Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Ξάνθη 1-0 και το Μάη θα είναι ωραία..

- Advertisement -

Έχοντας για μια ακόμα φορά πρόσωπο του αγώνα τον Φουστέρ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στον Ναό, με το γκολ να σημειώνεται στο 45′.

Ο Ολυμπιακός, διατήρησε με αυτόν τον τρόπο το απόλυτο στο γήπεδό του, έφτασε τις δέκα σερί νίκες και πλέον δεν ανησυχεί για τίποτα. Ούτως ή άλλως, όλα είναι στο χέρι του και τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν. Στο ματς με τους ακρίτες, το θετικό ήταν πως σημειώθηκε σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο η Ξάνθη δεν μπορούσε να αντιδράσει και εκεί που νόμιζε κανείς πως θα ήταν το 0-0 το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, πήγε στα αποδυτήρια με ένα γκολ στο… κεφάλι.
Πίεσε και αποζημιώθηκε
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Πάρντο, Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Χολέμπας, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ζαϊρί, Ριέρα και Πάντελιτς και μπορεί στα πρώτα λεπτά να μην έκανε κάτι το ιδιαίτερο, όσο προχωρούσε, πάντως, η ώρα, η ομάδα έβρισκε τα πατήματά της και πίεζε την αντίπαλη εστία.
Ως εκ τούτου, ήταν φυσιολογικό, να προσπαθήσουν οι παίκτες μας να “σπάσουν” την αντίπαλη άμυνα με σουτ και σέντρες και για τον λόγο αυτό υπήρχαν οι Φουστέρ και Ριέρα. Ο πρώτος επιχειρούσε σουτ, όπως αυτό στο 7′, με τον Γκσπούρνινγκ να αποκρούει και ο δεύτερος πάρα πολλές κούρσες και γεμίσματα. Αμέτρητες ήταν οι φορές στις οποίες ο Ριέρα απείλησε την εστία του Γκσπούρνινγκ και ενδεικτικό ήταν πως από αυτές τις σέντρες, ο Ολυμπιακός γινόταν επικίνδυνος.
Με εξαίρεση ένα σουτ του Κατόνγκο και μία σέντρα από τα δεξιά σε άστοχη έξοδο του Πάρντο, η Ξάνθη δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, κάτι που σημαίνει πως ο Θρύλος ήταν ο κυρίαρχος και αυτό αποτυπώνεται από την κατοχή, που ήταν 68% έναντι 32% της αντιπάλου.
Εκτός από τον Ριέρα, καλή απόδοση είχε και ο Χολέμπας, που συχνά πυκνά προωθούταν για να ανησυχήσει τους αντιπάλους και η πρώτη φορά που το έκανε αυτό, ήταν στο 17ο λεπτό. Έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ζαϊρί, που αμέσως με το αριστερό, σούταρε, για να στείλει την μπάλα άουτ.
Από εκεί και πέρα, η πίεση του Ολυμπιακού έγινε περισσότερη και στο 26′, ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ από μακριά, για να κάνει την κεφαλιά ο Μοντέστο και μάλιστα, γυριστή, στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει στο πάνω μέρος του δοκαριού. Ο Θρύλος συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο 32′ χάθηκε ακόμα μία ευκαιρία όταν ο Πάντελιτς μπήκε από τα δεξιά και σούταρε, για να αποκρούσει ο Γκσπούρνινγκ με το πόδι του.
Στο 38′ και ενώ το γκολ… ψηνόταν, ο Χολέμπας, που πέρασε στην περιοχή, έδωσε στον Ιμπαγάσα, αλλά το σουτ του Αργεντίνου δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, χωρίς, πάντως, αυτό να ανησυχήσει από εκεί και πέρα, αφού στο 45′ έγινε το 1-0. Ο Τοροσίδης κινήθηκε από τα δεξιά, σέντραρε και ο Φουστέρ πετάχτηκε με κεφαλιά για να ανοίξει το σκορ στον Ναό μέσα σε αποθέωση.
Ήταν ένα γκολ που σημειώθηκε σε μια κρίσιμη καμπή του αγώνα, λίγο πριν δηλαδή πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για την ανάπαυλα. Πάρα πολύ σημαντικό τέρμα για τον Θρύλο.
Έπεσε ο ρυθμός, αλλά ήρθε το τρίποντο
Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ολυμπιακού, δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου, αλλά σε καμία στιγμή δεν απειλήθηκε, εκτός ελαχίστων και όχι τόσο σημαντικών περιπτώσεων. Ο Θρύλος είχε μια καλή ευκαιρία στο 58′, όταν ο Ριέρα έστρωσε με πάσα στον Τόρο που δεν μπόρεσε να “κερδίσει” τον Γκσπούρνινγκ, ενώ στο 67′, ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ, παρενεβλήθη ένα κεφάλι, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Τέλος, Στο 72′ χάθηκε ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία του Β’ μέρους, καθώς ο Μοντέστο πέρασε μέσα στην περιοχή και σέντραρε, αλλά ο Πάντελιτς ήταν λίγο πιο μπροστά και η μπάλα χτύπησε στον ώμο του και απομακρύνθηκε από τους αντιπάλους.
Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε από τον αγώνα, πήρε τους τρεις βαθμούς και στρογγυλοκάθεται αναπαυτικά στη δική του κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ολυμπιακός: Πάρντο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Χολέμπας, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (86′ Ντουντού), Ζαϊρί (66′ Φετφατζίδης), Ριέρα, Πάντελιτς (76′ Τζιμπούρ)
Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Φλίσκας (78′ Μπόατενγκ), Κωστούλας, Βάλλας, Βασιλακάκης (60′ Κιντάνα), Πόι, Σουάνης (74′ Καζάκης), Αντεφέμι, Στιούαρτ, Κατόνγκο
Πριν από το ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα 21 αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7. Δείτε το βίντεο:

Oι καλύτερες φάσεις του αγώνα και το γκολ του Φουστέρ

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλά,τί ρωτάς ;;; δεν ξέρεις ότι ο mi.fi. παρακολουθεί φανατικά Παναθηνα'ι'κό ;;; αυτός έχει δει περισσότερο Παναθηανα'ι'κό στην ζωή του κι από εμάς ,τους Παναθηνα'ι'κούς !!!

  2. Κρυφογαυρούλη α-βου,έχεις βγει παγανιά και ''πυροβολάς'' με σχόλια παντού;κατά τις 9μιση που θα 'σαι βρε καρντάση;γιατί προβλέπω να πας νωρίς για νάνι σήμερα..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog