Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Σερβίας – Τουρκίας

- Advertisement -

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβουτόγλου στη Μπανιαλούκα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στη Σερβία.

Ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, που εκπροσωπεί τη σερβική εθνότητα, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, γιατί η τουρκική αντιπροσωπεία ζήτησε, να μην υπάρχει, στο χώρο όπου έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, σημαία της σερβικής Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε το γραφείο του Ραντμάνοβιτς, χαρακτηρίζεται “ανεπίτρεπτη” η συμπεριφορά της τουρκικής αντιπροσωπείας και αναφέρεται ότι “επιπρόσθετος λόγος για να μην γίνει δεκτός, από τον πρόεδρο της Βοσνίας, ο Νταβούτογλου ήταν και το γεγονός ότι έφτασε στο προγραμματισμένο ραντεβού με καθυστέρηση 75 λεπτών”.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας βρίσκεται στη Βοσνία, για να προωθήσει τον διάλογο μεταξύ των τριών εθνοτήτων, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία του κράτους.

Στη Μπανιαλούκα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα με την πρωτοβουλία για διάλογο δεν προσπαθεί να ευνοήσει οποιοδήποτε από τα τρία μέρη.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ντόντικ, ο Αχμέτ Νταβουτόγλου δήλωσε ότι “η κατάσταση στη Βοσνία αποτελεί πρόκληση για όλους όσους ζουν στην περιοχή, διότι η χώρα αυτή αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της σταθερότητας στα Βαλκάνια”.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει τη συνοχή, την ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη της Βοσνίας και επισήμανε ότι υπάρχει έντονο τουρκικό ενδιαφέρον για  έντονο τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις.
*newsit.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. "Φοβου τους Δαναους και δωρα φεροντας" ειπε ο Λαοκοων στους Τρωες αλλα αυτοι δεν τον ακουσαν, εβαλαν το "δωρο" Δουρειο Ιππο μες τα τειχη της Τροιας κι εγινε ο χαμος…
    Ετσι ταζουν δωρα-επενδυσεις κι οι Τουρκοι στους Βοζνιους, αν κι αυτοι απο χαμο… αλλο τιποτα
    ΖΖΖΝΤΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog