Στο ζήτημα της δημιουργίας σταθμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής κ. Γιώργος Μαρίνης.

 Ο κ. Μαρίνης επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες των πολιτών του Λουτρακίου είναι πολύ μεγάλες και στοχεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε ότι πλέον αναμένεται και από την νέα δημοτική αρχή να επιδείξει ανάλογο ενδιαφέρον άμεσα.
Όσον αφορά τις θέσεις όπου η πόλη θα μπορούσε να φιλοξενήσει έναν σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ο κ. Μαρίνης τόνισε ότι και η διοίκηση του ΟΣΕ σε συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα προτιμά την θέση της οδού Αιγαίου για την δημιουργία του σταθμού, καθώς βρίσκεται και κοντά στο κέντρο της πόλης του Λουτρακίου αλλά και διαθέτει περιβάλλοντα ελεύθερο χώρο για την δημιουργία των εγκαταστάσεων.
Στο ζήτημα της θέσης  όπου μπορεί να δημιουργηθεί σταθμός του Προαστιακού στην πόλη του Λουτρακίου αλλά και στην σημασία της σύνδεσης της πόλης με το δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου αναφέρθηκε και ο Υπεύθυνος της «κίνησης πολιτών του Λουτρακίου για τον Προαστιακό» κ. Δημήτρης Καραπατάς.
Ο κ. Καραπατάς τόνισε ότι μέχρι σήμερα η κίνηση έχει συγκεντρώσει πάρα πολλές υπογραφές από δημότες φορείς και δημοτικούς συμβούλους του Λουτρακίου από όλες μάλιστα τις δημοτικές παρατάξεις για το ζήτημα. Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει έγγραφη διαμαρτυρία προς βουλευτές του νομού αναφορικά με ερώτηση τους στην Βουλή που ναι μεν αναφέρει την δημιουργία σταθμού στην πόλη αλλά σε σημείο που δεν ενδείκνυται.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Καραπατάς η θέση στην οδό Αιγαίου είναι ενδεδειγμένη για την δημιουργία του σταθμού καθώς εξυπηρετείται από δύο κοντινά πάρκινγκ ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση τόσο από την παραλία όσο και από το εμπορικό κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τον κ. Καραπατά, οι κάτοικοι του Λουτρακίου αναμένουν από τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Κώστα Λογοθέτη να μεριμνήσει για το ζήτημα και να το προωθήσει στην κεντρική εξουσία του κράτους καθώς από το 2009 η σχετική δημοτική απόφαση για την δημιουργία του Προαστιακού στο Λουτράκι έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα που ζητούσε ο ΟΣΕ και πλέον επαφίεται  στην πολιτική βούληση όλων των εμπλεκομένων για την περαιτέρω προώθηση του.
*korinthiannews