Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πανάρετος: Έτσι μπαίνουν λαθραία στα πανεπιστήμια

- Advertisement -

Στους τρόπους με τους οποίους ειδικές πληθυσμιακές ομάδες εκμεταλλεύονται ειδικές διατάξεις ώστε τα παιδιά τους να μπουν στις περιζήτητες σχολές με χαμηλές βαθμολογίες αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, από το βήμα της Βουλής.

 Αναφέρθηκε σε εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους, που, όπως σημείωσε, κανονίζουν την απόσπασή τους με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά τους να δώσουν εξετάσεις με τις ειδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.
«Να σας αναφέρω μία γενική κατηγορία ακραίων περιπτώσεων, τους αθλητές. Έχουμε αθλητές οι οποίοι, επειδή έχουν ειδικό τρόπο που μπαίνουν στα πανεπιστήμια, καταστρατηγούν τις διατάξεις.
Στις ομάδες μπάσκετ που συμμετέχουν, υπάρχουν αθλητές οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την είσοδο στα πανεπιστήμια, διότι έχουν ήδη αυτά τα τυπικά προσόντα και μπαίνει και κάποιος για πέντε λεπτά από τους αναπληρωματικούς, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την είσοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δεν έμεινε όμως μόνο στους αθλητές, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν γιατροί και τρίτεκνοι που επιλέγουν το τμήμα εκείνο στην επαρχία που έχει τις χαμηλότερες μονάδες εισόδου, ώστε εκμεταλλευόμενοι τη διάταξη να μπουν τα παιδιά τους στο Πανεπιστήμιο.
«Να σας πω για περιπτώσεις όπου έχουμε αθλήματα που μπαίνουν παιδιά στο πανεπιστήμιο, έχουμε το τραμπολίνο, το μπριτζ, ονόματα που δεν τα ήξερα, το μπιλιάρδο, το Ζίου Ζίτσου, το Γου Σου Κουνγκ Φου, δεν ξέρω αν το ξέρετε εσείς αυτό, το τσιδαόμπα», συμπλήρωσε.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog