Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Expedia, την μεγαλύτερη εταιρία ταξιδιών στον κόσμο, μέσω του διαδικτύου, καθώς τα στοιχεία του Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου είναι πολύ ενθαρρυντικά, ενώ επίσης για πρώτη φορά καταγράφονται σημαντικές κρατήσεις τον Απρίλιο και το Νοέμβριο.

Στη θελκτικότητα του ελληνικού τουρισμού έχει συντελέσει η απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, που ως αποτέλεσμα θα έχει την περαιτέρω μείωση των τιμών στις τιμές των ξενοδοχείων.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το γραφείο της Expedia στην Αθήνα, τονίστηκε ότι θα συνεχίσει να προωθεί ενεργά την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, μέσα από News Letters, από τις ιστοσελίδες της αλλά και με υλοποίηση Online και Offline μάρκετινγκ. Το 2010 οι κρατήσεις δωματίων σε ελληνικά ξενοδοχεία που πραγματοποιήθηκαν μέσω ειδικών προωθητικών προσφορών αντιπροσώπευσαν το 43% του συνόλου των κρατήσεων της Expedia.

Συγκεκριμένα οι κρατήσεις μέσω πακέτων στα ελληνικά νησιά για το 2010 σημείωσαν αύξηση πάνω από 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η πλειοψηφία δε των τουριστών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα μέσω της Expedia ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείας (36%) ενώ οι υπόλοιπες κύριες αγορές περιλαμβάνουν την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις τιμές των δωματίων στα ελληνικά ξενοδοχεία, η κράτηση των οποίων έγινε μέσω της Expedia κατά 2010, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με το 2009 παρουσιάζοντας μικρή πτώση από τον Οκτώβριο και μετά. Μάλιστα αναμένεται αυτή η πτώση των τιμών να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά.
*newsbeast.gr