Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Η πρότασή μας για τα “κλειστά” επαγγέλματα είναι απολύτως μελετημένη»

- Advertisement -
«Ούτε πρόχειρη, ούτε βιαστική, απολύτως μελετημένη και η μόνη δυνατή είναι η πρότασή μας για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην Βουλή κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή.

Απαντώντας στις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση διότι γίνεται αναφορά μόνον στα επαγγέλματα των δικηγόρων, των μηχανικών, των αρχιτεκτόνων, των ορκωτών λογιστών και των συμβολαιογράφων, χωρίς να συγκεκριμενοποιούνται όλα τα υπόλοιπα, τα οποία θα προσδιορίζονται με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, ο κ. Παπακωσταντίνου τόνισε ότι «στόχος του νόμου που επί πολλά χρόνια τον συζητάμε, αλλά κανείς δεν αναλάμβανε το πολιτικό κόστος, είναι να ξαναδώσουμε οντότητα στην Συνταγματική επιταγή για την επαγγελματική ελευθερία, η οποία για πολλά χρόνια νοθεύεται» και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα γίνει άρση περιορισμών με τα Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία θα προσδιορίζουν περιορισμούς για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος».

Μάλιστα στέλνοντας «μήνυμα» προς τους διαφωνούντες βουλευτές είπε ότι «δεν πρέπει να μπλέκουμε την ιδιότητά μας με το επάγγελμα που έχει ασκήσει ή ασκεί ο καθένας από εμάς».

Υπέρμαχος των προωθούμενων αλλαγών εμφανίστηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηρίζοντας την εν λόγω ρύθμιση ως «το πιο αναπτυξιακό μέτρο που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση», ενώ ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν έντονη κριτική κάνοντας λόγο για πρόχειρο και βιαστικό νομοσχέδιο που περιπλέκει αντί να επιλύει το πρόβλημα.

*vimaonline
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog