Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το 1/3 των υπολογιστών έχει χτυπηθεί από ιό

- Advertisement -

Το ένα τρίτο των Ελλήνων αλλά και των υπολοίπων ευρωπαίων πολιτών, που έκαναν χρήση του ίντερνετ στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλώνουν ότι ο υπολογιστής τους προσβλήθηκε από κάποιο ιό. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες με αφορμή την αυριανή διεθνή ημέρα για ασφαλές internet.
Αναλυτικότερα, το 34% των Ελλήνων και το 31% των πολιτών στην Ε.Ε., που έκαναν χρήση του ίντερνετ στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλώνουν ότι ο υπολογιστής τους προσβλήθηκε από κάποιο ιό.
Τα υψηλότερα ποσοστά «μόλυνσης» των υπολογιστών παρατηρούνται στη Βουλγαρία (58%), τη Μάλτα (50%) και τη Σλοβακία (47%) και τα χαμηλότερα στην Αυστρία (14%), την Ιρλανδία (15%), τη Φιλανδία (20%) και τη Γερμανία (22%).
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 3% των Ελλήνων (με 4% μέσο κοινοτικό), που έκαναν χρήση του ίντερνετ στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλώνουν ότι έπεσαν θύμα απάτης που αφορούσε παραβίαση προσωπικών στοιχείων και άλλων εμπιστευτικών στοιχείων, ενώ το 2% των συμπολιτών μας (3% ο μέσος κοινοτικός όρος) είχαν χρηματικές απώλειες πέφτοντας θύμα απάτης κατά τη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας.
Τέλος, το 3% των Ελλήνων και το 5% των πολιτών στην Ε.Ε. δηλώνουν ότι στη διάρκεια του τελευταίου έτους το παιδί τους είχε πρόσβαση σε κάποια ακατάλληλη ιστοσελίδα.

Πηγή: techit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog