Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτοκτονία – κανιβαλισμός στις σκέψεις των Χιλιανών ανθρακωρύχων.

- Advertisement -

Εξαντλημένοι, εγκλωβισμένοι σε βάθος 600 μέτρων κάτω από τη γη, οι 33 ανθρακωρύχοι της Χιλής, που σώθηκαν ως εκ θαύματος, σκέφτονταν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, ενώ η πείνα τούς ωθούσε να σκέφτονται ακόμη και τον κανιβαλισμό, αποκαλύπτει ένα βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζόναθαν Φράνκλιν.

Τις 16 πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα στο ορυχείο, οι 33 άνδρες επέζησαν τρώγοντας μικρές μερίδες τόνου. Σχεδόν όλοι σήμερα υποφέρουν από μετατραυματικά ψυχολογικά προβλήματα, εξηγεί ο Φράνκλιν στο βιβλίο του «33 Άνδρες».
«Με τροφή ή όχι, έλεγα στον εαυτό μου ότι θα βγω από κει» δήλωσε ο Μάριο Σεπουλβέδα, ο δεύτερος ανθρακωρύχος που απεγκλωβίστηκε από το ορυχείο του Σαν Χοσέ, μιλώντας στην εκπομπή «60 λεπτά» του καναλιού CBS. «Πώς; Αναρωτιόμουν ποιος θα ήταν ο πρώτος που θα έχανε τις αισθήσεις του και πώς θα μπορούσα να τον φάω. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό δεν με τάραζε. Δεν με φόβιζε» πρόσθεσε.
Ο Βίκτορ Σαμόρα αφηγήθηκε πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έζησαν στιγμές βαθιάς απελπισίας, τόσο που σκέφτονταν την αυτοκτονία: «Αν επρόκειτο να συνεχίσουμε να υποφέρουμε, σκεφτόμασταν ότι θα μπορούσαμε να θέσουμε σε λειτουργία τη μηχανή και να τελειώνουμε με μονοξείδιο του άνθρακα».
πηγή : zougla,gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog