“Να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες” ήταν η εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες. Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαρας ζητά την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Την πληροφορία αυτή μετέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Παπουτσής στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.

Ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι η ΕΛΑΣ τη “μόνη όχληση” που είχε σήμερα, ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών.

Στο Προεδρικό Μέγαρο επίσης ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως στην προ μηνός δήλωσή του για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου δεν έλαβε “ποτέ” απάντηση απ΄την κυβέρνηση.

“Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί”, προσέθεσε.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κων.Μητσοτάκης τέλος μίλησε για ένα “δυσάρεστο” γεγονός, καθώς “δείχνει προς τα έξω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος
*cosmo.gr