Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η αγορά αποτίμησε στα 50 δισ. δολ. το Facebook

- Advertisement -

Όταν προ μηνός  η Goldman Sachs είχε αποτιμήσει την αξία του Facebook σχεδόν στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, πολλοί αναλυτές θεώρησαν ως υπερβολικό το νούμερο και αιτιολόγησαν την αποτίμηση από το ότι ο επενδυτικός οίκος έχει ήδη τοποθετήσει, μαζί με την Digital Sky Technologies, κεφάλαια στο διασημότερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αναμένεται σύντομα να περάσει το κατώφλι της Wall Street.


Ωστόσο, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αποδείχθηκε πως η αξία του Facebook αποτιμάται σε αυτά τα επίπεδα γενικότερα από την αγορά. Η εταιρεία του Mark Zuckerberg βγήκε σε αναζήτηση κεφαλαίων σε ένα placement που υπερκαλύφθηκε με το ποσό των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που παραπέμπει σε αποτίμηση της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων για το Facebook.

Η προσφορά μετοχών αφορούσε πελάτες της Goldman Sachs εκτός ΗΠΑ και είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά την υπερκάλυψη, η εταιρεία θα χρησιμoποιήσει τελικά μόνο το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ο Lou Kerner, αναλυτής της Wedbush Securities στη Νέα Υόρκη εκτίμησε ότι η διοίκηση του Facebook δεν πήρε όλο το προσφερθέν ποσό, καθώς θεωρεί ότι η αξία των μετοχών της εταιρείας ανεβαίνει σταθερά στις ιδιωτικές αγορές και, άρα, δεν θa είναι δύσκολο μελλοντικά να συγκεντρωθούν εκ νέου κεφάλαια.

Το Facebook το τελευταίο δάστημα έχει προχωρήσει τόσο σε επέκταση των υπηρεσιών του όσο και σε νέες προσλήψεις.
*protothema

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog