Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

News247.gr Ελλάδα Το αντάρτικο των “τζαμπατζήδων”

- Advertisement -
 
 
 
 
 
Το κίνημα πολιτών “Δεν πληρώνω” ξαναχτύπησε το Σάββατο τοποθετώντας κόλλα και καταστρέφοντας ακυρωτικά μηχανήματα. Οι αντιδράσεις για το χαράτσι δεν έχουν τέλος. Μπλόκο και στα διόδια. Το κράτος δε θα αποκτήσει ταυτότητα ανομίας τονίζει ο Δ. Ρέππας σε συνέντευξή τουΦουντώνει το κίνημα πολιτών “Δεν πληρώνω” καθώς με συντονισμένη ενέργεια σε πολλούς σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ, του Τραμ αλλά και σε λεωφορεία και Τρόλεϊ,  τα μέλη του κινήματος  τοποθέτησαν κόλλα στα ακυρωτικά μηχανήματα ενώ ξήλωσαν και αρκετά από αυτά.
Οι συνδικαλιστές καλούσαν τους πολίτες να μην ακυρώνουν τα εισιτήρια καθώς η κυβέρνηση με τις πολιτικές της τους έχει γονατίσει.
Ανάλογη κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν και σε σταθμούς των διοδίων, μπλοκάροντας τους σταθμούς και ανοίγοντας τις μπάρες, ώστε τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.
Επίθεση Ρέππα στο κίνημα “Δεν πληρώνω”
Η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει “ταυτότητα ανομίας”, δηλώνει σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ο Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή το κίνημα πολιτών που δεν πληρώνει σε διόδια και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ξεκαθαρίζει πως προέχει “η απαξίωση της κοινωνικής αντίληψης του τζαμπατζή”, ενώ υποστηρίζει την ανάγκη να υπάρξουν δραστικές αλλαγές οι οποίες μάλιστα, όπως τονίζει, “ξεβολεύουν κάποιους”.
“Οι αντιδράσεις αυτών που ξεβολεύονται επιβεβαιώνουν το βάθος των αλλαγών που προωθούμε και προμηνύουν το βαθμό αποτελεσματικότητάς τους”, δηλώνει ο υπουργός Υποδομών και ζητά από τους πολίτες να κινηθούν με κανόνες, μέσα σε ένα πλαίσιο που συνεπάγεται δικαιώματα και υποχρεώσεις.
“Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε τη χώρα εκτεθειμένη στον κίνδυνο της διεθνούς ανυποληψίας και της περιθωριοποίησης, γιατί εκεί οδηγείται μια χώρα με ταυτότητα ανομίας”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας. Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτιμά πως η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι μια παρένθεση και δηλώνει πως θεωρεί την επίταξη ως οριακή επιλογή, στην οποία πάντως δεν προτίθεται να καταφύγει.
Ο κ. Ρέππας, τάσσεται υπέρ των αναλογικών διοδίων, ζητώντας αυτή η λύση να προβλεφθεί στις συμβάσεις με τις εταιρίες, έτσι ώστε το μέτρο να αρχίσει να ισχύει μέσα σε ένα χρόνο.
πηγή : news 247
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog