Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Όρθιος!

- Advertisement -

Σπουδαία νίκη, που τον κρατάει ζωντανό στην υπόθεση τίτλος πήρε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ με γκολ του Νίνη στο 10’, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες –με σημαντικότερη αυτή του Σισέ- και με δέκα παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, λόγω αποβολής του Σπυρόπουλου. Πληθώρα χαμένων ευκαιριών από τους γηπεδούχους, που είχαν και δοκάρι με τον Βιεϊρίνια.
Οι Θεσσαλονικείς, είχαν καθολική υπεροχή, την οποία όμως δεν κατάφεραν σε μετουσιώσουν σε γκολ, ενώ τελείωσαν και αυτοί με παίκτη λιγότερο, αφού στο 74’ αποβλήθηκε ο Κοντρέρας.

Από την πλευρά της η ομάδα του Φερέιρα κατά διαστήματα αμύνθηκε μαζικά και κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στην αστοχία των αντιπάλων επιθετικών συνεπικουρούμενη από την τύχη που τόσο επιδεικτικά της είχε γυρίσει την πλάτη στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή απόδοση τόσο του Τζόρβα, όσο και του Καντέ, που κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο ματς και στο -7 από τον Ολυμπιακό.
 Πριν ξεκινήσει το ματς, τα «σημάδια» έλεγαν ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν μπροστά στον κόσμο τους, η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική μετά και τη σπουδαία νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο επί του Ολυμπιακού και ο Κοντρέρας τελικά στην ενδεκάδα. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους βρίσκονταν ακριβώς στην αντίθετη κατάσταση. Χωρίς οπαδούς, δίχως Σισέ, Βύντρα και Μπουμσόνγκ, με την πίκρα του αποκλεισμού –όπως αυτός ήρθε- από την ΑΕΚ. Ήταν σχεδόν δεδομένο ότι το «τριφύλλι» χρειαζόταν κάτι που θα άλλαζε καταλυτικά τις ισορροπίες και τελικά αυτό έγινε μόλις στο 10’.

Με χτύπημα φάουλ που χτύπησε εύστοχα ο Νίνης και θύμισε τις εκτελέσεις του «πράσινου» θρύλου που τίμησε παλιότερα τη φανέλα με το «7», του Δημήτρη Σαραβάκου, ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ και πλέον έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο και άρχισε να επισκέπτεται ολοένα και πιο συχνά την περιοχή του Τζόρβα. Οι Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης δούλευαν ασταμάτητα στον άξονα, όμως από τα αριστερά ο Βιεϊρίνια έκανε πάρτι, προσφέροντας μια εφιαλτική βραδιά στον Στέργο Μαρίνο. Ο Πορτογάλος έφτασε μια ανάσα από το γκολ λίγο πριν το τέλος τους πρώτου μέρους όταν εντυπωσιακό σουτ τράνταξε το δοκάρι, αλλά οι «πράσινοι» δεν πρόλαβαν να μακαρίσουν την τύχη τους, αφού λίγο αργότερα αποβλήθηκε ο Σπυρόπουλος.

Παίζοντας όχι μόνο με δέκα αλλά και χωρίς σέντερ φορ, αφού ο Ιωαννίδης μπήκε στη θέση του Γκοβού για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, ήταν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το σκορ. Ο Μάκης Χάβος έβαζε επιθετικούς, πρώτα τον Μουσλίμοβιτς και αργότερα τον Αθανασιάδη, διακρίνοντας την αδυναμία των φιλοξενούμενων να επιτεθούν, αλλά έβλεπε την μπάλα να κάνει βόλτες γύρω-γύρω από την περιοχή και ποτέ στο… πλεχτό. Παρά τις πάρα πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, τη μοναδική φορά που η μπάλα βρήκε δίχτυα, το γκολ σωστά δεν μέτρησε, αφού υπήρχε οφσάιντ.

Αφού πέρασε ένα ημίωρο στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν τη συντριπτική υπεροχή, το λάθος του Κοντρέρας ήρθε να αποκαταστήσει την αριθμητική ισορροπία. Ο Χιλιανός που βρέθηκε από το πουθενά στην ενδεκάδα, άφησε την ομάδα του τη στιγμή που εκείνη έκανε την ύστατη προσπάθεια για να πάρει κάτι από αυτό το ματς, που με βάση την εικόνα του αγώνα, ήταν το ελάχιστο που δικαιούταν.

Το ματς όμως τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με σκορ 1-0 και τον ΠΑΟΚ να μένει με την πίκρα ότι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε γκολ και το μόνο που κρατάει είναι η συγκλονιστική εμφάνιση του Βιεϊρίνια.
ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (83’Αρίας), Σνάουτσνερ (46′ Μουσλίμοβιτς), Τσουκαλάς (60′ Αθανασιάδης), Έτο.

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Ελ Ζαρ, Μαλεζάς, Σαβίνι.

ΠΑΟ (Φερέιρα): Τζόρβας, Μαρίνος, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος (90′ Σιμάο), Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Νίνης (68′ Καραγκούνης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (45′ Ιωαννίδης).

Στον πάγκο: Καπίνος, Πλεσί, Δημούτσος, Πετρόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Καρσιώτης (Κορινθίας)
*sportfm

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog