέντερ φορ. Όσο μπάλα και να ξέρεις, είναι ταλαιπωρία να παίζεις στην πτέρυγα με αυτό το κορμί! Δεν γίνεται. Τα τελειώματά του πρέπει να φτιάξει. Εγώ όμως θέλω άλλον παίκτη δίπλα στο Μιραλάς. Θέλω παίκτη σε στιλ Γκραφίτε όταν πήρε το πρωτάθλημα η Βόλφσμπουργκ. Αυτό το στιλ θα ήταν για εμένα το ιδανικό.
Δημήτρης, έχεις δίκαιο, είμαι κι εγώ υποψιασμένος για τις ντόπες στην Ισπανία, είναι εκπληκτικά τα τρεξίματά τους. Όμως για την Μπαρτσελόνα δεν θέλω να το πιστέψω. Πιστεύω περισσότερο ότι είναι πολύ καλοί παίκτες που έχουν ανιχνευτεί στο σκάουτινγκ από μικροί, έχουν γαλουχηθεί και έχουν προπονηθεί σωστά από μικροί, γι’ αυτό βλέπουμε αυτήν την εικόνα στην πρώτη ομάδα. Είναι μια σχολή ταχύτητας και τεχνικής, είναι μια αυστηρή επιλογή παικτών που αν δεν είναι γρήγοροι τους λένε «σπίτι σας, κύριοι, να πάτε αλλού, όχι εδώ»! Όχι σαν τον Ολυμπιακό που ακόμα μέχρι και σήμερα φέρνουν αργούς παίκτες. Δεν το αντέχω να συνεχίζουνε να φέρνουνε αργοκαρούτες!
• Το προηγούμενο για τους γρήγορους είναι και για τον VANGELIS 4.
Χάπελ 82, ο Λεμονής δεν έχει ρεπερτόριο δουλειάς. Στα σεμινάρια και στις σχολές δεν μαθαίνεις. Το μεγαλύτερο σεμινάριο είναι να βάλεις τον κώλο σου κάτω και να πας στο εξωτερικό να δεις τη δουλειά πάνω στο χορτάρι από ξένους προπονητές. Αυτό θέλει χρόνο, θέλει κόπο, θέλει έξοδα. Οι νέοι σήμερα είναι τεμπέληδες. Οτιδήποτε μεγάλο βγαίνει, έρχεται από έξω. Τι βγάζουμε στην Ελλάδα; Τίποτα δυστυχώς. Όλες οι εξελίξεις πάντοτε σε όλα -έτσι και στο ποδόσφαιρο- έρχονται από έξω.
Giorgos Tasopoulos, κι εγώ θα ήθελα τον Καστίγιο στον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι θα αναστηθεί.
Ervin Lemens, χαίρομαι να βλέπω έξυπνα σχόλια. Σκληρά λόγια χρειάζονται για το καλό του Ολυμπιακού. Θες παικταράδες για να γίνεις ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ, όχι παικτάκια.
GREAT DANE 7, υπερβολικά τα θεωρώ αυτά που λέγονται για τον Ανάκογλου και για άλλα παιδιά που ακόμα δεν παίζουν βασικοί στις ομάδες τους. Ολυμπιακός είσαι.
• Και για τον Χρήστος 7 το προηγούμενο.
Jogi, τι έχετε πάθει με τους Έλληνες, ρε παιδιά; Θα μικρύνει σας λέω ο Ολυμπιακός. Δεν καταλαβαίνετε; Κι εγώ Έλληνας είμαι, έχω ξεχωρίσει δύο ονόματα, σας τα έχω πει, αλλά όχι άντε μπάτε σκύλοι αλέστε στον Ολυμπιακό. Είπα, από την Εθνική μόνο Παπασταθόπουλο με κλειστά μάτια, και από ταλέντα Γεωργιάδη και Τάτο για το μέλλον.
Palia karavana, μη με τσιγκλάς για τον Ριέρα, τα είπα.
nmarino, ωραία η σκέψη σου να παρουσιάσω την καλύτερη 18άδα του Ολυμπιακού όλων των εποχών. Σημείωσε λοιπόν και σημειώστε το και οι υπόλοιποι: Όταν λήξει το πρωτάθλημα να μου το θυμίσετε, διότι αυτό θέλει μια ολόκληρη στήλη. Θέλει ανάλυση των στοιχείων του καθενός, να φτιάξω μία πανδαισία που θα μείνει στο αρχείο. Όταν δεν θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις θυμίστε μου να το κάνω. Πάντως, στα γρήγορα θα σου πω ότι οπωσδήποτε θα είχα μέσα Ρωσίδη, Μουράτη, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Καρεμπέ! Πο- πο- πο.
tomyrei ΠΑΟΚτσή, είσαι μικρός λες και θες να μάθεις για το πέρασμά μου από τον ΠΑΟΚ. Στην ομάδα σου είχα έρθει σε μια δύσκολη εποχή, επί Δεδέογλου, με μέτριους ξένους και Έλληνες παίκτες. Δεν θα πω ονόματα για να μη θίξω τα παιδιά, ρώτα κανέναν μεγαλύτερο να σου πει τι παίκτες είχα. Κέρδισα όμως τον Ολυμπιακό που είχε τότε Αναστόπουλο, Μητρόπουλο, Ντέταρι, Καραπιάλη, Τσαλουχίδη, αλλά κοντραρίστηκα με τον τότε γενικό αρχηγό του ΠΑΟΚ και με τον Σκαρτάδο διότι είχα εισηγηθεί ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανανεωθεί. Εκείνος το κάρφωσε στον Σκαρτάδο και παρεξηγήθηκε. Με είχαν αποθεώσει 50.000 ΠΑΟΚτσήδες όρθιοι στην Τούμπα, τους είχα ανεβάσει πολλές θέσεις από τη στιγμή που πήγα. Ο μικρός ο Αθανασιάδης που ρωτάς, είναι καλή πάστα παίκτη, γρήγορος, έχει ωραία εκτέλεση, χώνεται στο γκολ. Δυνάμωμα θέλει και δουλειά. Όσο για τον Καστίγιο, έχεις δίκαιο, θα ήσουν καλός με Βιεϊρίνια και Καστίγιο.
William Faulkner, το ποδόσφαιρο του σήμερα δεν έχει αλλάξει σε κάποια πράγματα, ο Λαμπάρντ δεν είναι αμυντικό χαφ, δεν κόβει. Και ο Τζέραρντ δύσκολα κόβει. Αλέφαντο να ακούς, άσε τι λέει ο σωρός. Πήγε με έναν μόνο κόφτη ο Καπέλο στο Μουντιάλ και απέτυχε παταγωδώς με την Αγγλία, έχοντας δεξιά και αριστερά Λάμπαρντ και Τζέραρντ. Τα χαφ πάντοτε, πάντα, από εποχής Μπράιαν Κλαφ που πήρε τα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών στην Ευρώπη, τα πήρε με δύο χαφάρες κόφτες. Και τι μου λες για Εσιέν; Ο Εσιέν κόφτης είναι. Με πνευμόνια. Η Μάντσεστερ στα δύσκολα ματς βάζει δύο και τρεις κόφτες. Οι καλές ομάδες που χτυπάνε Τσάμπιονς Λιγκ ήθελαν και θέλουν πάντα δύο πράγματα για εμένα: Να έχεις καλούς κυνηγούς και χαφάρες κόφτες.
Orestis, σε ποιον θα έδινα τη Χρυσή Μπάλα; Αφού με ρωτάς για την απονομή στον Μέσι, θα σου πω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και δικαίως την πήρε. Βγήκε πρώτος σκόρερ στην Ισπανία και πρώτος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι λίγα. Κάθε Κυριακή χαλάει κόσμο και πετάει τα γκολ σαν στραγάλια. Αν δεν παίξει αυτός, είναι άλλη ομάδα η Μπαρτσελόνα. Τι να κάνουμε δηλαδή, πρέπει να μη δίνουν τη Χρυσή Μπάλα στον καλύτερο για να την παίρνουν κι άλλοι; Ο Μέσι είναι το φαινόμενο. Ο Τσάβι και ο Ινιέστα είναι εξαιρετικοί, αλλά δεν είναι Μέσι. Είχε μείνει έξω ο Ινιέστα λίγους μήνες, και τι έγινε; Ενώ αν μείνει έξω ο Μέσι… Δικαίως πήρε το έπαθλο, ο άνθρωπος κολλάει την μπάλα στα πόδια και μπουκάρει με ζιγκ ζαγκ και καρφώνει. Δεν μπορείς να πεις στον παικταρά «κάτσε στην άκρη τώρα, να πάρει το βραβείο και κανένας άλλος».
Zorz, όχι Μιραλάς στα άκρα. Είναι μανούλα για φουνταριστός.
Giannis-F, σ’ ευχαριστώ και εσένα για τα καλά σου λόγια, όπως και τον NIKOLA ZISIMOPOYLO. Όσο για την ερώτηση για τους Αφρικανούς, δεν διαφωνώ με τον Βαλβέρδε. Κι εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου. Έχουν μεγάλα αθλητικά προσόντα, αλλά δεν είναι εύκολα προσαρμόσιμοι, έχουν και τα μακρινά ταξίδια, έχουν το Κόπα Άφρικα. Θυμάσαι τον Λούα Λούα πόσο μη προσαρμόσιμος ήταν. Λίγες είναι οι εξαιρέσεις με άψογους επαγγελματίες Αφρικανούς, όπως είναι ο Ντρογκμπά. Εν πάση περιπτώει, δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτεροι παίκτες του κόσμου ήταν και είναι Νοτιοαμερικανοί και Ευρωπαίοι στη συντριπτική πλειοψηφία.
Red Devil, ο Μπούκοβι ήταν εκπληκτικός μάνατζερ. Ως προπονητής λίγα πράγματα από τακτικές. Ως μάνατζερ όμως ήταν αετός, ήξερε μέσα στα αποδυτήρια να τα χειρίζεται εκπληκτικά τα πράγματα. Είχε σε τρομερή εκτίμηση τον Σιδέρη, μια φορά είχε πει ότι ο Σιδέρης είναι όλος ο Ολυμπιακός και δημιούργησε κόντρα με άλλο μεγάλο παίκτη στον Ολυμπιακό που δεν θα ήθελα να πω το όνομά του…
Vaggos magos ΑΕΚτσή, το υλικό που παρέλαβε ο Χιμένεθ, δύο χρόνια δεν τραβούσε με τον Μπάγεβιτς. Δεν του έχουν πάρει ούτε ένα παίκτη δικό του, δεν είναι δικές του επιλογές, και όμως ο άνθρωπος έδωσε αγωνιστικότητα στην ΑΕΚ, τους βλέπω μονοιασμένους και μου άρεσε που είπε «ή εγώ ή ο Τζιμπούρ». Λίγες μέρες πριν τσακωθεί, είχα πει στην τηλεόραση «αφήστε τον Τζιμπούρ να φύγει να γλιτώσετε, θα σώσετε και λεφτά»! Όσο για τον Μπλάνκο, μην τον λες αργό, απλώς πολλή μπάλα δεν ξέρει. Καλά τους βάζει έτσι όπως τους βάζει, δεν διαφωνώ με τις επιλογές του τώρα. Πριν φώναζα ότι ο Μπλάνκο δεν είναι για τα άκρα. Να ξέρεις πάντως, με αυτό το υλικό μην περιμένεις ποτέ πρωτάθλημα. Θέλει πολλές μεταγραφές η ΑΕΚ.
Cr7, ποιος είναι για εμένα ο πιο πετυχημένος προπονητής που πέρασε από ελληνικό σύλλογο; Θα σου πω. Στα θέματα τακτικής ο Μπόμπεκ. Η Ευρώπη είχε αρχίσει να παίζει τότε το 4-3-3, αλλά στην Ελλάδα ουδείς είχε πάρει χαμπάρι. Ήρθε αυτός και το δίδαξε καταπληκτικά εδώ. Πήρε με τον Παναθηναϊκό πρωτάθλημα αήττητος. Δεν τον έφτασε κανείς στην τακτική. Μπάνιζα αυτά που έκανε και όταν πήγα έπειτα στο εξωτερικό, έβλεπα έξω αυτά που είχε κάνει εκείνος στην Ελλάδα! Μόνο μία προσθήκη είχε βάλει ο Βαϊσβάιλερ όταν πήγα και τον είδα πώς δούλευε. Δεύτερος μετά τον Μπόμπεκ, για εμένα ήταν ο Φάντροκ. Όχι τόσο σε τακτική, όσο σε μοντέρνα προπόνηση και γρήγορο ποδόσφαιρο για την εποχή του. Ο Φάντροκ στην ΑΕΚ είχε φτιάξει πανδαισία ολλανδική. Πήρε τον Αρδίζογλου από επιθετικό και τον έκανε μπακ! Μπακάρα, όχι αστεία. Ήταν γρήγορος και αυτό ήθελε ο Φάντροκ, να βγαίνουν τα μπακ.
Γιώργος, ο Βαλβέρδε δεν κτίζει έτσι τον Ολυμπιακό, οπότε τι να λέμε. Σωστές οι σκέψεις σου, αλλά ο Βαλβέρδε θέλει 4-4-1-1. Σε αυτήν την τακτική εγώ έχω τις διαφωνίες μου, εγώ θα ήθελα δύο κυνηγούς ή τουλάχιστον ο ένας πίσω από τον φορ να μην είναι Φουστέρ, αλλά να είναι στιλ Ριβάλντο. Καμία σχέση δηλαδή το ένα στιλ με το άλλο.
Pavvou, ο Ολυμπιακός το έχει πάρει ήδη το πρωτάθλημα, πρέπει να γίνουν εγκλήματα για να το χάσει. Δεν ξέρω όμως αυτοί οι παίκτες πώς θα σταθούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το βασικό μου πρόβλημα είναι τα χαφ. Θέλω γρήγορα χαφ. Δεν με ικανοποιούν αυτά τα χαφ, δεν φχαριστιέμαι.
SKYRIANOS, ο Ριέρα μην περιμένεις τρελά πράγματα, έτσι ήταν και σε άλλες ομάδες. Δεν έπιασε ούτε στη Λίβερπουλ ούτε στην Mάντσεστερ Σίτι παλιότερα. Διάβαζα απίθανα πράγματα το καλοκαίρι, ότι θα έρθει και θα παίρνει μόνος του τις αντίπαλες ομάδες και έλεγα στον Σινάνογλου «ρε συ, ξέρουν μπάλα αυτοί που τα λένε και τα γράφουν αυτά; Ή περιμένουν να μπουν τα εκατομμύρια στο γήπεδο και να κλοτσάνε την μπάλα»; Αυτά τα λεφτά δεν θα τα έδινα με τίποτα. Πρέπει όμως να προσπαθήσει περισσότερο διότι στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έπρεπε να κάνει διαφορά. Για το ελληνικό πρωτάθλημα μιλάμε που είναι σλόου μόσιον. Δεν ήταν ποτέ μεγάλος παίκτης για εμένα, όμως είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει.
JO ATHA, στην Ελλάδα ο Τοροσίδης θα μπορούσε να παίξει στη θέση του Ρόμενταλ όπως λες, αλλά ο Τοροσίδης δεν είναι έξω δεξιά. Ευρωπαϊκή ομάδα θες να γίνεις, αν πας στο Τσάμπιονς Λιγκ με Τοροσίδη έξω δεξιά θα σε καθαρίσουνε.
Paneos, κι εσύ με ρωτάς για Τοροσίδη στα χαφ. Αφήστε τον άνθρωπο να παίξει στην καλύτερη θέση του που είναι δεξί μπακ. Βρείτε χαφάρα μεταγραφή.
Panos, με ρωτάς αν προτιμάω Μοντέστο ή Ντουντού. Μπαλώματα με Μοντέστο. Δίνει λύσεις, αλλά είναι μπάλωμα, πώς να το κάνουμε. Όσο για Ποτουρίδη αμυντικό χαφ, μεσοβέζικη λύση θα ήταν κι αυτή. Και δεν είναι γρήγορος. Έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι ο πιο πολύτιμος… αμυντικός χαφ του Ολυμπιακού ο Ιμπαγάσα στα 35 του! Διότι τρέχει πιο πολύ από τον Ντουντού και τον Ουρτάδο! Όσο αντέχει. Με εκπλήσσει ο Ιμπαγάσα, αλλά δεν μου λύνει το πρόβλημα.

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου
*katimagiko.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog