Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Απόσπασμα από την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβούλιου Λουτρακίου

- Advertisement -


- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγω περαχωριτης δεν ειμαι ομως δεν μπορω να παραβλεψω το γεγονος οτι η Περαχωρα ειναι το ιστορικο κεφαλοχωρι της περιοχης με σημαντικη συμβολη στην ελληνικη επανασταση, εχοντας διατελεσει -εστω για μια `μερα- πρωτευουσα του ελληνικου κρατους. Αν καποιο τοπονυμιο δικαιουται ν`αναφερεται στ`ονομα αυτου του δημου, ειναι κατ`εξοχην η Περαχωρα! Υπερηφανια ενας δημοτης πρεπει ν`αντλει απο την αναφορα του στην ιστορια της περιοχης του, οχι απ`τους ποσους καφεδες,ποτα και μαριδακι πουλαει…
    ΖΖΖΝΤΦ

  2. Μια ακομη παρατηρηση: Δημος Λουτρακιου Περαχωρας δεν πρεπει να`χει κομμα αναμεσα στις ονομασιες γιατι το Λουτρακι ειναι τοποθεσια της Περαχωρας(γενικη κτητικη) και οχι αλλο Λουτρακι, αλλο Περαχωρα. Και επειδη το Blog διαφημιζει τραγουδια, εγω σας θυμιζω το CD που ειχε βγαλει πριν καποια χρονια ο Γιωργος Μιχας, στο οποιο υπηρχε ενα φοβερο τραγουδι για τη "χωρα που ειναι περα".
    Λουτρακι ειναι ονομα αξιο για πηγη ομως για δημο…?
    ΖΖΖΝΤΦ

  3. Αν η κοινότητα Αγ. Θεοδώρων αρνηθεί , ( που δεν…) , τότε υπάρχει και άλλος τρόπος ο οποίος προβλέπεται από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων και είναι το πιο άμεσο εργαλείο για τέτοιου είδους θέματα. Και αυτό είναι η διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος, το αποτέλεσμα του οποίου δεσμεύει το δημοτικό συμβούλιο. ( άρ. 214,215,216 ΚΔΚ )
    Μελετήστε λίγο πριν συνεδριάσετε, δεν είναι κακό , γι' αυτό εκλεγείκατε άλλωστε!

    Αλκιβιαδης Β. Λαμπρου

  4. Αλκιβιάδη ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Και βέβαια είναι μελετημένο, αλλά ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί καθότι υπάρχει καθολική βούληση για τη προσθήκη. Απλά βάσει διαδικασίας από τον εισηγητή του αρμόδιου τμήματος των ΟΤΑ στο υπουργείο, πρέπει να προηγηθούν οι αποφάσεις των κοινοτήτων. Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος θα υποδείκνυε πιθανή άρνηση από μέρος του δημοτικού συμβουλίου και θα είχε αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ η διαδικασία που ακολουθείται είναι η σωστότερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog