Το επτασφράγιστο μυστικό της Coca Cola, που είχε ωθήσει τους μόνους ανθρώπους που γνώριζαν τη συνταγή να ταξιδεύουν με διαφορετικό αεροπλάνο ώστε να μη χαθεί ποτέ, ήρθε τελικά στο φως. Το μακρινό 1886, ο Τζον Πέμπερτον, παλαίμαχος του Εμφυλίου Πολέμου και φαρμακοποιός στην Ατλάντα, την εμπνεύστηκε από απλή περιέργεια. Η συνταγή της ήταν ένα μεγάλο μυστήριο, καθώς κανείς δεν ήξερε τα συστατικά και τη δοσολογία τους, ώστε να παραχθεί.
Πρόκειται φυσικά για την Coca Cola. Μετά από 125 ολόκληρα χρόνια μυστηρίου μάλλον ήρθε ο καιρός να λυθεί το μυστήριο και να γίνει γνωστή η μυστική συνταγή.
Ο Πέμπερτον δεν πίστευε ότι το μείγμα που ανακάτευε στην τρίποδη χάλκινη χύτρα και προοριζόταν ως φάρμακο την ταχεία καταπολέμηση του πονοκεφάλου θα να είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό μυστικό!
Ο διαδικτυακός τόπος Thisamericanlife.org έσπασε τη μυστική συνταγή του αναψυκτικού και δημοσίευσε απόκομμα της εφημερίδας της 8ης Φεβρουαρίου του 1979 στο οποίο αναφέρονται και τα συστατικά αλλά και η δοσολογία που χρειάζεται.
Η συνταγή:
Υγρό εκχύλισμα Coca
Κιτρικό Οξύ
Καφεϊνη
Ζάχαρη
Νερό
Χυμός λεμονιού
Βανίλια
Καραμέλα
Για 7 φορές περισσότερη γεύση, χρησιμοποιείτε:
Αλκοόλ
Έλαιο πορτοκαλιού
Έλαιο λεμονιού
Έλαιο μοσχοκάρυδου
Κόλιανδρο
Νερόλι
Κανέλα
 πηγή : cosmo.gr