Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μέρκελ σε Μπαρόζο … Βουλωσέ το!

- Advertisement -

Άκρως αποκαλυπτικό των διαθέσεων του Βερολίνου είναι το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel με τίτλο «Το δημιούργημα εναντίον της Δημιουργού» όπου «Δημιουργός» είναι η Γερμανίδα καγκελάριος και «δημιούργημα» ο Πορτογάλος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο υπότιτλος εξηγεί ότι «η καγκελάριος εξοργίζεται με τον Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος θέλει να αναλάβει την ηγεσία στην πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης και να υποστηρίξει το ευρώ με μια διευρυμένη ασπίδα προστασίας».
«Τώρα θέλει ο Μπαρόζο να αναλάβει την ηγεσία. Ο άνθρωπος που έχει τη φήμη ότι είναι μάλλον γατάκι παρά λιοντάρι! Αυτός ο άνθρωπος θέλει τώρα να σώσει το ευρώ», γράφει το γερμανικό περιοδικό αποτυπώνοντας τις γερμανικές προθέσεις.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, αυτή τη φορά του Guardian, εν μέσω της χειρότερης κρίσης στην ΕΕ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται να έχουν σημαντικό πρόβλημα επικοινωνίας, σε τέτοιο βαθμό ώστε να δυσκολεύονται να μιλήσουν ο ένας στον άλλον με αποκορύφωμα την πλήρη απαξίωση των σχέσεων μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν και της Γερμανίδας καγκελάριου.
Όταν ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της Κομισιόν, διατύπωσε δημοσίως πρόταση για επέκταση των κεφαλαίων του ταμείου στήριξης του ευρώ (του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας) «δημοσίως, η Μέρκελ και ο υπουργός της επί των Οικονομικών, Σόιμπλε, χαρακτήρισαν τις παρεμβάσεις του «περιττές». Κατ’ ιδίαν, το γραφείο της Καγκελαρίου είπε στον Μπαρόζο …«να το βουλώσει» κι ότι τα χρήματα που δίνουν στο ταμείο οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης «δεν είναι δική του δουλειά, αφού δεν είναι δικά του λεφτά» αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.
Οι συντάκτες του άρθρου κάνουν επίσης λόγο για το έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών.
 *thenetwar

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog