Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

1η Διαβούλευση για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

- Advertisement -
Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη η 1η διαβούλευση για τον τουρισμό της περιφέρειας Πελοποννήσου υπό την αιγίδα και την παρουσία του Περιφεριάρχη Π. Τατούλη το Σάββατο 29/1. Μελανό σημείο ο κατά τα άλλα όμορφος και ιστορικός χώρος του Βουλευτικού στο Νάυπλιο, του οποίου η χωρητικότητα είναι 220-250 άτομα, ενώ οι παρουσίες κατά την εκδήλωση ξεπερνούσαν τις 350.
Στη διάρκεια της διαβούλευσης ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το Τουρισμό στην Πελοπόννησο ενώ στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχουν σχέση με το αντικείμενο της διαβούλευσης.
Από τους ομιλητές ξεχώρισαν οι
Τατούλης (Περιφερειάρχης), Καλογερόπουλος (ΕΟΤ), Τσακίρης (Επιμελητήριο Ξενοδόχων), Δρακόπουλος (ΣΕΤΕ), ενώ το σύνολο των ομιλητών ξεπέρασε τους 50. Πολλές και οι παρουσίες από την περιοχή μας όπως ο Δήμαρχος Κορίνθου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθιας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ξενοδόχοι της περιοχής, ο διευθυντής δημ. σχέσεων του Club Hotel Casino, ο Πρόεδρος της Διώρυγας και άλλοι.
Τον δήμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και αρμόδιος για τα θέματα ανάπτυξης του τουρισμού Γεώργιος Μπάκος, ο οποίος είχε συνομιλίες με πολλούς εκπροσώπους και φορείς του τουρισμού. 

Στις τοποθετήσεις φάνηκαν έντονα και οι αντιθέσεις σε θέματα πολιτικής στρατηγικής για τον τουρισμό στην Ανατ Πελοπόννησο με αποκορύφωμα το θέμα του αεροδρόμιου και των οδικών συνδέσεων.  
Για να υλοποιηθούν όλα όσα ακούστηκαν μάλλον απαιτούνται όχι ένας αλλά τρείς κρατικοί προϋπολογισμοί  και να πέσουν όλοι στην Πελοπόννησο.
Το ζητούμενο, επόμενο στάδιο για να μην λειτουργήσει η διαβούλευση σε διαδικασία μαζικής εκτόνωσης, είναι να καταγραφούν ιεραρχηθούν οι απόψεις και να κατατεθεί για συζήτηση ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων με προτεραιότητες συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης με στόχο και οικονομικά μεγέθη. Ένα τέτοιο πλέον συγκεκριμένο κείμενο θα πρέπει να είναι η βάση της επόμενης διαβούλευσης για τον Τουρισμό.

Η δημόσια διαβούλευση, φράση πολύ μοδάτη για το κάθε θέμα που μας προκύπτει αυτή την εποχή, για να έχει ουσιαστικό ρόλο πρέπει να έχει συνέχεια  να μην λειτούργει εκτονωτικά και πυροσβεστικά για τις απόψεις να καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις με χρονοδιαγράμματα εφαρμογής. Αλλιώς η συμμετοχή είναι κούφια λόγια.
Τέλος και σε επίπεδο καλών προθέσεων, τόσο ο κύριος Τατούλης όσο και οι συνεργάτες του σε θέματα τουρισμού της περιφέρειας, έδειξαν διάθεση και κατάθεση καλών ιδεών (συνεργασία με Κίνα για εμπόριο, εξαγωγές από την περιφέρεια, τουρισμό κλπ, δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού για την περιφέρεια κλπ). Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνουμε σε ευχολόγια.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog