Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν θα δουλέψουν οι εργάτες στην Πατρών- Κορίνθου

- Advertisement -

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα σταματήσουν τα έργα στην Πατρών – Κορίνθου, αφού το Σωματείο των εργαζομένων στην κοινοπραξία “Vinci” έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοτάξιο του Δρεπάνου. Σε ανακοίνωση της «Γαλαρίας» καλούνται οι συνδικαλιστικοί φορείς και οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας σε συμπαράσταση.


Η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής: «Το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο της Δυτικής Ελλάδας σταματά.
Το κράτος αφού υπέγραψε σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα, αφού επανέφερε τους εργαζόμενους σε συνθήκες 18ου αιώνα, αφού έδωσε τα πάντα στους εργοδότες, ανίκανο και ανήμπορο παρακολουθεί τους εκβιασμούς των τραπεζών και των εταιριών.
Με την σειρά του εκβιάζει όσους δεν πληρώνουν διόδια για έναν δρόμο φάντασμα!!
Οι τράπεζες αφού καταχρέωσαν ένα ολόκληρο λαό σε εορτοδάνεια ,διακοποδάνεια και σε πλαστικούς πιστωτικούς παραδείσους, αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το έργο θεωρώντας το επισφαλές και εκβιάζουν ζητώντας καλύτερα επιτόκια!!
Οι κατασκευαστικές εταιρείες που συμβάλουν μόλις με το 7% του κόστους του έργου, απολύουν παράνομα εργαζόμενους αφού πρώτα τους εκμεταλλεύτηκαν , τους εξόντωσαν σωματικά και ψυχικά, δεν τήρησαν κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, δεν σεβάστηκαν το περιβάλλον, βάφτισαν τα δικά τους εγκλήματα «εργατικά ατυχήματα» και τώρα εκβιάζουν για όλο και μεγαλύτερα κέρδη!!»
*newsday.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog