Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Βάλε τον Μιραλάς φουνταριστό, είναι θάνατος εκεί!»

- Advertisement -

 Από τον Νίκο Αλέφαντο
• Χάρηκα που είδα έτσι τον Καστίγιο. Όπως τον κόβω, άμα γυμναστεί σωστά μπορεί να γίνει όπως ήταν. Επειδή γουστάρει πολύ την Ελλάδα -το ξέρω από προσωπική επαφή μαζί του- εδώ θα αναγεννηθεί. Είναι δικό μας παιδί, αν γυμναστεί σωστά, μπορεί και να τον δούμε πάλι με τα κόκκινα.


• Καλά έκανε ο Μιχαλήτσος και τον έριξε στο ντέρμπι. Και ας μην έχει τη φόρμα του. Ό,τι καλό πήγε να κάνει ο Άρης, ήταν από τον Καστίγιο! Λίγο έλειψε να γίνει και ο ήρωας του ματς, να έβαζε εκείνη την γκολάρα, χαμός θα γινόταν. Χρειαζόταν έναν τέτοιο παίκτη ο Άρης, να παίρνει τις προσωπικές ενέργειες. Του έλειπε πολύ η προσωπική ενέργεια του Άρη. Όπως του λείπει και ένας καλός σέντερ φορ.

• Ο Άρης είχε μία κατοχή παραπάνω, αλλά το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Το έφερε το ματς ο ΠΑΟΚ στα μέτρα που ήθελε, με όχι πολλές φάσεις. Και οι 22 παίκτες υποφέρουν απ’ την πίεση στην πόλη και το φανατισμό, αυτό το ματς όση ώρα και να έπαιζαν δύσκολα θα έβλεπες γκολ.

• Ο Χάβος χαραμίζει τον Βιεϊρίνια, τον αναλώνει συνεχώς στα άκρα, ενώ θα έπρεπε να κλίνει μέσα να δημιουργεί αναστατώσεις με την ταχύτητά του. Είχε σέντερ φορ τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος ήταν χάλια, σαν παλαίμαχος. Πολύ αργός. Γι’ αυτό ήταν ανύπαρκτος επιθετικά ο ΠΑΟΚ.

• Ο Κοντρέρας ήταν συγκινητικός παρότι πέθανε ο πατέρας του. Τον είχα δει και στο Καραϊσκάκη, με τον Τσιρίλο κάνουν γερό δίδυμο, είναι φορμαρισμένοι και αναγεννημένοι. Μεγάλη απώλεια θα είναι για τον ΠΑΟΚ ο Κοντρέρας αν δεν παίξει την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό.

• Το ματς στην Τούμπα παρότι δεν θα έχει κόσμο ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο, διότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη εξυπηρετεί τον τρόπο παιχνιδιού που ξέρει να παίζει καλά ο ΠΑΟΚ. Δηλαδή να κρατήσει πίσω το μηδέν. Είναι έμπειρη ομάδα.

• Όλα τα λεφτά θα είναι να βάλει γκολ ο Ολυμπιακός, διότι ο ΠΑΟΚ πάνω από ένα γκολ πολύ δύσκολα βάζει. Τα χαφ του δεν στέκουν καλά, όλα του τα χαφ είναι ένας παίκτης, ο Γκαρσία. Απ’ όλες αυτές τις ομάδες ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος και πιστεύω μέσα μου πως έστω και με δυσκολία ο Ολυμπιακός θα περάσει.

• Με ανησυχεί που ο Ολυμπιακός παίρνει τα ματς με υποδεέστερες ομάδες στο ένα γκολ διαφορά. Στο α’ ημίχρονο δημιούργησε ο Ολυμπιακός Βόλου 3-4 φάσεις επικίνδυνες. Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός Πειραιώς έπρεπε να βάλει αρκετά γκολ, ειδικά στο τελευταίο 25λεπτο ο Βόλος έπαθε καθίζηση. Του έλειπαν και βασικοί του παίκτες, παραδόθηκε αμαχητί στο τέλος.

• Ο Ριέρα έκανε επιτέλους ενέργεια σπουδαίου παίκτη στο γκολ. Ενώ όμως θα έπρεπε μετά από αυτή την ενέργεια να σηκωθεί και να δούμε έναν παικταρά, είδαμε μία από τα ίδια, πεσμένος πάλι. Ο Τζιμπούρ που μπήκε ήταν καλός, αν και θέλει δουλειά για να βρει τη φόρμα του.

• Όμως έχει μια ζημιά μεγάλη ο Ολυμπιακός. Το έχω πει, το έχω ξαναπεί αλλά είναι ζημιά και αισθάνομαι ότι πρέπει να το λέω πάλι. Έχουν κοπεί τα πόδια του Μιραλάς. Ο Μιραλάς πρέπει να είναι φουνταριστός, σε όλους τους άλλους ψάξτε θέση, όχι στον Μιραλάς! Του κόψανε μια φόρα εκπληκτική που είχε, έμεινε στα εννιά γκολ. Ο θάνατος του αντίπαλου προπονητή και των αντίπαλων σέντερ μπακ ήταν ο Μιραλάς έτσι όπως έπαιζε στη θέση του φορ! Τέτοια ταχύτητα και ντρίμπλα μέσα στην περιοχή δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Δεν μπορούσαν αυτά τα σέντερ μπακ στην Ελλάδα να τον κρατήσουν. Ήταν το κάτι άλλο. Χάθηκαν αυτά, είναι μια απογοήτευση.

• Ο Φουστέρ ήταν πολύ καλός στο Βόλο. Πάρα πολύ καλός. Πατούσε περιοχή. Έτσι θέλω εγώ τον παίκτη, να έρχεται πίσω από τον φορ, να είναι απειλητικός, να χώνεται στην περιοχή, να μην κρύβεται. Ο Φουστέρ είναι εργάτης και ταχύς, σπάει την πάσα, αν πατάει και περιοχή και απειλεί, είναι καλός παίκτης. Βέβαια του λείπει η προσωπική ενέργεια, να μπουκάρει, να ντριμπλάρει.

• Πρέπει να φτιαχτεί το κέντρο του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μακάρι να ήταν νέος ο Ιμπαγάσα. Έναν μπουκαδόρο θέλει στα χαφ ο Ολυμπιακός, λείπει πολύ. Και βέβαια έναν αμυντικό χαφ κλάσης. Δύο χαφάρες δηλαδή για Ευρώπη. Για το καλό του Ολυμπιακού τα λέω.

• Ο Παναθηναϊκός με τον Εργοτέλη δεν… πρωτοτύπησε. Ήταν χάλια πάλι! Τι πράγμα είναι αυτό, δεν θυμάμαι πιο άσχημο Παναθηναϊκό για τόσα πολλά ματς. Και όμως αυτή η ομάδα είναι πολλούς βαθμούς πάνω από τις άλλες ομάδες. Γι’ αυτό σας λέω, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι της πλάκας! Φανταστείτε πόσο ανύπαρκτο πρωτάθλημα έχουμε, μόνος του παίζει ο Ολυμπιακός!

• Τι Νίνης, τι Σίλβα, τι Κατσουράνης, όποια ομάδα βρεθεί με γρήγορο ρυθμό θα τους διαλύσει. Τα είδαμε άλλωστε τι έπαθαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο παλαιμάχων.

• Με ρωτάει ο Σινάνογλου, σε περίπτωση που προκριθεί ο ΠΑΟΚ, αν έχει ελπίδες να πάρει το Κύπελλο ο Ολυμπιακός Βόλου. Η απάντησή μου είναι ότι αν είναι κομπλέ ο Ολυμπιακός Βόλου και πάει στον τελικό στο ΟΑΚΑ είτε με τον ΠΑΟΚ είτε με την ΑΕΚ, θα γίνει αίμα και άμμος! Για ένα ματς αυτή η ομάδα είναι ικανή να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, αν είναι κομπλέ. Θα το παλέψει σκυλίσια.

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου
*katimagiko.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog