Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άλωσε και την Τρίπολη ο Θρύλος

- Advertisement -

Μέσα στη λάσπη του γηπέδου της Τρίπολης, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης (0-1), έχοντας για σκόρερ τον Νταβίδ Φουστέρ με εκτέλεση πέναλτι (30′).
Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν αήττητοι στην επαρχία, μετράνε επτά σερί νίκες, αρνήθηκε πέναλτι ο Κουκουλάκης στο 11′ πάνω στον Τοροσίδη.
Ευκαιρίες με το τσουβάλι για τους «ερυθρόλευκους» στο α’ ημίχρονο, που «κάθισαν» μετά το τέρμα του Ισπανού, ωστόσο δεν απειλήθηκαν από τους Αρκάδες. Προσωρινά στο +8 από τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία. Φορτσάτος μπήκε ο Ολυμπιακός με διάθεση να δείξει από νωρίς ποιος είναι το «αφεντικό» και πριν καλά-καλά συμπληρωθούν δέκα λεπτά παιχνιδιού, έφτασε δυο φορές μια ανάσα από το γκολ! Και στις δύο περιπτώσεις ο Ντεγκρά είπε «όχι» με τις επεμβάσεις του. Η εξ επαφής κεφαλιά του Τοροσίδη (βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα) αλλά και το πλασέ του Μιραλάς μέσα από την περιοχή, είχαν την ίδια τύχη, με τον Αργεντινό, λειτουργώντας ενστικτωδώς, να αποκρούει και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Το δαιμονιώδη ρυθμό των «ερυθρολεύκων» δεν μπορούσε να σταματήσει ούτε το σκληρό παιχνίδι των Αρκάδων, που έχασαν στο 20ό λεπτό τον Πουλίδο με θλάση στους προσαγωγούς. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε όχι όμως αξιοποιώντας μία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε αλλά με το πέναλτι που «κέρδισε» και εκτέλεσε εύστοχα ο Φουστέρ στο 30’, φάση στην οποία δεν υπήρχε καμία παράβαση στην επαφή του Ισπανού με τον Ορόθκο.

«Όαση» στον μέτριο Αστέρα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν μια εξαιρετική ενέργεια του Φρανκού, που «άδειασε» τον Αβραάμ Παπαδόπουλο αλλά τα χάλασε στην τελική προσπάθεια και ένα μακρινό φάουλ, που εκτελέστηκε γρήγορα από τον Μπαστία και έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Πάρντο.

Αγνώριστος ήταν ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος. Επαναπαύτηκε στο γκολ του Φουστέρ, έδωσε μέτρα στον Αστέρα αλλά δεν το «πλήρωσε» καθώς δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους. Είχε δε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά του στο 68’, με τους Φουστέρ και Ιμπαγάσα να «κρύβουν το τόπι» αλλά τον Ισπανό να πλασάρει άσχημα τον Ντεγκρά και στο φινάλε τον Ζαϊρί να τελειώνει -με σουτ στην κερκίδα- μια προσπάθεια που θα μπορούσε να καταλήξει σε γκολ αν την κατάλληλη στιγμή πάσαρε δίπλα του στον αμαρκάριστο Ιμπαγάσα.
Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο (20′ λ.τ. Αργυρόπουλος), Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ρούμπιλ (72′ Αρσενίεβιτς), Ροτζέριο (66′ Φορτούνης), Φρανκού.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Κρις, Κερ, Τσαμπούρης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα (90+1′ Χολέμπας), Μιραλάς (81′ Ζαϊρί), Φουστέρ (85′ Μανιάτης), Πάντελιτς.

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Ποτουρίδης, Φετφατζίδης, Ρόμενταλ,

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog