Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 21 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο “Γ. Καραϊσκάκης” μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. 30 χρόνια μετά, το μνημόσυνο της Θύρας 7 συνεχίζει να προκαλεί συγκίνηση. Περίπου 5000 φίλοι των ερυθρολεύκων έδωσαν το παρόν στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να τιμήσουν με την παρουσία τους το ετήσιο μνημόσυνο.
“Αθάνατοι”, βροντοφώναξαν με ένα στόμα γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των θυμάτων, επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να θυμούνται και τους μικρότερους να μαθαίνουν, βλέποντας εικόνες και κείμενα στην ξεχωριστή γωνιά που υπάρχει στο μουσείο των “ερυθρολεύκων”, στο Καραϊσκάκης.

Από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας κατέφθασαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα υπήρχαν πανό από Έδεσσα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη και Ναύπακτο. Ξεχώρισε εκείνο της Νίκαιας στο οποίο αναγράφεται το “Θρύλε θυμήσου 8/2/1981”.

Αρκετά συγκινητική ήταν η ομιλία μιας από τις μητέρες ενός από τα άτυχα παιδιά που έχασαν της ζωής του. “Οι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν τι σημαίνει “Ολυμπιακός’’ και να ματώνουν για αυτή τη φανέλα”, ήταν κάποια από τα λόγια της, ενώ στον καθιερωμένο λόγο της η Λόλα Νταϊφά έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και στον πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος τότε, από το πόστο που γενικού αρχηγού είχε βοηθήσει αρκετά τον σύλλογο.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος έκανε γνωστό ότι στο Μουσείο Πειραιά που ανεγείρεται αυτή την εποχή, μια αίθουσά του θα είναι αφιερωμένη στα θύματα της «ΘΥΡΑΣ 7».

Τα πάντα τελείωσαν με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7 που υπάρχει στην ομώνυμη πλατεία.
Ο κόσμος του Θρύλου σε κάθε όνομα που ακούστηκε φώναξε “παρών” για να ακολουθήσουν ομιλίες συγγενικών προσώπων των θυμάτων εκείνης της μέρας.
Αθάνατοι:
Δημήτρης Αδαμόπουλος (41 ετών, εκδότης, Αθήνα)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών, μαθητής, Κερατσίνι, φίλος της ΑΕΚ)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών, μαρμαράς, Αμφιάλη)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μαρούσι)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών, μαθητής Λυκείου, Καμίνια)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών, Σάμος)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών, βιβλιοδέτης, Χαϊδάρι)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών, σπουδαστής, Πετράλωνα)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών, Μαθητής, Χαλάνδρι)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Δάφνη)
Βασίλης Μαχάς (20 ετών, αρτοποιός, Αθήνα)
Κώστας Μπίλλας (28 ετών, εργάτης, Άγιοι Ανάργυροι)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών, σπουδαστής, Αιγάλεω)
Αναστάσιος Πιτσώλης (30 ετών, “έφυγε” τρεις μήνες μετά, μετά από μεγάλη μάχη)
Ευστράτιος Λούπος (20 ετών, οικοδόμος, Μυτιλήνη, “έφυγε” ένα μήνα μετά)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών, μαθητής, Αθήνα)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών. Ηλεκτρονικός, Ελευσίνα)
Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών, μαθητής, Φάληρο)
Νίκος Φίλος (19 ετών, υδραυλικός, Ηλιούπολη)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών, εκτελωνιστής, Γαλάτσι)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών, οικονομολόγος, Άνω Ηλιούπολη).
Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που η μητέρα ενός εκ των θυμάτων, η κυρία Πόπη Κανελλοπούλου απευθυνόμενη στην ομάδα είπε: “Να παίζεται με πάθος και να τιμάτε τη φανέλα του Ολυμπιακού”.
Το λόγο πήραν ακόμη η Λόλα Νταϊφά, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος της ΠΕΦΟ Κώστας Μπαρμπής.
Εν τω μεταξύ, πρωτοφανής ήταν η αποθέωση από τον κόσμο για τον Κέβιν Μιραλάς. Φυσικά και οι υπόλοιποι παίκτες, όπως ο Τζιμπούρ, χειροκροτήθηκαν, ωστόσο αυτό με τον Βέλγο ήταν εντυπωσιακό. Παράλληλα, οι οπαδοί έστειλαν μήνυμα στην ομάδα ενόψει ΠΑΟ ζητώντας τη νίκη σε εκείνο το παιχνίδι (19/02).