Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το ντύσιμο μετράει…

- Advertisement -

Κέρδισε… πόντους στη συνέντευξη για δουλειά με το κατάλληλο ντύσιμο!

Αν ετοιμάζεσαι να πας σε κάποια επαγγελματική συνέντευξη, δεν φαντάζομαι να περνάει από το μυαλό σου, ότι μπορεί να εμφανιστείς στον υποψήφιο εργοδότη σου με κανένα σέξι φόρεμα, εκκεντρικό κοστούμι, φόρμες ή αθλητικά. Ακόμα και αν όλα αυτά δεν ταιριάζουν στο στυλ και δεν θα τα φόραγες ποτέ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύεις να κάνεις κάποιο σημαντικό λάθος με το ντύσιμο σου, το οποίο, είναι σίγουρο ότι θα σου κοστίσει ακριβά. Ακόμα και κάποιες μικρές, ανεπαίσθητες λεπτομέρειες μπορεί να σου κλείσουν το δρόμο προς μια νέα θέση εργασίας. Γι’ αυτό καλό είναι να προσέξεις τα εξής:
-Μην παραείσαι casual. Ακόμα και όταν μια επιχείρηση έχει πιο χαλαρό κλίμα, να θυμάσαι ότι η συνέντευξη θα γίνει σε εντελώς επαγγελματικό επίπεδο και με ανάλογο ένδυμα. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει σε τίποτα το ντύσιμό σου να θυμίζει γυμναστήριο. Αν έχεις κάποιον γνωστό που εργάζεται στην εταιρία στην οποία βρίσκεται η θέση που διεκδικείς, ρώτησέ τον για τους ενδυματολογικούς κώδικες που υπάρχουν και φρόντισε να τους ακολουθήσεις.
-Μην το παρακάνεις. Είμαι σίγουρη ότι το πρώτο πράγμα που θα θυμάται ο HR -με τον οποίο θα κάνεις τη συνέντευξη- από σένα δεν θα θέλεις, να είναι το άρωμα σου, αλλά οι δεξιότητές σου. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να αποφύγεις τις έντονες κολόνιες. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάς ότι πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε ορισμένα αρώματα και μυρωδιές. Την ίδια προσοχή θα πρέπει να δείξεις και αν είσαι γυναίκα σε ότι αφορά το μακιγιάζ και τα κοσμήματα. Ακόμη και αν το έντονο μακιγιάζ ή τα πληθωρικά κοσμήματα αντιπροσωπεύουν το στυλ την ώρα της συνέντευξης θα πρέπει οπωσδήποτε να τα αποφύγεις.
-Μην ξεχνάς την άνεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά νευρικοί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οπότε είναι καλό τα ρούχα που θα επιλέξεις να σε κάνουν να νοιώθεις άνετα. Να μην είναι ούτε στενά, ούτε νάιλον, γιατί θα σε κάνουν να ιδρώσεις εύκολα και να αισθανθείς περίεργα.
-Μην εμφανίζεις πάρα πολύ δέρμα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα με υποψήφιες που έφτασαν σε επαγγελματικές συνεντεύξεις με μίνι και δικτυωτό καλσόν, με δερμάτινο γιλέκο χωρίς πουκάμισο από μέσα, ή υποψήφιοι με βερμούδα. Ένα είναι σίγουρο, αυτοί οι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πάρουν τη δουλειά.
-Μην αποφεύγεις τον καθρέφτη. Πριν φύγεις από το σπίτι καλό είναι ρίξεις μία ματιά στον καθρέφτη για να διαπιστώσεις ότι η εμφάνισή σου είναι άκρως επαγγελματική – νύχια, μαλλιά, παπούτσια.
-Μην ξεχνάς ότι σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όλα παίζουν ρόλο. Ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να συμβάλλει στο να δημιουργήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις στο μελλοντικό σου εργοδότη. Φρόντισε να το εκμεταλλευτείς!
ΠΗΓΗ: www.kariera.gr
 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog