Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βόλτα στα Πηγάδια!

- Advertisement -

Με τους Λεονάρντο (2′), Λυμπερόπουλο (26′) να σκοράρουν και τον Μίτσελ να κάνει καλό ντεμπούτο, η ΑΕΚ πέρασε με 2-0 από την Ξάνθη, για την 5η σερί εκτός έδρας νίκη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του χθες, ενόψει της ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο. Έτσι, έμεινε εκτός 11άδας ο Σκόκο, όπως και ο Σάχα για να προφυλαχθεί, αλλά και οι Γρηγόρης Μάκος και Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Αντιθέτως, στο βασικό σχήμα ήταν ο Μίτσελ για το ντεμπούτο του. Το ματς άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 2′ με το δυνατό σουτ του Λεονάρντο μετά το τραγικό λάθος του Βάλλα και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, η Ένωση κράτησε εύκολα το προβάδισμα.

Το 0-2 από τον Λυμπερόπουλο στο 26′, με μια πολύ όμορφη κεφαλιά, ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι καθώς η Ξάνθη δεν μπορούσε να αντιδράσει και η ΑΕΚ ήλεγχε πλήρως την κατάσταση, αποφεύγοντας τα λάθη. Ο Μίτσελ ήταν αρκετά κινητικός στο κέντρο και έκανε μια χαρά τη δουλειά του, ο Λεονάρντο πιο απειλητικός σε σχέση με ό,τι συνηθίζει και αφού έλειπαν τα λάθη στα μετόπισθεν, ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι.

Ειδικά από τη στιγμή που η Ξάνθη δεν κατάφερε να μειώσει το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν και πίεσε περισσότερο… Βλέποντας την ομάδα του να χάνει σε απόδοση, ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Μίτσελ με τον Ντιόπ και τον Λυμπερόπουλο με τον Λαγό, με τον Εντερ να πάει στην κορυφή και τον Λεονάρντο να πάει στη δεξιά πλευρά. Στο 79′ έφυγε από το ματς και ο Βραζιλιάνος, με τον Χιμένεθ να δίνει στον Νικόλτση την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την ΑΕΚ, η οποία έφτασε εύκολα στην 5η σερί εκτός έδρας νίκη, σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Man of the match: Είναι το πρόσωπο των ημερών, καθώς φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί ως αντάλλαγμα για αρκετές μεταγραφικές προσπάθειες της ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ, πάντως, του έδωσε θέση βασικού στα Πηγάδια και τα πήγε μια χαρά. Ο λόγος για τον Λεονάρντο, που άνοιξε το σκορ στο 2′, ήταν αρκετά κινητικός και θα μπορούσε να σκοράρει ξανά.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της Ξάνθης… Και στα δύο γκολ που δέχθηκαν οι Ακρίτες, η αμυντική γραμμή δε λειτούργησε όπως θα έπρεπε.

Στο ύψος του: Μετά το… στοπ της περασμένης εβδομάδας, ο Λυμπερόπουλος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στα γκολ για την ΑΕΚ. Αυτή τη φορά με μια υπέροχη -όσο και δύσκολη- κεφαλιά. Πολύ καλός, πάντως, ήταν και ο Μίτσελ στο ντεμπούτο του. Σωστές μεταβιβάσεις, έκλεινε χώρους και έδειξε ότι ξέρει πολύ καλά τη θέση του.

Η γκάφα: Την έκανε ο Βάλλας στη φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ…

Το στραγάλι: Ο Γιάχος ήταν κοντά στις φάσεις και δεν άφησε με παράπονα καμία εκ των δύο ομάδων. Δεν υπήρξε, άλλωστε, κάποια δύσκολη φάση για να κάνει λάθος ο διαιτητής.

Το ταμείο του Gazzetta: Εχει τονιστεί πολλές φορές ότι για την ΑΕΚ είναι απαραίτητη η σταθερότητα. Και εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο, γιατί την περασμένη εβδομάδα έχασε με απίστευτο τρόπο από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ, ενώ τώρα πέρασε εύκολα από τα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη και πέτυχε την 5η σερί εκτός έδρας νίκη, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Μίτσελ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του και αν συνεχίσει έτσι και πιάσουν και οι άλλες μεταγραφές που έγιναν, τότε η κατάσταση λογικά θα βελτιωθεί για τους κιτρινόμαυρους. Οσο για την Ξάνθη, στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έκανε κάτι το τρομερό και ουσιαστικά έχασε από το ξεκίνημα…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog