– Επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο
– Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες
– “Κόκκινος συναγερμός” στην αστυνομία, προληπτικοί έλεγχοι στα άλλα δυο αεροδρόμια και το μετρό
– Διακόπηκαν οι πτήσεις, ενημερώθηκε ο Πούτιν

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή και άλλοι 20 έχουν τραυματιστεί και η πρώτη εκτίμηση είναι πως πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Ωστόσο, το Ρία Νοβόστι ανεβάζει τον απολογισμό στους 23 νεκρούς και τους 130 τραυματίες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο των αποσκευών στην αίθουσα αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου της ρωσικής πρωτεύουσας. Ήδη έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες μέρες τη Μόσχα, εκατοντάδες ταξιδιώτες είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο, καθώς δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν. Τη στιγμή της έκρηξης, μάλιστα, επικράτησαν σκηνές πανικού.

Ήδη, ο συναγερμός στις τάξεις της αστυνομίας “χτυπάει” κόκκινο και τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν στο Σερεμέτιεβο και το Βνούκοβνο, τα άλλα δυο μεγάλα αεροδρόμια της Μόσχας.

Διεξάγονται, επίσης, έλεγχοι στο δίκτυο του μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας. Άλλωστε, το μετρό έχει γίνει πολλάκις στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, με πιο πρόσφατη εκείνη του περασμένου Μαρτίου, όταν δυο γυναίκες καμικάζι από το Νταγκεστάν ανατινάχθηκαν, παρασύροντας στο θάνατο 40 Μοσχοβίτες.

Το Ντομοντέντοβο είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μόσχας, το κυριότερο από τους τρεις διεθνείς αερολιμένες.

Newsit.gr