Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καταιγίδες και χιόνια σαρώνουν όλη την Ελλάδα

- Advertisement -

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης σε εξέλιξη, με τα κυριότερα από αυτά να εντοπίζονται σε Αττική και Πελοπόννησο.
 
Αττική

Περισσότερες από 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων δέχτηκε το Πυροσβεστικό Σώμα από πολλές περιοχές της Αττικής.

Στην Γλυφάδα δέντρο έπεσε πάνω σε δύο αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα στην οδό Ελ. Βενιζέλου και Περγάμου.

Η βροχόπτωση στο Λεκανοπέδιο δημιούργησε προβλήματα και στην κίνηση των οχημάτων, όπου σε πολλές περιοχές γινόταν με ιδιαίτερη δυσκολία, λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα.

Αγνοείται ψαράς
Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 31χρονου, που αγνοείται από χθες στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βουρλιάς Τολού, από όπου είχε ξεκινήσει με τη λέμβο του για ψάρεμα.

Σκάφη του λιμενικού σώματος που πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή εντόπισαν αργά απόψε στη θαλάσσια περιοχή Λιγονερίου Σπετσών τη λέμβο, χωρίς τον επιβαίνοντα.

Πελοπόννησος

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο σχεδόν το ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από το μεσημέρι  και στην εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης στο ύψος του Καλογερικού. Από το πρωί απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης και Καλαμάτας – Σπάρτης μέσω Ταϋγέτου αλλά και στο δρόμο Τρίπολης – Πύργου.

Προβλήματα σημειώθηκαν στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης, πριν το μεσημέρι καθώς λόγω του παγετού δίπλωναν νταλίκες και ήταν συχνές οι διακοπές της κυκλοφορίας.

Ανοικτές παρέμειναν, οι κεντρικές οδικές αρτηρίες στην ορεινή Αχαΐα, παρά την ένταση των χιονοπτώσεων. Από νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης ιδιόκτητα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας αλλά και μισθωμένα μηχανήματα φρόντισαν ώστε οι δρόμοι να μένουν ανοικτοί και να μην δημιουργούνται προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες.

Αργά το απόγευμα στα ορεινά του νομού βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ύστερα από εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.
Οι δρόμοι Πούντας – Καλαβρύτων, Χαλανδρίτσας – Καλαβρύτων, Καλαβρύτων – Κλειτορίας (από Χιονοδρομικό και από Πριόλιθο), Ακράτας – Ζαρούχλας είναι ανοικτοί, ωστόσο απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς εξαιτίας του πάγου που υπάρχει στο οδόστρωμα.

Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, πέραν του εκχιονισμού, προχωρούν και σε αποπαγοποίηση των δρόμων με την ρίψη αλατιού.

Με εντολή του κ. Αλεξόπουλου από τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας θα ξεκινήσουν και πάλι το έργο αποχιονισμού σε όσους δρόμους υπάρξουν προβλήματα.

Στερεά Ελλάδα
Στην περιοχή της Λαμίας τα προβλήματα από την κακοκαιρία αυξάνονται. Από Λαμία προς Καρπενήσι, η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες, καθώς το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ σε κάποια τμήματα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από νταλίκες οι οποίες προσπάθησαν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες με συνέπεια να ντεραπάρουν.

Στην περιοχή κινούνται μηχανήματα αποχιονισμού, που θα επιχειρήσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας, η χιονόπτωση είναι ισχυρή στην περιοχή του Μπράλου και η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες. Στην περιοχή του Μπράλου έχουν ντεραπάρει νταλίκες και δυσκολεύουν την κυκλοφορία.

Σε όλο το εθνικό δίκτυο κινούνται εκχιονιστικά μηχανήματα που καθαρίζουν το οδόστρωμα και ρίχνουν αλάτι.

Στην ορεινή  Φθιώτιδα η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα ισχυρή και σε ορισμένες περιπτώσεις το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 70 εκατοστά.

Δυτική Μακεδονία
Χιόνια έπεσαν χθες και  στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Μεγαλύτερη ήταν η χιονόπτωση στο νομό Καστοριάς, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα δεκαπέντε εκατοστά, ενώ χθες το πρωί στα λευκά ντύθηκαν και οι πόλεις της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας.

Τα καιρικά φαινόμενα ήταν σχετικά ήπια και δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο στο ορεινό οδικό δίκτυο η κίνηση των οχημάτων απαιτούσε τη χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων. Πάντως τα εκχιονιστικά μηχανήματα της ΔΕΣΕ, των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων (Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Κοζάνης) και όλων των δήμων, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στους δρόμους ρίχνοντας αλάτι και καθαρίζοντας το οδικό δίκτυο, όπου αυτό ήταν απαραίτητο.
*protothema

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog