Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

- Advertisement -
Τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών σε περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, όπως είχε συμφωνηθεί στον διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε σήμερα κατά τη διάρκεια του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ο οποίος αντιτίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

 

Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους σε όλη τη χώρα την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 26, 27 και 28 Ιανουαρίου, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασισθούν οι περαιτέρω κινήσεις τους.
«Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων. Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου, και θα συνεχίσουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα, που θα αποφασιστούν στις επόμενες συνεδριάσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Ωστόσο διευκρίνισε ότι «οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά, με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία».
Όμως  σκληρή στάση αποφάσισε να κρατήσει  ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.
Έτσι από Δευτέρα τα Φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά και για όλη την εβδομάδα.
Σύμφωνα με δηλώσεις, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνου Κούβαρη, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων ,( ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρώσει.
Από την πλευρά του χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία εάν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα κατά τις κινητοποιήσεις τους.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε επίσης ότι στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές.
“Υπάρχει μια προσχηματική διαφωνία επί μη υπαρκτού θέματος”, δήλωσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι για τον ίδιο αποτελεί “κόκκινη γραμμή” να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανοίγει φαρμακείο παρά μόνο οι πτυχιούχοι και όσοι έχουν άδεια.
Κάλεσε δε τους φαρμακοποιούς να μην συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι “δεν οδηγούν πουθενά” και πρόσθεσε ότι οι διαφωνίες είναι για επιμέρους θέματα και όχι για βασικά.

enet.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog