Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μίλησαν για τον Τουρισμό της Πελοποννήσου

- Advertisement -

Με εντυπωσιακή προσέλευση φορέων και πολιτών, και ύστερα από έξι ώρες, ολοκληρώθηκε στο Ναύπλιο η πρώτη Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε την πρόθεση του να προχωρήσει στην δημιουργία του “Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού”. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του νοτιοανατολικού οδικού άξονα που θα ξεκινάει από το Κρανίδι, θα έρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο Ναύπλιο, θα πηγαίνει στο Λεωνίδιο, θα περνάει στην Μονεμβασιά και θα καταλήγει στην Καρδαμύλη και στη Στούπα.
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ανακοινώθηκε ότι θα γίνει μία συνάντηση στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου τρεις σημαντικοί φορείς ανάπτυξης, το Invest in Greece, ο ΕΟΤ, και ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών θα επισκεφτούν την περιφέρεια προκειμένου να έρθουν σε επαφή με όλους τους επιχειρηματικούς παράγοντες για να δημιουργήσουν αυτές τις απαραίτητες σταθερές της συνεργασίας, της επένδυσης και της αξιοποίησης.
Θα ακολουθήσει συνάντηση με την Κινεζική αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από τον υπουργό Πολιτισμού της Κίνας και την Κινέζικη πρεσβεία στη Αθήνα, οι οποίοι θα έρθουν για να περιηγηθούν στην περιφέρεια Πελοποννήσου κάνοντάς πρόταση για αδελφοποίηση με μία από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Κίνας. Η ατζέντα της αδελφοποίησης θα προβλέπει κοινές πολιτικές στα αγροτικά προϊόντα, στον πολιτισμό και στον τουρισμό.
Τέλος, αρκετοί τοπικοί φορείς ζήτησαν την άμεση λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη.
*newsday.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog