Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Just the 2 of us

- Advertisement -

Αυτό που ήταν να κάνει ο Παναθηναϊκός το έκανε. Κέρδισε 2-0 τον Εργοτέλη, πήγε στο -4 και περιμένει γκέλα του Ολυμπιακού στον Βόλο για να ξαναμπεί στο… κόλπο!

Τελικά «Ελ Νίνιο»

 Όπως αναφέραμε από χθες, μια θέση παιζόταν για την αποψινή ενδεκάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός εν τέλει προτίμησε τον Σωτήρη Νίνη αντί του Γιώργου Καραγκούνη, αφήνοντας τον «τυπάρα» στον πάγκο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Ιωαννίδης, δεξιά ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Καντέ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Ζιλμπέρτο σε ρόλο «κόφτη» στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά του Νίνη και Κατσουράνη. Αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Γκοβού και στη κορυφή του 4-3-3 ο Σισέ.

 Η… γωνιά του γκολ!

Σε παιχνίδια σαν το σημερινό για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός ένα βαρβάτο ξεκίνημα, με πίεση από την αρχή και γρήγορο γκολ είναι το ιδανικό σενάριο για ένα εύκολο «τρίποντο». Ο Ζεσουάλδο ζητούσε πριν το ματς στην Παιανία φουλ επίθεση και οι παίκτες του μόλις στο 7′ έκαναν πράξη τα λόγια του προπονητή.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν… βόλει με τις κεφαλιές μέσα στην περιοχή μετά το κόρνερ του Νίνη και ο Ζιλμπέρτο στο δεύτερο δοκάρι με «ψαράκι» δεν αρνήθηκε το «πάρε-βάλε» γύρισμα με το κεφάλι από τον Μπουμσόνγκ. Μετά το… σοκ, οι Κρητικοί πήραν τα ηνία του αγώνα και με καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τις… φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων να δεχθούν την ισοφάριση. Στην ουσία ο Παναθηναϊκός «έκατσε» πάνω στο 1-0 αντί να «χτίσει» αλλά δεν το πλήρωσε.

Μετά το 30′ ο Παναθηναϊκός… επέστρεψε στο γήπεδο και λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους(39′) «καθάρισε» το ματς. Ξανά από στημένη φάση. Ξανά από κόρνερ. Ο Λάζαρος σέρβιρε, ο Καντέ στο πρώτο δοκάρι «εκτέλεσε» και έγραψε το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, καθώς ο Τζόρβας στιγμές αργότερα έβγαλε με τα πόδια το τετ-α-τετ με τον Μπουντιμίρ.

Τυπική διαδικασία

Έχοντας το «μαξιλαράκι» του 2-0 και φυσικά το μυαλό στη ρεβάνς κόντρα στην ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο… ρελαντί το δεύτερο ημίχρονο. Ο Εργοτέλης έψαξε ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά στην διεκδικήση κάτι καλού, οι μικροευκαιρίες που είχε δεν κατέληξαν ποτέ στο πλεκτό και από το 70′ και μετά το ματς «σβηστό» πήγαινε προς τη λήξη του. Ο Φερέιρα έβαλε στο ματς τους Μαυρία, Σιμάο, Καραγκούνη αντί των Γκοβού, Κατσουράνη, Νίνη, με τον πιτσιρικά τον Μαυρία να δείχνει ξεψαρωμένος σε σχέση με άλλα ματς και να κάνει θετικά πράγματα στο γήπεδο.

MAN OF THE MATCH: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος μέσος τακτικά ήταν άριστος, είχε αρκετά κοψίματα ενώ βοήθησε σημαντικά στην καλή κυκλοφορία που είχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος. Βρίσκεται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με ωραία προσπάθεια βάζει μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό, διώχνοντας και το άγχος των συμπαικτών του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σε μία χρονιά όπου προέρχεσαι από νταμπλ, έχεις πουλήσει 30.000 και κάτι διαρκείας και σε ματς της 20ης αγωνιστικής στο γήπεδο έρχονται 7.316 πιστοί τότε είναι άξιοι αναφοράς, όσοι άφησαν την ζεστασιά του σπιτιού τους και ανηφόρισαν στο… ψυγείο του ΟΑΚΑ. Κάτι το -7, κάτι το πολικό ψύχος και φυσικά το… μπάχαλο στα διοικητικά έχει ξενερώσει πολύ κόσμο. Και όχι άδικα. Πάντως, όσοι βρέθηκαν απόψε στη Καλογρέζα, στάθηκαν στο ύψος τους, Όπως λέει και ένα από τα συνθήματα της κερκίδας «μαζί σου και στα δύσκολα Παναθηναϊκέ». Δικαιολογημένα και τα συνθήματα στα φινάλε κατά των όσων έχουν φέρει το κλαμπ σε οριακό σημείο, με ενδεικτικό το «είστε όλοι υπεύθυνοι σε αυτή την ιστορία».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Εργοτέλης απόψε στο ΟΑΚΑ παρουσίασε για ακόμη μια φορά καλό αγωνιστικό πρόσωπο αλλά… προδόθηκε από την παιδική αντιμετώπιση στα στημένα του Παναθηναϊκού που τελείωσαν το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Στη πρώτη φάση Μπουμσόνγκ και Ζιλμπέρτο κάνουν… πάρτι ανενόχλητοι ενώ στο δεύτερο ο Καντέ προλαβαίνει τους πάντες και στέλνει την μπάλα στο πλεκτό.

Η ΓΚΑΦΑ: Η χαμένη ευκαιρία του Μπουντιμίρ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μόνος του απέναντι από τον Τζόρβα και με όλο τον χρόνο για να «ζυγίσει» τον αντίπαλο πορτιέρο, «πούλησε» την πιο μεγάλη ευκαιρία του Εργοτέλη, πλασάροντας πάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα. Εκεί θα μπορούσε να μειώσει σε 2-1 και να κάνει… ντέρμπι την αναμέτρηση. Χάνει και απίστευτη ευκαιρία στο 90′ για το 2-1.

 ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Θάνου που σε γενικές γραμμές έκανε καλό ματς. Πάντως, ο επόπτης Τάτσης χρεώνεται το… κόψιμο του Μπουντιμίρ στο 26′ με οφ-σάιντ που δεν υπάρχει.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Χαλαρά, στο ρελαντί και χωρίς πολλά-πολλά ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» από νωρίς τον Εργοτέλη και στην συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει ΑΕΚ. Εκεί, όπου οι «πράσινοι» ψάχνουν μια επική ανατροπή για να περάσουν στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Κατά διαστήματα ο Παναθηναϊκός ήταν θετικός αν και είχε πολλά νεκρά σημεία, τα οποία δεν μπόρεσε να… τιμωρήσει ο Εργοτέλης. Ζιλμπέρτο ο κορυφαίος των πρωταθλητών, θετικότατος ο Νίνης που επέστρεψε με καλή εμφάνιση ενώ και ο Ιωαννίδης τηρουμένων των αναλογιών κάλυψε επάξιο το κενό του Νίκου Σπυρόπουλου. Στο -4 ο Παναθηναϊκός, περιμένει πλέον από τον Ολυμπιακό Βόλου ένα… δώρο, ώστε να μην φύγει ο Ολυμπιακός ξανά στο -7.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απορια: το"παρε-βαλε" γυρισμα του κεφαλιου εχει καμμια σχεση με το "ψηνω-δινω" σουβλατζιδικο του Λουτρακιου, και οι παναθηναικοι "πρασινοι" μηπως ειναι συγγενεις με τους οικολογους "πρασινους"?
    ΖΖΖΝΤΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog