Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Ναι» Μπουτάρη στις gay παρελάσεις και τους γάμους με φόντο… το Λευκό Πύργο

- Advertisement -

«Ανοιχτός» στο να τελέσει γάμους μεταξύ ομόφυλων ακόμη και να συναινέσει στη διοργάνωση γκέι παρέλασης στη Θεσσαλονίκη δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο νέος δήμαρχος δηλώνει διατεθειμένος να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που δείχνουν σεβασμό στην διαφορετικότητα του καθενός εφόσον βέβαια δεν υπάρχει ζήτημα παραβίασης του νόμου.

«Οι επιλογές του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Κι αυτά που θεωρούνται δεδομένα στις δυτικές κοινωνίες θα πρέπει να τα βλέπουμε με αυτήν την σκοπιά και να μην μας κάνουν εντύπωση» δήλωσε στα «Νέα».

Είχε προηγηθεί συνέντευξή του στο περιοδικό Screw που εκφράζει ομοφυλοφιλικές ομάδες της Θεσσαλονίκης. Πάντως, µε δεδοµένο το προηγούµενο της Τήλου, όπου οι γάµοι µεταξύ οµόφυλων που τελέστηκαν τελικά ακυρώθηκαν, διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα που να αντιβαίνει στον νόµο.

«Οι απόψεις µας προς το παρόν είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Άλλωστε και ο νόµος ακόµη είναι γκρίζος. Βέβαια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας είµαστε µέλος, οι γάµοι µεταξύ οµοφύλων επιτρέπονται. Εµείς, λοιπόν, εφόσον δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγµατα δεν πρόκειται να πάµε κόντρα στον νοµοθέτη. Εάν όµως υπάρξει νοµοθετική ρύθµιση για το θέµα, εµείς δεν έχουµε καµία αντίρρηση. Και ο δήµος µπορεί να παρέµβει µόνο σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή να προτείνει τρόπους ώστε το Οικογενειακό ∆ίκαιο να εναρµονιστεί µε αυτά που ισχύουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τονίζει ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Μητροπολίτης ‘Άνθιμος το ξέρει;

*newsbeast.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog