Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Mε ψυχή ο ΠΑΟΚ έναν πολύ κακό Ολυμπιακό νίκησε 1-0 και πέρασε στους 4 του Κυπέλλου

- Advertisement -

«.Δικέφαλε αρρώστησα, θέλω γιατρό!.. δικέφαλε για πάρτη σου θα τρελαθώ», τραγουδάει η εξέδρα! Ο ΠΑΟΚ… τρέλανε τους οπαδούς καθώς με το γκολ του Σαλπιγγίδη κέρδισε 1-0 τον ανύπαρκτο Ολυμπιακό και πέρασε στους «4»!

Ο Μάκης Χάβος με 4-2-3-1, επέλεξε να ξεκινήσει με τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια η τετράδα της άμυνας αποτελείται από τους Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς και Σαβίνι. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Γκαρσία και Τσουκαλάς. Στις πτέρυγες οι Λίνο και Βιεϊρίνια, στον άξονα ο Ίβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα με το 4-4-1-1. Στην ενδεκάδα επιστρέφει ο Νικοπολίδης με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο, τον Μπράβο αριστερά και τον Τοροσίδη δεξιά. Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Μοντέστο και Ιμπαγάσα, δεξιά ο Ρόμενταλ και αριστερά ο Μιραλάς. Ο Φουστέρ θα έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Τζιμπούρ. Δοκάρι με το… καλημέρα!
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο τους παίκτες του Ολυμπιακό, που χάζευαν τις άδειες κερκίδες της Τούμπας,  και να πετύχει το γκολ. Όμως το κάθετο δοκάρι με το δυνατό σουτ του Βιερίνια την μια και η αστοχία του Σαλπιγγίδη από την άλλη δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και όλα αυτά μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο Ιμπαγάσα και η πάσα του Γκαρσία
Ο Δικέφαλος με σφιχτό κέντρο άφησε στην συνέχεια στον Ολυμπιακό την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο. Και αυτό γιατί οι σέντρες του Ιμπαγάσα, αλλά και του Τοροσίδη για το κεφάλι του Τζεμπούρ δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Αντίθετα ο ΠΑΟΚ στο 7ο λεπτό  είχε άλλη μια επίθεση με αξιώσεις. Εξαιρετική πάσα του Γκαρσία στον Ίβιτς, ο Σέρβος βρέθηκε σε θέση βολής όμως το πλασέ του ήταν άστοχο.
Το σουτ του Μιραλάς
Το πρώτο μισάωρο κύλισε με τον Ολυμπιακό να είναι ιδιαίτερα φλύαρος και να επιτίθεται πάντα από την αριστερά πλευρά και τον ΠΑΟΚ να είναι πιο άνετος ανασταλτικά και επιθετικά να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους «ερυθρόλευκους» . Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 35’ με τον Μιραλάς να επιχειρεί το σουτ από καλή θέση όμως να είναι εντελώς άστοχο…
Ανούσιος ο Ολυμπιακός
Στο τελευταίο πεντάλεπτο όλος ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει τον έλεγχο, να κρατάει την μπάλα, αλλά να δυσκολεύεται στην μεταβίβαση. Οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν τα 25 λάθη, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά είχε μόλις 16.
Η επίσκεψη Ζαγοράκη
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Θόδωρος Ζαγοράκης κατέβηκε στα αποδυτήρια και μίλησε στους παίκτες του ζητώντας να πάρουν την πρόκριση για τον κόσμο που δεν βρίσκεται στο γήπεδο.
Προάγγελος του γκολ
Ορεξάτος βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ και προσπάθησε και πάλι να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού που βγήκε αρκετά νωχελικός  και υποτονικός. Αφού έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 49′ με το δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια, και τον Νικοπολίδη με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει. Και στο 54′ ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, λάθος κοντρόλ και ο Μοντέστο θα διώξει.
Πάντα σκοράρει με Ολυμπιακό
Ήρθε το γκολ και να κάνει όλη την Τούμπα μέσα έξω να σηκωθεί στο πόδι. Στο 57ο λεπτό ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύεται το τεράστιο κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού, και από πάσα του Ίβιτς σκοράρει και δίνει προβάδισμα πρόκρισης.
Αφιερωμένο στον Κοντρέρας
Όλοι έτρεξαν στον Σαλπιγγίδη να πανηγυρίσουν πλην του Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός  ‘έτρεξε στον πάγκο πήρε την φανέλα του Πάμπλο Κοντρέρας και την σήκωσε ψηλά. Όσοι ήταν στο γήπεδο χειροκρότησαν την κίνηση του έμπειρου αμυντικού να αφιερώσει το γκολ στον συμπαίκτη του που δεν βρίσκεται στο γήπεδο λόγο του θανάτου του πατέρα του την περασμένη Κυριακή(30/1).
Η έξυπνη κίνηση του Χάβου
Οι αλλαγές του Βαλβέρδε μπορεί να έδωσαν έναν άλλο αέρα στον Ολυμπιακό, όμως ο Ισπανός ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τις ενέργειες του Ζαιρί που κρατούσε περισσότερη ώρα στα πόδια του και γινόταν προβλέψιμος. Από την άλλη πλευρά ο Χάβος έβγαλε τον Σαβίνι που βοήθησε τα μέγιστα και πέρασε τον Ελ Ζαρ. Αυτομάτως ο Λίνο γύρισε πίσω και ο Βιερίνια ήρθε αριστερά.
Εκνευρίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι»
Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ήταν ήρεμος και ο Ολυμπιακός ιδιαίτερα εκνευρισμένος που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Μάλιστα τα νεύρα κυριάρχησαν με τον Μιραλάς να πατάει τον Ίβιτς και τον Μάνταλο να του δείχνει την κοκκινη κάρτα και να τον στέλνει στα αποδυτήρια. Βέβαια, ακόμα και σε ματς κεκλεισμένων των θυρών ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να… τιμωρηθεί, αφού τα αντικείμενα στον Βέλγο ήταν αρκετά και θραύσματα από μπουκάλι τον βρήκαν και χρειάστηκε η βοήθεια από το ιατρικό τιμ.
Ο «δικέφαλος» ήταν αρκετά ήρεμος, ήλεγχε το ματς, ενώ κάποια στιγμή έκανε… συντήρηση δυνάμεων, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

MAN OF THE MATCH: Ποιος άλλος; Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βλέπει κόκκινο και τρελαίνεται… Έτσι λοιπόν πέτυχε το γκολ πρόκρισης δίνοντας τεράστια χαρά στους φιλάθλους του «δικεφάλου».
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Ολυμπιακού τελικά ήταν… αεράμυνα. Όσες φορές και αν επισκέφθηκε την εστία του Νικοπολίδη δεν υπήρχε συνεννόηση και επικρατούσε πανικός με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βλάνταν Ίβιτς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτός που έφερνε ηρεμία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και με τις κάθετες πάσες του να δώσει το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να δημιουργούν προϋποθέσεις για επίθεση. Εξάλλου, από την κεφαλιά του Σέρβου προήλθε και το γκολ πρόκρισης!
Η ΓΚΑΦΑ:  Ο Κέβιν Μιραλας με την ενέργεια του να πατήσει τον Βλάνταν Ίβιτς έδειξε τον εκνευρισμό του και το κακό του πρόσωπο. Αφησε την ομάδα του με 10 παίκτες την στιγμή πο ο Ολυμπιακός έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να ισοφαρίσει.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σταύρος Μάνταλος εκτός από την φάση στο 72 όπου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιραλάς ύστερα από το απευθείας φάουλ του Λίνο ο Αθηναίος ρέφερι δεν είχε κάποια άλλη δύσκολη φάση.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ και χωρίς κόσμο νίκησε τον Ολυμπιακό και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Ο Δικέφαλος του Βορρά απέδειξε πως άξιζε την πρόκριση, εξαιρετική απόδοση και στα δυο 45λεπτα, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να υπερκεράσουν το εμπόδιο του ΠΑΟΚ. Ο Χάβος έκανε ματ στον Βαλβέρδε, ο Βιεϊρίνια έκανε… πάρτι και ο Σαλπιγγίδης έστειλε την ομάδα στα ημιτελικά δίνοντας στον κόσμο το έναυσμα για όνειρα κατάκτησης του κυπέλλου.

ΠΑΟΚ( Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης(84’ Μουσλίμοβιτς), Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Σαβίνι(71’ Ελ Ζαρ)
Ολυμπιακός(Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Μοντέστο Ιμπαγάσα, Φουστέρ (60’Πάντελιτς), Ρόμενταλ(53’ Ζαϊρί), Μιραλάς, Τζιμπούρ (60’Φετφατζίδης).
*gazzetta.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog