Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

15 μήνες φυλακή στον Γιάννη Λάμπρου για δυσφήμιση!

- Advertisement -

Από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Κιάτου κ. Κ. Παπαβασιλείου λάβαμε το εξής δελτίο τύπου: «Έγινε στις 10-2-2011 στην Κόρινθο η δίκη με κατηγορούμενους τους υπεύθυνους της εφημερίδας «Σφήκα» Κορινθίας, κατόπιν μηνύσεως που είχε υποβάλλει η εταιρεία «ΣΚΟΣ-ΑΣΕ» για ψευδές και δυσφημιστικό δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας
σχετικά με την επιχειρηματική της δραστηριότητα, την οικονομική της κατάσταση, τις εργασίες της και με τα πρόσωπα που την διοικούν και την διευθύνουν.
Τα δημοσιευθέντα από την «ΣΦΗΚΑ», για «Φαγοπότι και στη ΣΚΟΣ-ΑΣΕ» ή ότι «Από λάθη της διοίκησης χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ για την ΣΚΟΣ» ή ότι «από άστοχη και λανθασμένη διαχείριση των μετοχών της ΣΚΟΣ επέφερε ζημιά στην οργάνωση 4.400.000 ευρώ» ή ότι οι διοικούντες την ΣΚΟΣ «Έχουν έλλειμμα αρετής» κ.λ.π., αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδή.
Η πλευρά της ΣΚΟΣ-ΑΣΕ δια του δικηγόρου της Δημοσθένη Κασσαβέτη, ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων της εφημερίδας τονίζοντας ότι «Η αναφορά της εταιρείας μας στο συγκεκριμένο άρθρο από τους εγκαλούμενους, έγινε εσκεμμένα για να βλάψουν την οικονομική και επιχειρηματική οντότητά της, με τελικό στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των χιλιάδων σταφιδοπαραγωγών προς αυτήν.
Γνώριζαν δε την αναλήθεια των όσων ισχυρίσθηκαν στο ως άνω άρθρο τους. Είναι αυτονόητο, ότι έτσι, καθώς αναφέρθηκαν στην εταιρεία μας, σχετικά με τις επιχειρήσεις, την οικονομική κατάσταση, τις εργασίες της, με τα πρόσωπα που την διοικούν είναι ιδιαίτερα εξυβριστικό, δυσφημιστικό και συκοφαντικό, διότι πρόκειται περί διαδόσεων τελείως, εν γνώσει τους, ψευδών και αναληθών που ασφαλώς μπορούν να βλάψουν και βεβαίως βλάπτουν την οικονομική και επιχειρηματική οντότητά της και την εμπιστοσύνη του κοινού προς αυτήν. Αυτονοήτως τα όσα ισχυρίσθηκαν οι εγκαλούμενοι, τα έπραξαν εκ δόλου και μάλιστα με σκοπό και μάλιστα με σκοπό να προσβάλλουν τη φήμη και την επαγγελματική πίστη της εταιρείας μας».
Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου, καταδίκασε σε 15 μήνες φυλακή τους τρεις υπεύθυνους της εφημερίδας.
Συγκεκριμένα:    την κ. Μαύρου Σοφία, ιδιοκτήτρια της  εφημερίδας ΣΦΗΚΑ σε 15 μήνες φυλακή, τον κ. Λάμπρου Ιωάννη, εκδότη κ διευθυντή της εφημερίδας ΣΦΗΚΑ σε 15 μήνες φυλακή και τον κ. Σιώκο Ιωάννη, δημοσιογράφο της εφημερίδας ΣΦΗΚΑ σε 15 μήνες φυλακή».
πηγή:korinthiannews

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οσοι λενε ψεματα να τιμωρουνται
    Και στο Λουτρακι υπαρχουν πολλοι

    Ομως mifi την αντιστοιχη αποφαση για καταδικη του κολλητου σου Γιαλοψου την ειχες δημοσιευσει?

  2. Blogger γιατί δεν μπαίνεις στον κόπο να μάθεις ότι η απόφαση αυτή είναι ανάλγητη, καταγγέλθηκε αό τον πρόεδρο των δικηγόρων, γιατί έγινε η δίκη σε ημερα που οι δικηγόροι είχαν απεργία. Έτσι για να ξέρουμε και να μη βγάζουμε την χολή μας τόσο άνετα. Όποιος κι αν είναι ο Λάμπρου, έχει το δικαίωμα της υπεράσπισης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog