Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκος Λόης:”Δήμαρχε, η ανακοίνωση ,προσβάλλει την επιστημονική γνώση και την προσωπικότητα των Κορίνθιων δικηγόρων”

- Advertisement -

ΝΙΚΟΣ ΛΟΗΣ Κόρινθος 13/02/2011
Δικηγόρος Κορίνθου
Ανεξάρτητη Δικηγορική Παρέμβαση
Υποψήφιος πρόεδρος
Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πρώτη ανακοίνωση του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, για την πρόσληψη νομικού του συμβούλου με τυπικά προσόντα τουλάχιστον πενταετή προϋπηρεσία στον Α.Π. και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, διαθέτοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών κ.λπ., περιορίζεται σε δικηγόρο Αθηνών.
Αυτό, προσβάλλει την επιστημονική γνώση και την προσωπικότητα των Κορίνθιων δικηγόρων. Μέχρι σήμερα, διαθέτοντας τις απαιτούμενες γνώσεις, έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε δύσκολη υπόθεση που έχουν αντιμετωπίσει. Επιπρόσθετα, γνωρίζουν καλύτερα από τους δικηγόρους των άλλων περιοχών της πατρίδας μας, τόσο τις τοπικές υποθέσεις, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της Κορινθίας.
Ωστόσο, το ατυχές της ανακοίνωσης δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτήν την παράμετρο. Η απαξίωση που απορρέει της εν λόγω ανακοίνωσης, δεν αφορά μόνο τους Κορίνθιους δικηγόρους, αλλά προσβάλλει την κοινή λογική, αφού ομιλούμε περί επιστημόνων που το κριτήριο είναι η εφαρμογή της επιστήμης τους στην πράξη.
Επισημαίνεται ότι η καταξίωση του νομικού επιστήμονα κερδίζεται καθημερινά μέσα από την άσκηση της δικηγορίας και τη συμμετοχή στη διαμόρφωση της νομολογίας.
Επομένως, η ανακοίνωση του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, έστω κι αν έγινε με γνώμονα να φωτογραφηθεί κάποιος συγκεκριμένος δικηγόρος διαθέτοντας θεωρητική κατάρτιση, δεν συνάγεται ότι διαθέτει και την ανάλογη εμπειρία που είναι καθοριστική για την κρίση του νομικού.
Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση ζητείται ελάχιστη εμπειρία, ενώ για να νοείται κάποιος έμπειρος, πρέπει να είναι με το δικόγραφο στο χέρι τουλάχιστον μια δεκαετία, γεγονός που αποδεικνύεται από τις καθημερινές του εξετάσεις, μέσα από τις αποφάσεις που εκδίδουν τα ελληνικά δικαστήρια.
Ως εκ τούτου, η ανακοίνωση αυτή προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα όλων μας και πρέπει να προσβληθεί και να ακυρωθεί.
- Advertisement -

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδή ο Δήμαρχος να μην εχει δικαίωμα να συνεργαστεί με όποιον θέλει;
    Χρειάζεται έναν συγκεκριμένο συνεργάτη και το κάνει δημοσίως γνωστό μέσω της ανακοίνωσης. Τόσο τοπικιστής Κύριε Λοη;
    Όπως είναι δικαίωμα σου να βγάζεις Δελτία Τύπου είτε ως Υποψήφιος Πρόεδρος, είτε ως κίνησης πολιτών είτε ως δημοτικός σύμβουλος έτσι έχει και ο Δήμαρχος το δικαίωμα να επιλέξει τον συνεργάτη του.
    Όσο την γνώση των πραγμάτων της τοπικής κοινωνίας από τους συναδέλφους σας ίσως είναι καλύτερα να μην έχει γνώση ώστε να συμβουλεύει αντικειμενικά και να μην έχει δεοντολογικα προβλήματα συναδελφικου χαρακτήρα.
    Η εμπιστοσύνη στον συνεργάτη είναι το Α και το Ω.
    Και αυτό κερδίζεται.
    Και οι επιλογές σας κύριε Λοη, όσο καλή διάθεση και να έχει κάποιος δεν συμβαδίζουν με την εμπιστοσύνη απέναντι στο πρόσωπο σας.
    Δεν προσβάλει κανέναν η ανακοίνωση της επιλογής συνεργάτη του Δήμαρχου.

  2. η επιστημονική γνώση και η προσωπικότητα των Κορίνθιων δικηγόρων περιοριζεται στο καφενεδακι εξω των δικαστηριων η στα cafe γυρω απο αυτο κυριε Λοη !!! η μηπως δεν το γνωριζετε ?? καταλαβαινετε τι θελω να πω , ετσι ??
    Ειστε πιο επιφανης απο αυτους και το εχετε αποδειξει , κτατηστε το αυτο !!!!!!!!

  3. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠΛΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ Ν΄ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΕΙ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΑΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΒΙΑΣ …. ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ

  4. Φίλε 3:47, πώς δεν αποκλείεται? Έχεις διαβάσει την προκήρυξη? ¨Οταν λέει να είναι γραμμένος ο δικηγόρος στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών, πώς θα μπορέσει να συμμετέχει ο Κορίνθιος δικηγόρος και ας έχει τις υπόλοιπες προϋποθέσεις? Είναι αδύνατον.
    Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ.Λόης τα βάζει με τον Λογοθέτη. Γιατί νομίζει ότι απαξιώνει τους ντόπιους δικηγόρους. Δεν γνωριζε τον Κώστα πριν βάλει υποψηφιότητα? Φαντάζομαι πως ναι! Να μην απορεί λοιπόν και να μην τα βάζει μαζί του.
    Αυτός είναι ο Κώστας Λογοθέτης, ο άνθρωπος και μηχανικός που στη χθεσινή κοπή πίττας των μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου ΈΛΑΜΨΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ. Απαξίωσε τους συναδέλφους του από την Πελοπόννησο που τίμησαν τον τόπο μας και έκαναν μία ωραία εκδήλωση στο τόπο που αυτός διοικεί. Όταν την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δήμαρχοι Κορίνθου και Τρίπολης, ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές και όλοι σχεδόν οι συνάδελφοί του μηχανικοί του νομού μας, αυτός τους έφτυσε κανονικότατα, σε μία εποχή που ο κλάδος των μηχανικών περνά βαθιά κρίση. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ κ.ΛΟΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥ και τον γνώριζες καλά πριν αποφασίσεις να συμπορευτείς. Άρα δεν δικαιούσαι να ομιλείς!

  5. Μη προσπαθείτε να ρίξετε τη σημασία της χοντράδας του Λογοθέτη επειδή αυτός που γκρινιάζει είναι ο Λόης.Άμα ο Δήμαρχος ήθελε δικηγόρο καλό και αποτελεσματικό τότε γιατί πρέπει να είναι μέλος που δικηγορικού συλλόγου Αθηνών ΜΟΝΟ ; Οι δικηγόροι του Νομού Κορινθίας είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ;;; Ας μας απαντήσει αυτός που έργαψε την ανακοίνωση!!! Μήπως έχει έτοιμη τη δικηγόρο και η ανακοίνωση είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου;;;;; Να θυμόμαστε ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ χα χα χα χα χα

  6. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ???

    ΤΟ ΕΙΔΑ ΟΝΕΙΡΟ.

    [ ΗΓΕΤΗΣ ]

  7. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ.ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ 2ΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  8. ΑΦΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΙ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ΠΑΡΑΛΑΒΕ…ΚΕΠ ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ..ΣΠΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΚΙΓΚ….ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ…ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕ…ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ΄΄΄ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΑΝΕ.. ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΥΤΗ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο Κ ΛΟΗΣ.ΑΠΛΑ ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ..ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ….

  9. πλημμυρα στο ΚΕΠ ειναι το λιγο νερακι που μπηκε απο 1 παραθυρο του 1ου οροφου, εξαιτιας κακης εφαρμογης του λαστιχου που υπηρχε εκει?

    μπραβο ωραιος εισαι εσυ!

    ενας υπαλληλος του ΚΕΠ

  10. Πραγματι αληθευει αυτο που γραφει ο 5,03. ειδα το βιντεο σε αλλο μπλοκ. Στην κοπη πιττας των μηχανικων Πελοποννησου που εγινε στο Club Hotel Casino δεν καταδεχτηκε να παει ο δημαρχος μας παροτι μηχανικος. Καλά μεγαλη ξεφτιλα. Αν δε μπορουσε αυτος γιατι δεν εστειλε το Νικολαου που ειναι αντιδημαρχος και αρχιτεκτονας; Μεγαλη προσβολη προς τους διοργανωτες του τεχνικου επιμελητηριου Πελοποννησου. Καλα ποιοι ειναι αυτοι που τον συμβουλευουν να φερεται ετσι;

  11. Όποιος δεν ξέρει να μην μιλάει και να σχολιάζει..Ο Δήμαρχος έχει τόσα προβλήματα στο κεφάλι του με αυτά που είχε αφήσει ο Γκιώνης και δεν ξέρει πού πατάει και που βρίσκεται.η κοπή τής πίτας τον μάρανε.Όσο για το παράθυρο στο κτήριο του Κ.Ε.Π δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από αυτόν που τα τοποθέτησε.

  12. Σιγά ρε Παναγιώτα μην κόπτεσαι τόσο πολύ. Μή μου πεις ότι το Σάββατο το βράδυ κάνει υπερωρίες οικογενειακώς και δεν βγαίνει από το σπίτι! Θα κλάψω από συγκίνηση. Δεν ήξερα ότι ο Κώστας είναι τόσο δουλευταράς!

  13. Επειδή και εγώ συγκινήθηκα βρε Παναγιώτα και παρόλο ότι περιμένω να δω τα έργα του Λογοθέτη για να τον κρίνω και όχι τις παρουσίες του στις "πίτες" να μην μιλάς και εσύ άμα δεν ξέρεις και μην πιάνεις τον Γκιώνη στο στόμα σου γιατί μάλλον δεν έχεις ιδέα τι παρέλαβε και αυτός με την σειρά του και πόσα κομμάτια έγινε για να κάνει όσα έκανε…. και μήπως κατά τύχη είχες πάρει χαμπάρι και πόσο πόλεμο του έκαναν??? γιατί ο Γκιώνης και οι "δικοί του άνθρωποι" δεν κάνουν κανένα πόλεμο στον νυν… ή θα το ακούσουμε και αυτό???

  14. Λοιπόν απαξοιώ να απαντήσω σε σχόλια που επικρίνουν τον καινούργιο Δήμαρχο…ο Γκίωνης δέν έκανε τίποτα δικό του.Συνέχισε τα έργα του Πάυλου για να ξέρετε εσείς οι κράχτες.Ο Δήμαρχος δέν πήγε στην πίτα γιατι είχα συνάντηση με τους συμβούλους του.Κοιτάχτε λοιπόν τις μούρες σας και παρατηστε τον Δήμαρχο.Αλλα τα λέτε αυτα γιατί είσαστε παπαγαλάκια του Γκιώνη και λυπάμαι για σας γιατί πιστέυατε οτι ο Γκιώνης θα σας έβαζε σε δουλειία αλλα επειδη είσαστε αχρηστοι να κάνετε τον σχολιαστή πηγαίντε καντε παρέα με τον μπύλη σας.

  15. Βρε Παναγιώτα μου, σοβαρά είχε συγκέντρωση με τους συμβούλους του το Σάββατο το βράδυ? Και σήμερα πάλι συνάντηση. Τι έγινε πολλές συναντήσεις, συμβαίνει κάτι???
    Πάντως πληροφοριακά σου λέω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις για να μην απαξιώσεις τους καλεσμένους που τίμησαν τον τόπο σου από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, θα μπορούσε να είχε στείλει έγγραφα ένα χαιρετισμό. ΈΤσι συνηθίζεται. Στο λέω για να μαθαίνεις και να του τα λες. Μιας και σε βλέπω και είσαι του στενού περιβάλλοντός του!!!
    Και επίσης πληροφοριακά σου λέω ότι δεν ψήφισα Γκιώνη τη δεύτερη Κυριακή!

  16. τα παπαγαλάκια του Γκιώνη και η Παναγιώτα η ΜΑΪΝΑ του Λογοθέτη!!!!!(που είναι και μάγισα και ξέρει ότι δεν μας έβαλε σε δουλειά), πάλι καλά που βγήκε ο Λογοθέτης πάντως για να κάνει τα έργα του Γκιώνη γιατι ο Γκιώνης κουράστηκε από τα πολλά έργα του Παύλου που τα ρημάδια τα πήρε απο σχέδια στο μυαλό του Παύλου, του έκλεψε τις ιδέες δηλαδή γιατι δεν είχε προλάβει ούτε την μακέτα τους να φτιάξει!!!

    …. από τον λόγο σου διαφαίνεται και η ποιότητά σου Παναγιώτα, συγχαρητήρια!!! πάλι καλά που μάλλον έχεις και δουλειά και μπορείς και κάνεις και τον σχολιαστή

  17. Το ζήτημα προφανώς δεν έχει γίνει αντιληπτό από ορισμένους. Εάν όντως ο Λογοθέτης είχε ανάγκη από ''νομικούς υψηλού επιπέδου'' για να επιλύσουν τα ''σοβαρά νομικά ζητήματα του Δημου'' ας προκήρυσσε διαγωνισμό χωρίς περιορισμούς ως προς το Δικηγορικό Σύλλογο στον οποίο θα πρέπει να ανήκει ο κάθε υποψήφιος (κάτι που έχει συμβεί ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , που έχουν προκηρύξει αντίτοιχη θέση) και ας έκρινε ποιος πληροί τις προϋποθέσεις. Το να έχει εγκαταστήσει συγκεκριμένη κυρία εντός του Δημαρχείου και η οποία δεν έχει ουδεμία σχέση με το διοικητικό και το δημόσιο δίκαιο και να τη φωτογραφίζει μέσω τησ προκήρυξης είναι τουλάχιστον προκλητικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog