Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Top 16 Ευρωλίγκας Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός νίκησε (77-62) τη Βαλένθια και συνεχίζει να κυνηγά την πρωτιά στον όμιλό του

- Advertisement -

Ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης του 8ου ομίλου παρέμεινε ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη επί της Βαλένθια με 77-62 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Top 16 της Eυρωλίγκας μπάσκετ.
Χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές στην επίθεση, αλλά με πολύ καλή λειτουργία της άμυνάς του, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στην ισπανική ομάδα, την οποία υποχρέωσε σε απανωτά λάθη από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, πανηγυρίζοντας την δεύτερη νίκη του στην φάση του Top 16. Μετά και την τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια όμως της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (επικράτησε 80-72 της Ζαλγκίρις Κάουνας), η κατάληψη της πρώτης θέσης δυσκολεύει, καθώς η ομάδα του κ. Ντούσαν Ιβκοβιτς θα πρέπει να πάρει την νίκη επί της τουρκικής, στη ρεβάνς του Abdi Ipekci Arena στην Κωνσταντινούπολη.
Με σκοπό να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να μπουν σε ρόλο οδηγού, μπήκαν οι ισπανοί στο παιχνίδι, προσπαθώντας να παίξουν κοντά στη ρακέτα, με αποτέλεσμα να έρθει το νταμπλ σκορ (8-4). Σιγά σιγά όμως οι παίκτες του κόουτς Ιβκοβιτς άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους και να βελτιώνουν την άμυνά τους, φτάνοντας γρήγορα στο 10-10. Από το σημείο εκείνο και μετά, οι ερυθρόλευκοι παραδίδοντας μαθήματα άμυνας, αλλά και ποικιλίας στην επίθεση έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 18-12.
Το προβάδισμα αυτό εξασφάλισε και το ψυχολογικό αβαντάζ στους Ερυθρόλευκους, που συνέχισαν ακόμη πιο δυνατά, με τον Θοδωρή Παπαλουκά να… οδηγεί τον Ολυμπιακό. Τζαμόν Λούκας και Ράσο Νεστέροβιτς διεύρυναν την διαφορά στο +10, (30-20), ενώ χάρη σε μία σειρά γρήγορων αντεπιθέσεων, άμυνας για σεμινάριο, αλλά και εντυπωσιακής… αστοχίας από τους Ισπανούς, οι πειραιώτες άφησαν σε πολύ χαμηλό σκορ την Βαλένθια και πήγαν στα αποδυτήρια με το 38-24.
Πανταχού παρών ο Νεστέροβιτς Με ένα σερί 8-0 μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι νυχτερίδες, χάρη στους Κλαβέρ και Λίτστουκ (38-32), το οποίο όμως δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, που απάντησαν άμεσα με Γιάννη Μπουρούση και Βασίλη Σπανούλη. Οι καλές άμυνες και τα πολλά ριμπάουντ έδωσαν και πάλι την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να διευρύνει το προβάδισμά του, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με το 57-42, χάρη στον εξαιρετικό για ακόμα ένα παιχνίδι, Νεστέροβιτς.
Το ευρύ προβάδισμα, αλλά και το έξυπνο παιχνίδι επέτρεψαν στο συγκρότημα του «Ντούντα» να συνεχίσει εντυπωσιακά και στο τελευταίο μέρος, όπου χάρη σε Σπανούλη και Παπαλουκά που πίεζαν τους ισπανούς, η Βαλένθια υπέπεσε σε σωρεία λαθών, με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό 77-62.
Τα δεκάλεπτα: 18-12, 38-24, 57-42, 77-62.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog