Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Τζιμπρίλ το πιστεύει ακόμα!

- Advertisement -

Ενδεκάδα… νοσοκομείου!
Με την τύχη του-και πως να κάνει διαφορετικά- τα είχε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός εκτός από τα δεδομένα προβλήματα(Σπυρόπουλος, Γκαρσία, Γκοβού, Καρνέζης, Μπουμσόνγκ) αντιμετώπισε και δύο της τελευταίας στιγμής! Και μάλιστα με ενδεκαδάτους παίκτες. Οff o Ζιλμπέρτο που ανέβασε ξανά πυρετό αλλά και ο Νίνης με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.
Ενδεκάδα ανάγκης, λοιπόν, από τον 64χρονο τεχνικό με Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Ιωαννίδη, δεξιά τον Βύντρα και τους Καντέ, Σαριέγκι κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Σιμάο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Κατσουράνη και Καραγκούνη. Λέτο αριστερό εξτρέμ, Λάζαρος δεξί και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σισέ.Αλχημείες και Σκόκο στον πάγκο!Σίγουρα, λίγοι ήταν οι φίλοι της ΑΕΚ που δεν… πάγωσαν στην ανάγνωση της ενδεκάδας που προτίμησε ο Μανόλο Χιμένεθ, καθώς ο Ισπανός άφησε τον Νάτσο Σκόκο στον πάγκο, προτιμώντας τον Μπαχά για την κορυφή και τον Μίτσελ σε ρόλο δεξιού χαφ.Ο Σαχά ξεκίνησε στη «κιτρινόμαυρη» εστία, με Καράμπελα αριστερά, Γιάχιτς δεξιά και Δέλλα, Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Ντιόπ, Μάκος τα αμυντικά χαφ, ο Λυμπερόπουλος σε ελεύθερο ρόλο, αριστερό «φτερό» ο Λαγός, δεξί ο Μίτσελ και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Μπαχά.

Δικαιοσύνη με «Κάτσο»!

Στις δηλώσεις τους όλη την εβδομάδα, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκαθάριζαν πως δεν έχουν ξεχάσει τι έγινε στο Κύπελλο. Το πως είχαν… πατήσει την «Ένωση» αλλά αποκλείστηκαν στο φινάλε.Έχοντας στο μυαλό τους αυτό ακριβώς το ματς, οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και πίεσαν από το πρώτο λεπτό την «Ένωση» που όπως σε όλα τα ντέρμπι μπήκε για να παίξει σε παθητικό ρόλο και να κυνηγήσει κάτι καλό στις αντεπιθέσεις.

Με έναν Σιμάο να… δαγκώνει τα πάντα στη μεσαία γραμμή και τους Ιωαννίδη, Λέτο από αριστερά να έχουν άψογη συνεργασία οι πρωταθλητές είχαν την υπεροχή αλλά εκτός από το τετ-α-τετ του Σισέ(φανταστική πάρε-βάλε μπαλιά του Καραγκούνη) που «έβγαλε» ο Σάχα δεν δημιούργησαν μεγάλες φάσεις απέναντι σε μια ΑΕΚ που… ψαχνόταν στο γήπεδο, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν είχε πλάνο στο παιχνίδι της.

Στο τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Φερέιρα αύξησαν την πίεση τους, ο Παμπορίδης… χαρίστηκε την κόκκινη του Ντιόπ στο 44′ και στιγμές αργότερα ο Κώστας Κατσουράνης απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό! Μισό γκολ η κεφαλιά-ασίστ του Σαριέγκι, ιδανικό τελείωμα από τον διεθνή μέσο που σε τέτοιες φάσεις είναι… μανούλα.

«Πράσινο» πάρτι με… παρεμβολή Νάτσο!

Ο Παναθηναϊκός είχε την… φορά από το γκολ στο φινάλε και μπήκε για να καθαρίσει το παιχνίδι! Φαινομενικά το έκανε και μάλιστα πολύ γρήγορα. Στο 51′ ο Σισέ έφυγε στη κόντρα σαν… νταλίκα με σπασμένα φρένα, πήρε παραμάζωμα την άμυνα της ΑΕΚ και σέρβιρε το γκολ στον Βύντρα, ο οποίος… εκτέλεσε τον Σάχα.

Το πάρτι, μόλις είχε αρχίσει στο ΟΑΚΑ, οι οπαδοί ζητούσαν νίκη στο Φάληρο αλλά ο Χιμένεθ είπε να κάνει το… αυτονόητο και να δώσει στην ομάδα του επιθετική ώθηση με τον Σκόκο αντί του Μίτσελ. Ο Αργεντινός περιόρισε τα «ανεβάσματα» του Ιωαννίδη και στη πρώτη ευκαιρία που βρήκε ανοιχτό χώρο, έφυγε σαν… σφαίρα, πέρασε τον Σαριέγκι και πλάσαρε ιδανικά τον Τζόρβα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η «Ένωση» πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, έκλεισε στα καρέ του τον Παναθηναϊκό και… σφυροκοπούσε. Χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Το ματς είχε ξαναγίνει ντέρμπι, το τελευταίο τέταρτο φάνταζε σαν από ταινία του Χίτσκοκ αλλά ο… killer Σισέ είχε αντίθετη άποψη. Ο Καντέ με κούρσα που θα θυμάται για πολλά χρόνια, έστρωσε στον Γάλλο που με διαγώνιο «κεραυνό» έγραψε το 3-1 και έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή.

MAN OF THE MATCH: Για ακόμη μια φορά το πάθος του αρχηγού ξεχείλιζε, για ακόμη μια φορά πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό. Αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι… ευλογία για το «τριφύλλι». Ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε την ασίστ στο γκολ του Βύντρα με απίστευτη ενέργεια, «σκότωσε» ο ίδιος τον Σάχα για το 3-1 που τελείωσε το παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: 
Σαν να γύρισε τον χρόνο πίσω απόψε. Ακόμη… τρέχει ο Κατσουράνης, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός στο πλευρό του εξαιρετικού Σιμάο. Καταλυτικός στην πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχε η ομάδα του, ήταν εκείνος που απέδειξε ξανά πως «έχει» το γκολ, βάζοντας σε ρόλο οδηγού τον Παναθηναϊκό. Από την ΑΕΚ, φυσικά, αυτός που με την απόδοση του άλλαξε την εικόνα της ομάδας του ήταν ο Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός μείωσε αρχικά το παιχνίδι ενώ ταλαιπώρησε αφάνταστα την αριστερή πτέρυγα του Παναθηναϊκού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Ο Μανόλο Χιμένεθ. Παρουσίασε μια ομάδα, η οποία πραγματικά δεν ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Δεν του βγήκε ούτε ο Μίτσελ σε ρόλο δεξιού χαφ αλλά ούτε και ο Ναμπίλ Μπαχά, ο οποίος είναι ανέτοιμος. Για έναν ανεξήγητο λόγο άφησε στον πάγκο τον Σκόκο και ο Αργεντινός με το που μπήκε τον εξέθεσε, κάνοντας άνω-κάτω την αριστερά πτέρυγα του Παναθηναϊκού.

Η ΓΚΑΦΑ
: Από γκάφες η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ άλλο τίποτα. Μόνος του ο Κατσουράνης στο 1-0, κούρσα πενηντάρα από τον Σισέ δεν βρίσκεται να τον κόψει κανείς, παιδική αντίδραση και στο σλάλομ του… Καντέ! Ένας Δέλλας δεν φτάνει να παίζει για δύο(ο Μανώλας πολλά λόγια και από μπάλα τίποτα) ενώ και ο Μάκος ανασταλτικά δεν βοήθησε καθόλου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:
Δεν απέφυγε τα λάθη. Θα έπρεπε να είχε αποβάλλει τον Ντιόπ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 44′ για φάουλ πάνω στον Σιμάο. Από κει και πέρα δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος. Ο δεύτερος επόπτης, όμως, Γκάγκας και ενώ το σκορ είναι στο 3-1 «κόβει» τον Μπλάνκο στο 79′ με οφσάιντ που δεν υπάρχει.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:
Το αποψινό ντέρμπι ήταν… τελικός για τον Παναθηναϊκό ενόψει Καραϊσκάκη, Οι παίκτες του Φερέιρα είχαν το κίνητρο, είχαν το πλάνο και τις λύσεις για να πάρουν το ματς με το 3-1 να είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας των δύο ομάδων στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ με εξαίρεση ένα τέταρτο μετά το γκολ του Σκόκο ήταν… απούσα από το γήπεδο και έχασε ακόμη περισσότερο έδαφος όσον αφορά τα πλέι-οφ.
Πλέον, όλα τα βλέμματα στρέφονται στην «αιώνια» μάχη του Σαββάτου. Οι πρωταθλητές πάνε με το -7 στην πλάτη αλλά με την εικόνα που παρουσιάζουν τις τελευταίες αγωνιστικές φαίνονται… έτοιμοι για όλα!
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog