Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέτα… Σκέτα: Δεν είναι κάθε μέρα του Άη Μίτσελ…

- Advertisement -

Μετά το «θρίλερ» με τον Παναθηναϊκό, ο Χιμένεθ είπε πως «ο Θεός ήταν ΑΕΚ». Σήμερα, όμως, ο… Πανάγαθος ήταν απασχολημένος!
Ο άπιαστος Νέτο έγινε ο επόμενος που εξέθεσε την τραγική άμυνα της ΑΕΚ, o Μπλάνκο δεν έφτανε για να αποτρέψει κι αυτή τη φορά την τιμωρία και ο ψυχωμένος Άρης έφυγε με δίκαιη νίκη (2-1) από το ΟΑΚΑ! Αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του ο Ματέος! 

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε προειδοποιήσει για τις αλλαγές που θα κάνει στην 11άδα και τις έκανε. Ο Ματέος βασικός για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας, ο Ντατόμο αριστερό μπακ, ο Αργυρίου δεξιά, ο Αραμπατζής τέρμα.

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στον αγώνα και εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα του Μπερνς ήταν απειλητική στα πρώτα λεπτά, σε αντίθεση με τον Αρη που ήταν κλεισμένος στην άμυνα του. Το ματς συνεχίστηκε με αυτή την εικόνα, καθώς οι Θεσσαλονικείς ήταν ξεκάθαρο ότι ενδιαφέρονταν πρωτίστως για να μη δεχθούν γκολ και μετά για να πετύχουν κάποιο σε αντεπίθεση. Ετσι, η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει, ειδικά από τη στιγμή που ο Σκόκο και πάλι δεν ήταν καλός…

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους κιτρινόμαυρους μετά το 0-1 στο 29′ από το πλασέ του Νέτο, που βγήκε σε θέση σέντερ φορ και πλάσαρε ιδανικά τον Αραμπατζή, δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Πίσω στο σκορ και με μέτρια απόδοση, η ΑΕΚ ήταν αναγκασμένη να κάνει αλλαγές και ο Χιμένεθ στην ανάπαυλα έβγαλε Μίτσελ, Γκερέιρο και έβαλε Ντιόπ, Μπαχά. Η κατάσταση έδειξε να βελτιώνεται άμεσα, καθώς την ευκαιρία του Μπαχά -που ήταν στην κορυφή με τους Σκόκο, Μπλάνκο, Μπερνς ως στρίματα του- διαδέχθηκε το 1-1 από τον Μπλάνκο στο 51′.

Εχοντας ξανά καλή ψυχολογία και ώθηση από τον κόσμο η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει για να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση ενώ ο Μιχαλήτσος έριξε στο ματς τον Καστίγιο, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι στόχος του ήταν να κρατήσει στην άμυνα και να ψάξει κάποια αντεπίθεση. Τη βρήκε στο 75′, ξανά με τον Νέτο, που αφού εξέθεσε και πάλι τον Νταντόμο, έγινε το πρόσωπο της βραδιάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 1-2.

Ολα, πλέον, ήταν υπέρ του Αρη και η ΑΕΚ, για την οποία είχε περάσει στο ματς και ο Γκέντσογλου αντί του Μάκου λίγο πριν το 1-1, όσο και να ήθελε, δεν μπορούσε να ισοφαρίσει…

Man of the match: Ο τίτλος πάει… εύκολα στον Νέτο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ του Άρη και του έδωσε την πιο σημαντική νίκη της σεζόν. Ο Βραζιλιάνος εξέθεσε και στις δύο περιπτώσεις τον Νταντόμο, αν και δεν είναι αρκετά δύσκολο αυτό…

Αδύναμος κρίκος: Αρκετοί ήταν αυτοί ου υστέρησαν αλλά ο Νταντόμο το… παράκανε για την ΑΕΚ. Δεν τραβήχτηκε στη φάση του πρώτου γκολ για να βγάλει οφ σάιντ τον Νέτο, απλά τον παρακολουθούσε στο δεύτερο και γενικά δεν έκανε ούτε μία σωστή ενέργεια σε όλο το ματς.

Στο ύψος του: Ο Μπλάνκο το έκανε το καθήκον του αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την ΑΕΚ αυτή τη φορά. Οταν βρέθηκε σε θέση βολής, το γκολ το έβαλε.

Η γκάφα: Γκάφα ήταν το γεγονός ότι ο Νταντόμο δεν έβγαλε οφ σάιντ τον Νέτο στο 0-1, γκάφα ήταν και του Μπερνς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όταν ήταν οφ σάιντ και ακούμπησε την μπάλα, αντί να την αφήσει για τον Μπλάνκο που ήταν αμαρκάριστος.

Το στραγάλι: Χωρίς λάθη η διαιτησία του Θάνου, που τον βοήθησε και το παιχνίδι καθώς δεν είχε δύσκολες φάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους βοηθούς του.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Με πηγές από sport-fm.gr και gazzetta.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog