Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βαγενά: Μετακομίστε στο κέντρο κύριε Πρωθυπουργέ

- Advertisement -

Η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας ώθησε την ηθοποιό Άννα Βαγενά να απευθύνει κάλεσμα στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να μετακομίσει στο κέντρο της Αθήνας ώστε να έχει άμεση εμπειρία. Εκτιμά ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να σωθεί το κέντρο της Αθήνας, καθώς μόνο αν ζήσει κάποιος μια κατάσταση από κοντά μπορεί να αντιληφθείς τα προβλήματα και να δώσει λύση σε αυτά.

Η ηθοποιός, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», εκτιμά ότι οι πολιτικοί πρέπει να ζήσουν από κοντά την εξαθλίωση της Αθήνας και όχι στα «προάστια της πολυτέλειας».
Αναφέρει μάλιστα ότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο θα περάσει στην ιστορία σαν πραγματικά γενναίος πολιτικός που αγαπά αληθινά αυτόν τον τόπο.
Η ηθοποιός δεν έχει λάβει απάντηση, ενώ η επιστολή της, που κλείνει με την φράση «εάλω η πόλις κ. πρωθυπουργέ!», έχει αποσταλεί από τις 7 Ιανουαρίου.
H επιστολή της Άννας Βαγενά
Αξιότιμε Κύριε πρωθυπουργέ,
Κάντε μια γενναία πράξη. Ελάτε να κατοικήσετε στο κέντρο της Αθήνας. Και βέβαια, όταν λέω κέντρο δεν εννοώ το Κολωνάκι, την Πλάκα, την Ρηγίλλης ούτε καν το Παγκράτι και το Μετς. Εννοώ τις μαρτυρικές περιοχές της Αχαρνών, της Πατησίων, του Μεταξουργείου, της Ομόνοιας και του Κεραμεικού. Ελάτε να μείνετε εδώ που ζούμε εμείς, στο κολαστήριο των ψυχών και των σωμάτων.
Μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να σωθεί το κέντρο της Αθήνας. Και βάλτε έναν όρο στους βουλευτές σας, της Α’ Αθηνών και τους δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας, να μην κατοικούν πουθενά αλλού, ούτε στα όρια ούτε στα νότια προάστια πολυτελείας, παρά μόνον εδώ στο κέντρο της Αθήνας, εδώ που υποτίθεται ότι χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος.
Κάντε αυτό, κύριε πρωθυπουργέ και θα σας γράψει η ιστορία σαν πραγματικά γενναίο πολιτικό, που αγαπά αληθινά αυτόν τον τόπο.
Συγχωρέστε με αλλά, όλα τ’ άλλα για συντονισμό, 11 υπουργεία που θα δράσουν για τη σωτηρία του κέντρου, είναι καλές προθέσεις, αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα χαθούν στην γραφειοκρατία και τίποτα χειροπιαστό δεν θα γίνει για μας τους απελπισμένους κατοίκους αυτών των περιοχών.
Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ.
Με τιμή,
Άννα Βαγενά-ηθοποιός, κάτοικος Μεταξουργείου.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αντι για απαντηση ο πρωθυπουργος πηρε τους διαμαρτυρομενους προσφυγες απο τη Νομικη στο Κολωνακι και τους πηγε σε -προς το παρον- μεγαρο ιδιωτη, ιδιοκτητη εταιριας πολιτικων δημοσκοπησεων, στα Πατησια. Βαζετε στοιχημα οτι συντομα το κτιριο αυτο θ`αγοραστει η ενοικιαστει απο το κρατος εναντι οχι ευκαταφρονητου τιμηματος και με αμοιβαια δημοσκοπικη εξυπηρετηση..?
    ΖΖΖΝΤΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog