Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για πλάκα! (video)

- Advertisement -

Όπως το ’80 και το ’82 στα μπαράζ με Άρη και Παναθηναϊκό, έτσι και το 2011, ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» στον Βόλο τον τίτλο του πρωταθλητή κερδίζοντας για πλάκα (μόνο 1-0) τον ανύπαρκτο Ολυμπιακό Βόλου.

 Έτσι έπαιξε
Ο Βαλβέρδε τοποθέτησε κάτω από τα δοκάρια τον Ούρκο Πάρντο. Οι Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Όλαφ Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο η αμυντική τετράδα για ακόμα ένα ματς του Ολυμπιακού. Ο Μοντέστο, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε και αποτέλεσε τον μοναδικό «κόφτη», με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να αναλαμβάνει χρέη οργανωτή. Ο Μιραλάς για ακόμη ένα παιχνίδι σε ρόλο δεξιού χαφ – εξτρέμ, με τον Ριέρα να διατηρείται στην αριστερή πτέρυγα. Ο Φουστέρ, στον συνηθισμένο ρόλο στην μεσαία γραμμή πίσω από τον μοναδικό φορ, που είναι ο Πάντελιτς..

Είχε τον τρόπο…
Όπως στην Τρίπολη, έτσι και στον Βόλο το καλό διάστημα του Ολυμπιακού ήταν ως το 25’, οι «ερυθρόλευκοι» άσκησαν πίεση, με καλή αμυντική συμπεριφορά και τον Ιμπαγάσα με τον Φουστέρ να βγάζουν υποδειγματικά την ομάδα μπροστά. Ο Ριέρα ήταν ορεξάτος και η κίνηση των Μιραλάς, Πάντελιτς βοηθούσε στην… οπισθοχώρηση του Βόλου. Μάλιστα, στο 12’ και μετά από δουλεμένη φάση, ο Ιμπαγάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Μιραλάς, που όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ωστόσο, επτά λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ριέρα να κάνει τους «ερυθρόλευκους» να χαμογελάσουν, με μια εξαιρετική ενέργεια και πάσα πάρε – βάλε στον Φουστέρ, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ και ξεσήκωσε το… «Καραϊσκάκη», αφού το «Πανθεσσαλικό» φιλοξενούσε περισσότερους από 10.000 οπαδούς των Πειραιωτών. Ο Ριέρα έφτασε τις επτά ασίστ στο πρωτάθλημα, και ο Φουστέρ τα επτά τέρματα!

Στον αντίποδα, ο Βόλος χωρίς οργάνωση, κίνηση, και με ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης είχε αποτύχει να απειλήσει τον Ολυμπιακό που για τριάντα λεπτά είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς.
Στην πρώτη καλή φάση τους οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι, αφού στο 34’ ο Σολάκης έπεσε στο έδαφος από τον Τοροσίδη, αν και στην εξέλιξή της οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά θα μπορούσαν να σκοράρουν. Εξαιρετική μπαλιά του Ριέρα στον Μιραλάς, όμως ο Βέλγος αστόχησε στο πλασέ.

Μετά το 35’ πάντως οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στον Βόλο, ο Μόνχε ανέλαβε πρωτοβουλίες και ένα «νεκρό» δεκάλεπτο των Πειραιωτών είχε ως συνέπεια τις… επισκέψεις των γηπεδούχων. Στο 38’ ο Μέλμπεργκ έδιωξε τον κίνδυνο, ενώ στο 44’ ο Πάρντο έκανε άστοχη έξοδο, όμως ο Σολάκης δεν κατάφερε με κεφαλιά να σκοράρει.

Ρυθμός, φάσεις και… αδυναμία
Σε αντίθεση με τον αγώνα της Τρίπολης, ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει ρυθμό, να πιέσει ψηλά τον Βόλο και να μην τον αφήσει να φανεί απειλητικός. Ο Μοντέστο με τον Ιμπαγάσα δεν είχαν πρόβλημα στον άξονα, ο Φουστέρ ήταν επικίνδυνος και χωρίς τη μπάλα, με τον Ριέρα να παραμένει επικίνδυνος για την εστία του Γιακούποβιτς. Στο 57’ ο Μιραλάς δεν βρίσκει στόχο, ενώ στο 58’ ο Ισπανός θα σπάσει εξαιρετικά για τον Φουστέρ, όμως ο τελευταίος θα δει το πλασέ του καταλήγει άουτ. Ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος του ματς, βρέθηκε αρκετές φορές από την εστία του Βόλου, όμως ο Βαλβέρδε… βγήκε από τα ρούχα του, βλέποντας την ομάδα του να παρουσιάζει σημάδια δυστοκίας όπως στα πρώτα ματς της σεζόν.

Από την άλλη πλευρά ο Βόλος ήταν κατώτερος των περιστάσεων, το κενό των Σανκαρέ, Ουμπίντες ήταν εμφανές και μια εβδομάδα μετά τον «άθλο» του ΟΑΚΑ, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν μεταμορφωμένη προς το χειρότερο! Χωρίς πάθος, κίνηση, και έμπνευση στο παιχνίδι του, οι γηπεδούχοι παραδόθηκαν άνευ όρων στους Πειραιώτες.

Ντεμπούτο Τζιμπούρ!
Ο Ραφίκ Τζιμπούρ πραγματοποίησε ντεμπούτο, πήρε τη θέση του Πάντελιτς στο 61 και ο Ολυμπιακός πήρε επιπλέον βοήθεια και κίνηση από τον Αλγερινό. Το νέο απόκτημα των Πειραιωτών άνοιγε διαδρόμους, έσπαγε μπάλες, ενώ αν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Στην καλύτερη του φάση, στο 81’, ο Τζιμπούρ βρέθηκε απέναντι στον Γιακούποβιτς, όμως αντί να τον πλασάρει έξυπνα προτίμησε να τον… σκοτώσει!Δείτε το γκολ του Φουστέρ:

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γι`αυτο και συ Σαββα μου, αυριο να παραγγειλεις διπλη φραπεδουμπα. Τιμης ενεκεν, μη λυπηθεις τα εξοδα, κερνα και τη παρεα… Χαλαλι του θρυλου τα εξοδα, στο ανταποδιδει και με το παραπανω… Αμ πως?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog