Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συναλλαγές μόνο με πιστωτικές κάρτες! Ξεχάστε τα μετρητά

- Advertisement -

Ξεχάστε το ευρωλάκι από τον Απρίλιο! Οι συναλλαγές θα γίνονται αποκλειστικά και… υποχρεωτικά με πιστωτικές κάρτες, τουλάχιστον όσες αγορές ξεπερνούν σε αξία τα 3.000 ευρώ.
Το μέτρο είχε ψηφιστεί από πέρυσι και μάλιστα προέβλεπε ότι οι καταναλωτές θα ψωνίζουν με «πλαστικό χρήμα», όταν η αξία των αγορών αγγίζει τα 1.500 ευρώ. Θεωρήθηκε όμως ότι προκειμένου να προσαρμοστεί πιο εύκολα η αγορά, το ποσό πρέπει να αυξηθεί, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες.

Έτσι οι αγορές αξίας 3.000 ευρώ και πάνω θα γίνονται είτε με πιστωτική κάρτα, είτε μέσω χρεωστικής κάρτας, είτε με τραπεζική επιταγή, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», από 1η Απριλίου, ενώ από 1η Ιανουαρίου το ποσό θα πέσει στα 1.500 ευρώ.
Για αγορές με δόσεις
Όταν οι αγορές γίνονται με δόσεις, η αξία θα εμφανίζεται ολόκληρη στην απόδειξη της συναλλαγής, αλλά ο πελάτης θα επιβαρύνεται τμηματικά κάθε μήνα, ανάλογα με το ποσό της άτοκης ή έντοκης δόσης.
Για τις επιχειρήσεις
Βρίσκεται ήδη σε ισχύ το μέτρο για ποσά αξίας άνω των 3.000 ευρώ, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, αλλά σύντομα θα καθιερωθεί και η υποχρέωση των συμβαλλόμενων να ενημερώνουν ηλεκτρονικά το υπουργείο.
Τέλος, από 1η Απριλίου μπαίνει σε εφαρμογή και η φοροκάρτα, όπου θα καταγράφεται η αξία συναλλαγής, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν προαιρετικά οι φορολογούμενοι. Ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τις αποδείξεις.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εικονική πραγματικότητα σ΄όλο της το μεγαλείο!!!
    Ούτε στο MATRIX έτσι… αν μπορούσαν να μας βάλουν ένα τσιπάκι
    στόν εγκέφαλο,ευχαρίστως θά το έκαναν!
    Τελικά μου φαίνεται θα μας τρελλάνουν,.. πώς αντιστεκόμαστε
    ρε παιδιάαα;;;;;;
    Ηλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog