Η ατμόσφαιρα στα Τίρανα παραμένει τεταμένη, μετά τις σκληρές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, κατά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα.

“Αν τολμήσει να επιτεθεί ξανά εναντίον του κράτους, όπως την περασμένη Παρασκευή, όλη η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά και μόνο του Έντι Ράμα, ο οποίος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά”, δήλωσε, στη διάρκεια σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου, ο Σαλί Μπερίσα.

Λίγο μετά τις σκληρές αυτές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, η βουλή της χώρας, με πρωτοβουλία των βουλευτών του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, προχώρησε στη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής, που θα ερευνήσει αυτό που ο κ. Μπερίσα χαρακτήρισε ως “μηχανισμό της απόπειρας πραξικοπήματος από την αντιπολίτευση”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή, αργά χθες το βράδυ, ο Σαλί Μπερίσα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον της Γενικής Εισαγγελέως της χώρας, Ίνα Ράμα και χαρακτήρισε παράνομα τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των έξι αξιωματικών της εθνικής φρουράς, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία.

Άσκησε, επίσης, σκληρή κριτική κατά του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Μπαχρί Σακίρι, “για έλλειψη συνεργασίας και μη πληροφόρηση των αστυνομικών αρχών για τα εγκληματικά στοιχεία και τα σχέδια της αντιπολίτευσης για την υλοποίηση του πραξικοπήματος”.

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος και δήμαρχος Τιράνων, Έντι Ράμα, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, αναφερόμενος στους “τρεις δύστυχους, άνεργους διαδηλωτές”, που έχασαν τη ζωή τους, την Παρασκευή, από σφαίρες αστυνομικών, επανέλαβε ότι “την ερχόμενη Παρασκευή, οι διαδηλωτές θα είναι ξανά απέναντι από το κυβερνητικό μέγαρο, μέχρι την απομάκρυνση της διεφθαρμένης και εγκληματικής κυβέρνησης του Σαλί Μπερίσα”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

newsit.gr