Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Πάγωσε»… η πρόκριση!

- Advertisement -

Στην Μόσχα ο ΠΑΟΚ θα βρει «πολικές» θερμοκρασίες όμως το εισιτήριο για τους «16»… πάγωσε από το πρώτο ματς μετά το 1-0 της ΤΣΣΚΑ στην Τούμπα!


Η λάβα της Τούμπας δεν κατάφερε να λιώσει τους Ρώσους της ΤΣΣΚΑ.  Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική καθίζηση του ΠΑΟΚ μετά το πρώτο 20΄ πέτυχαν ένα γκολ στο 29ο λεπτό με τον Νέσιντ και κατάφεραν να παγώσουν τους θεατές και να πάρουν σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.
Κι όμως η έναρξη του αγώνα με τίποτα δεν προμήνυε ότι το τέλος του θα είχε αυτό το αποτέλεσμα. Μια ομάδα έδειχνε να έχει το απόλυτο κουμάντο στο παιχνίδι και αυτή ήταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Είκοσι λεπτά μαγικά που το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ… Και όταν το γκολ δεν έρχεται από τη μία πλευρά είναι πολύ πιθανό να έρθει από την άλλη. Η μπάλα τιμωρεί και αυτό συνέβη και σήμερα.
Έκπληξη με Βιτόλο
Ο Μάκης Χάβος για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποφάσισε να παρατάξει το γνωστό σε όλους μας 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Χαλκιάς, δεξιά ο Σνάουτσνερ και αριστερά ο Λίνο. Τα αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Βιτόλο. Στις πτέρυγες οι Βιερίνια και Τσουκαλάς. Στον άξονα ο Ίβιτς και στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης.
Ούτε Λοβ, ούτε Χόντα
Ο Λεονίντ Σλούτσκι επέλεξε ένα πιο επιθετικό σχήμα 4-4-2 και τους Ακινφέεφ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ναμπάμπκιν. και αριστερά ο Σένικοφ. Στο κέντρο της άμυνας οι Μπερεζούτσκι Β. και Ιγκνάσεβιτς. Στο χώρο του κέντρου οι Μαμάεφ και  Σέμπέρας. Στις πτέρυγες οι Τόσιτς και Κάουνα, ενώ στην επίθεση οι Ντουμπιά και Νέσιντ.
Κοίμισε τους Ρώσους
Με την έναρξη του αγώνα ο ΠΑΟΚ δε θύμιζε σε τίποτα αυτόν του Ελληνικού Πρωταθλήματος και συγκεκριμένα τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο, όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες. Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε εντυπωσιακά  και οι Ρώσοι ήταν απλοί παρατηρητές στο πρώτο 20λεπτο.  Σοβαρός, προσεκτικός, με τις γραμμές να παίζουν πολύ κοντά δεν άφησε και πολλά περιθώρια στην ομάδα του Σλούτσκι να φτάσει στην εστία του Χαλκιά.
Το δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ένα εκπληκτικό 7λεπτο  (από το 11 έως το 18) που έκανε ότι ήθελε τους Ρώσους μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 11′  ο Βιεϊρίνια εκτελεί δυνατά ένα φάουλ και αναγκάζει τον Ακινφέεφ να διώξει με δυσκολία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ρώσος τερματοφύλακας διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη. Ενώ στο 15’ ο Βιερίνια τρύπωσε στην περιοχή αλλά αντί να σουτάρει κοίταξε να βρει συμπαίκτη του χάνοντας την ευκαιρία.
Έπαθε μπλάκ άουτ
Μετά το πρώτο 20λεπτο η ρωσική Αρκούδα έδειχνε να ξυπνάει από τον λήθαργο και να ισορροπεί την αναμέτρηση. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Μάκη Χάβου έκαναν τα πάντα ώστε οι Ρώσοι να φτάνουν ανενόχλητοι στην εστία του Χαλκιά. Λάθη πολλά και όλα στο χώρο του κέντρου  για τον ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ στο 24’ και στο 26’ να χτυπάει το καμπανάκι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ότι κάτι δεν πάει καλά.
Δεν άκουσαν το καμπανάκι
Το μήνυμα λίγοι το πήραν και ο Δικέφαλος του Βορρά το πλήρωσε ακριβά με γκολ στο 29ο λεπτό. Ο Σινίκοφ έκανε την σέντρα ο Νέτσιντ έκανε το κοντρόλ και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στον Κοντρέρας κατέληξε στα δίχτυα του Χαλκιά. Ο κόσμος δεν το έβαλε κάτω και με συνθήματα προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες του Χάβου. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση καθώς και η ψυχολογία ήταν με το μέρος τους. Ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε και αποσυντονίστηκε.
Εγκληματικά λάθη
Χάθηκαν τα μαρκαρίσματα χάθηκε η αυτοπεποίθηση, ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε και περίμενε τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ να κάνουν παιχνίδι. Οι Ρώσοι χωρίς καν να το καταλάβουν έφταναν μπροστά στην εστία του Χαλκιά. Απείλησαν άλλες δύο φορές όμως ο διεθνής τερματοφύλακας φώναξε παρών. Στο 42ο λεπτό σουτ του Νέτσιντ βρίσκει τον Χαλκιά σε ετοιμότητα και στο αμέσως επόμενο λεπτό φάση καρμπόν με τους ίδιους πρωταγωνιστές και το ίδιο αποτέλεσμα.
Έκανε μόλις μια ευκαιρία
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάκης Χάβος έκανε δύο αλλαγές ο Κρέσιτς στην θέση του Χαλκιά και ο ανέτοιμος όπως αποδείχθηκε Βιτόλο βγήκε για να μπει ο Ελ Ζαρ. Ο Δικέφαλος στο 58′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Μαροκνό να πιάνει ένα κακό σουτ και να στέλνει την μπάλα άουτ από εξαιρετική θέση. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή μέχρι το 75ο λεπτό για τον Δικέφαλο. Τα προβλήματα παρέμειναν και δεν έλεγαν να ελαχιστοποιηθούν.
Οι Ρώσοι μάγοι
Οι Ρώσοι ήταν πολύ χαλαροί καθώς αυτό που ήθελαν το πέτυχαν, δηλαδή το γκολ που θα τους δώσει να είναι πιο ήρεμοι στον επαναληπτικό. Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ είχαν φοβερό passing game , αλλά και μαγικά τακουνάκια που οι παίκτες του Χάβου δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Στο 77ο λεπτό μάλιστα χάθηκε μια απίστευτη  ευκαιρία για το 0-2. Ο Ντουμπιά νικήθηκε από τον Κρέσιτς και ο Νέτσιντ με γυριστό σουτ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

MAN OF THE MATCΗ: Μπορεί να μην πέτυχε γκολ όμως ο Ντούμπια ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ο Ιβοριανός επιθετικός έκανε άνω κάτω όλη ην ομάδα του ΠΑΟΚ με τις τρίπλες του και τις επελάσεις του

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λίνο για ένα ακόμη απέδειξε πως δεν μπορεί όχι μόνο επιθετικά, αλλά και ανασταλτικά. Ίσως θα πρέπει να το ξανά σκεφτούν στην τεχνική ηγεσία για την παρουσία του στα επόμενα παιχνίδια. Ο Βραζιλιάνος ήταν βασική πηγή κινδύνου για την ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης προσπάθησε, αλλά ήταν τελείως μόνος του. Έτρεχε πάνω-κάτω να βοηθήσει αμυντικά, να κόψει, να κυνηγήσει μπαλιές τις απελπισίας.

Η ΓΚΑΦΑ: Η παρουσία του Βιτόλο στο αποψινό παιχνίδι δεν βοήθησε. Παρότι φιλότιμος δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Γκαρσία. Η Παρουσία του Ισπανού στο παιχνίδι χρεώνεται αποκλειστικά στον Χάβο γιατί ήταν δική του επιλογή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:Ο Μάρινερ ήταν πολύ καλός. Ο συνηθισμένος Άγγλος διαιτητής που αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί. Άλλωστε δεν υπήρχαν και πολλά φάουλ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ ήταν αήττητος για φέτος στην Τούμπα. Οι Ρώσοι χωρίς να ζοριστούν ιδιαίτερα πήραν την νίκη με τον ΠΑΟΚ να μένει στο τι έφταιξε και η  ομάδα δεν μπόρεσε τουλάχιστον να ισοφαρίσει. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός καθώς από τα πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό φώναζε και στήριζε τους παίκτες του Χάβου.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς(46’ Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Βιτόλο(57’ Ελ Ζαρ), Γκαρσία, Ίβιτς(70’ Αθανασιάδης), Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεφ, Σεμπέρας, Ιγνιασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Ναμπάμπκιν, Κάουνα(67’ Αντόνι), Μαμάεφ, Τόσιτς(90’ Μπερεζούτσκι), Νεσίντ, Ντουμπιά(85’ Τζαγκόεφ)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog