Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πετούν το μπαλάκι στον Λογοθέτη…

- Advertisement -

Η πρωτοβουλία πολιτών Λουτρακίου για την σύνδεση της πόλης με τον προαστιακό σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης και δημοτικούς συμβούλους εκλεγμένους και υποψήφιους, ανεξαρτήτως δημοτικών παρατάξεων διαμαρτύρονται έντονα και καταδικάζουν απερίφραστα την κίνηση των βουλευτών του νομού Άγγελου Μανωλάκη και κ.α. Αικατερίνης Φαρμάκη Γκέκη να καταθέσουν ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΗ ερώτηση για σταθμό προαστιακού Ισθμού στη θέση Βασιλόπουλος.

Η κίνηση αυτή των βουλευτών έρχεται σε αντίθεση με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες του δήμου που προηγήθηκαν όπως δημόσιας διαβούλευσης και αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου αλλά και τις υποδείξεις των ειδικών που άπτονται των σιδηροδρομικών ζητημάτων.
Όπως συγκοινωνιολόγοι, τεχνικές υπηρεσίες του δήμου αλλά και του αποτελέσματος μελέτης της εταιρίας ΟΝΤΡΑΚ.

Με τον σταθμό στον Bασιλόπουλο μπαίνει σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργιά του σιδηροδρόμου στην περιοχή του Λουτρακίου καθυστερεί την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι για τουλάχιστον μια δεκαπενταετία ακόμη στην καλύτερη περίπτωση και στην χειρότερη κινδυνεύει να χαθεί οριστικά το έργο αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος καταπάτησης της σιδηροδρομικής υποδομής της πόλης και απαξίωσης της εξαιτίας πολύχρονης ανενεργειά της. Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε άμεσα την δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη:

Α . Να καταδικάσει την κίνηση αυτή των βουλευτών και να προστατέψει τα συμφέροντα του δήμου
Β. Να υπερασπιστεί και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δ.Συμβουλίου και όλων των φορέων της πόλης.
Γ. Να δεσμευτεί ώστε να μην γίνει σταθμός στο Βασιλόπουλο αλλά στην διακλάδωση των γραμμών του προωστικού για Λουτράκι θέση Παράδεισος -Φιλοθέη και
Δ .Να ανακοινώσει άμεσα το χρονοδιάγραμμα όλων των αναγκαίων ενεργειών για να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση του Δήμαρχου για έλευση του προαστιακού στην οδό Αιγαίου.

Έπονται υπογραφές για την πρωτοβουλία πολιτών για τον προαστιακό με 2000 υπογραφές Δ. Καραπατάς, για τον σύλλογο ξενοδόχων ο πρόεδρος κ.Κόντης Ιωάννης γραμματέας κ.Παππάς Δημήτρης, για το σύλλογο επκ/ματιων και τουρ/κων επ/των Λουτρακίου «Ξένιος Ζευ»ς ο πρόεδρος κ. Γιώργος Οικονόμου για τον σύλλογο των εμπόρων ο πρόεδρος κ.Γιώργος Μαρίνης και για το εργατοϋπαλληλικό κέντρο ο πρόεδρος κ. Παύλου καθώς και οι κ. Αθ. Γεωργίου, Χ.Γεωργίου. Αθ. Παπαθανασίου από τον συνδυασμό Παρέμβαση Πολιτών οι κ.Δ.Κυριάκης, Γ.Παπαγεωργίου, Γ.Κοντός από τον συνδυασμό Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση και οι κ.Ν. Λόης. Μ.Τσούγκος, Π.Παύλου από τον συνδυασμό Με Τους Πολίτες Μπροστά καθώς και ο πρώην πρόεδρος Δ.Συμβουλίου Λουτρακίου κ.Γ.Μάρκελλος.

Η αναφορά στα πρόσωπα των συνδυασμών είναι ενδεικτική καθώς λόγω πίεσης χρόνου δεν προλάβαμε να απευθυνθούμε και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους. Η ανταπόκριση άγγιξε το 100% της αποδοχής και τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την κίνησή τους.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog