Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καταυλισμός κατάντησε η Νομική

- Advertisement -

Προκειμένου να εισακουστεί το αίτημά τους, εκατοντάδες μετανάστες έχουν κατακλύσει το χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών από χθες τα ξημερώματα.
Κυριολεκτικό «μπάχαλο» είναι αυτό που επικρατεί τόσο εντός όσο και εκτός της Νομικής σχολής Αθηνών. Όλοι έχουν τα δίκια τους για τους δικούς τους λόγους.
Οι μετανάστες οι οποίοι θέλουν άδεια παραμονής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που πετάει το μπαλάκι στους διοικούντες τη Νομική, και η υπουργός Παιδείας γιατί έχει μετατραπεί όπως είπε η Νομική σε καταυλισμό μεταναστών.
Αλλά δίκιο έχουν και όλοι οι αγανακτισμένοι Έλληνες οι οποίοι εδώ και 2 μέρες παρακολουθούσαν 300 παράνομους μετανάστες να ταξιδεύουν ανενόχλητοι από την Κρήτη στην Αθήνα να διασχίζουν το κέντρο της πρωτεύουσας, και να καταλήγουν εντός της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λες και είναι κέντρο φιλοξενίας.
Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα για να ψάξουμε τις ευθύνες. Όπως δηλώνει ο κ. Παπουτσής η αστυνομία πρέπει να κληθεί για να επέμβει.
Εξοργιστική, που περνάει κάθε όριο χαρακτηρίζει την κατάσταση η κ. Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας πως οι πρυτανικές αρχές όφειλαν να υπερασπίσουν την ακαδημαϊκή λειτουργία του κτιρίου και να μην μετατραπεί η Νομική σε καταυλισμό.
Ειλικρινά το να ζεις στην Ελλάδα είναι κάτι το μοναδικό. Τόσες μέρες οι μετανάστες δήλωναν ότι θα έρθουν από την Κρήτη στην Αθήνα. Οι φοιτητές είχαν ζητήσει άδεια από τις αρμόδιες Πανεπιστημιακές αρχές (δεν τους δόθηκε) για να φιλοξενήσουν τους μετανάστες σε κάποιο χώρο της Νομικής.
Παρά το γεγονός ότι άδεια δεν δόθηκε έσπασαν τα λουκέτα στο χώρο του κτιρίου στη Σόλωνος, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, δεν χρησιμοποιείται για μαθήματα, αλλά επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον Μάρτιο και έτσι από την Κυριακή το βράδυ, περίπου 250 μετανάστες που είχαν φτάσει από την Κρήτη μπήκαν στο κτίριο της Νομικής σχολής.
Επί της ουσίας μιλάμε για κατάληψη ΑΕΙ από εξωπανεπιστημιακούς, όμως παρά το ότι το έβλεπαν να έρχεται, κανείς δεν έκανε τίποτα να το αποτρέψει, και σήμερα παρακολουθούμε θεατρική παράσταση του θεάτρου του παραλόγου.
Από την πλευρά του ο πρύτανης κλείνει τη σχολή μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχε αρνηθεί. Θα περιμένουμε πάντως την συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την Πέμπτη για να έχουμε και από την πλευρά του κάποιες απαντήσεις.
Πάντως μέχρι τότε η κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Συνέντευξη Τύπου
Οι μετανάστες δηλώνουν ότι θα εγκατασταθούν, μετατρέποντας το κτίριο σε κατάλυμά τους και ότι δεν πρόκειται να φύγουν εάν δεν τους δοθεί άδεια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, απάντησαν στα ερωτήματα και δηλώσαν τα αιτήματά τους.
Μεταξύ των βασικότερων σημείων της συνέντευξης Τύπου, περιλαμβάνεται το αίτημα για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, καθώς και ίσα δικαιώματα για όλους.
Φοιτητικές Παρατάξεις
Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της ΑΡ.Εν, δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια, γιατί «αποφάσισαν με το “έτσι θέλω” και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις. Μάλιστα, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα».
Η παράταξη εκφράζει μεν την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, ωστόσο, τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας».
Εξάλλου, και η ΔΑΠ με ανακοίνωσή της διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου και επισημαίνει: «Υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση είναι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. και έξω- πανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη».
Η Άννα Διαμαντοπούλου
Δηλώσεις για το ζήτημα έκανε και η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου:
«Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρίσκονται στη Νομική δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία. Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν. Είναι εξοργιστικό ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία, για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες.
Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής. Οι πρυτανικές αρχές οφείλουν ως έχουν, εκ του νόμου, να πάρουν την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν με τη συνδρομή όλων των οργάνων της πολιτείας, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».
*newsday.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …η χαρά του φασίστα…οι "καταραμένοι",γίνονται πιόνι στα χέρια του καθενός(ίδια νοοτροπία έχουν,με άλλο χρώμα)…ας μάθουμε την ακριβή ερμηνεία λέξεων,όπως "φασισμός","άσυλο","μετανάστης","ανθρώπινα δικαιώματα",και κυριώς…"δημοκρατία"…αν ήταν ξένοι αθλητές,θα είχαν ελληνοποιηθεί αμέσως …και οι ρόλοι θα είχαν αντιστραφεί…θα φώναζαν οι "προοδευτικοί",εναντίον των "συντηρητικών"…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog