Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα Υόρκη: Ούτε στα πάρκα δεν θα επιτρέπεται το κάπνισμα!

- Advertisement -

Σε πάρκα, παραλίες, πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης, ακόμα και στην Τάιμς Σκουέρ, θα απαγορεύεται το κάπνισμα από εδώ και πέρα. Όπως αποφάσισε χτες το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, η απαγόρευση του καπνίσματος θα επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά πάρκα, τις πλατείες, τους δημόσιους υπαίθριους χώρους και τις παραλίες της αμερικανικής μεγαλούπολης. Η απόφαση ελήφθη χθες με 36 ψήφους υπέρ και 12 κατά. Η απαγόρευση αφορά 1.700 πάρκα και 23 χιλιόμετρα παραλιών και άλλων δημόσιων χώρων.
«Από αυτό το καλοκαίρι, οι Νεοϋορκέζοι που πηγαίνουν στα πάρκα μας και στις παραλίες μας για λίγο καθαρό αέρα και για να περάσουν καλά θα μπορούν να αναπνέουν ακόμα καθαρότερο αέρα και θα κάθονται σε μια παραλία που δεν θα είναι γεμάτη γόπες», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Η νέα απαγόρευση θα ισχύσει 90 μέρες μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον κ. Μπλούμπεργκ. Ο δήμαρχος έχει περιθώριο 20 ημερών για να την υπογράψει.
Η πόλη της Νέας Υόρκης εφαρμόζει από το 2003 μία από τις πιο αυστηρές αντικαπνιστικές νομοθεσίες στον κόσμο. Οι νέοι κανονισμοί θα δώσουν τη δυνατότητα στην Υπηρεσία Πάρκων της Νέας Υόρκης να κόβει πρόστιμα 100 δολαρίων στους παραβάτες. Ανάλογα πρόστιμα ισχύουν και για άλλα παραπτώματα, όπως η επαιτεία και η ούρηση σε δημόσιο χώρο. Η Νέα Υόρκη δεν πρωτοπορεί πάντως σε αυτόν τον τομέα. Το κάπνισμα ήδη απαγορεύεται στα πάρκα του Λος Αντζελες και του Σικάγου.

*tovimaonline
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog