Ενώπιον ενός αποτρόπαιου θεάματος βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης (03/02) οι κάτοικοι της παλιάς πόλης της Καβάλας, στη χερσόνησο της Παναγίας. Άγνωστοι, έσφαξαν γουρούνι και το σκόρπισαν τα μέλη του στην είσοδο και τον περιβάλλοντα χώρο της Παλιάς Μουσικής (τζαμί Χαλίλ Μπέη).

 Πιο συγκεκριμένα, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες μετέφεραν, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ένα μικρό γουρούνι μπροστά στην είσοδο της Παλιάς Μουσικής και αφού το έσφαξαν, κάρφωσαν το κεφάλι του με μαχαίρι στην κεντρική ξύλινη πόρτα του κτιριακού συγκροτήματος.

Εν συνεχεία, άφησαν εκτεθειμένο το υπόλοιπο σώμα του ζώου μέσα στον περιβάλλοντα χώρο.

Κανείς από τους περιοίκους δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ενώ ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για “αποτρόπαια πράξη”, που έγινε από “αρρωστημένα μυαλά”.

Το τζαμί της Παλιάς Μουσικής ή αλλιώς τζαμί Χαλίλ Μπέη, χρονολογείται στα μέσα του 16ου αιώνα και αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου συγκροτήματος κτιρίων.

Ο Δήμος Καβάλας και η 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής, μεταμορφώνοντάς το σ’ έναν από τους σημαντικότερους μνημειακούς χώρους της παλιάς πόλης της Καβάλας, όπου φιλοξενούνται εκδηλώσεις λόγου και τέχνης.